Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА КРИМІНАЛ
МІЛІЦІЯ ВЕДЕ «БИТВУ» ЗА ВРОЖАЙ
Цієї осені Міністерство внутрішніх справ посилило контроль за обігом зерна нового врожаю, роботу з недопущення його незаконної реалізації за межами держави та протиправного повернення ПДВ за експортні операції. Також у полі зору правоохоронців зловживання із зерном державного і регіональних резервів, аграрного та насіннєвого фондів.

Усього від початку року в агропромисловому комплексі міліцією задокументовано майже 2,3 тисячі злочинів, унаслідок яких завдано збитків на суму більш як 140 млн грн. Виявлено 1,2 тисячі осіб, котрі вчинили ці злочини, серед них майже 800 керівників, фінансово-бухгалтерських працівників та матеріально відповідальних осіб. До суду цього року передано 1,7 тисячі кримінальних справ.
У Харківській області до кримінальної відповідальності притягнуто керівника акціонерного товариства, який уклав фіктивні угоди купівлі-продажу зерна кукурудзи з однією агрофірмою, під час псевдоекспортних операцій з підприємствами Республіки Білорусь безпідставно сформував податковий кредит з ПДВ. Внаслідок таких махінацій він отримав з держбюджету відшкодування за нього в сумі 1,6 мільйона гривень.
На Сумщині викрито посадовців одного з підприємств, які, перевищивши свої службові повноваження, власними комбайнами незаконно зібрали урожай з земельних ділянок, які належать іншому товариству з обмеженою відповідальністю. Зокрема, скосили з ділянки площею 90 гектарів 45 тонн пшениці. Крім того, вони зазіхнули на 10 гектарів чужого ячменю і 255 гектарів сої. Потерпілим завдано збитків на суму 277 тисяч гривень.
За шахрайство з фінансовими ресурсами у Миколаївській області порушено кримінальну справу проти керівників однієї з комерційних фірм, які надали до управління агропромислового розвитку Березанської РДА неправдиві відомості про загибель посівів озимих і ярових культур від посухи та незаконно отримали з державного бюджету 417 тис. грн фінансової допомоги.
У тому ж регіоні до кримінальної відповідальності притягнуто керівників державного дослідного господарства, які, утворивши безоблікові надлишки товарної пшениці, скоїли розкрадання 125 тонн зерна. Викрадену пшеницю зловмисники реалізували комерційній структурі, а отриману готівку в сумі 132,1 тис. грн привласнили й розділили між собою.

За повідомленням МВС України
також у паперовій версії читайте:
  • ХРОНІКА ПРИГОД
  • ШТРАФАМИ ПО ПРОСТИТУЦІЇ
  • КМІТЛИВИЙ КРАДІЙ ВДАВАВ ІЗ СЕБЕ... КИЛИМ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».