Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА ЩО? ДЕ? КОЛИ?
США ВІДЗНАЧИЛО СУМНУ ДАТУ
У Сполучених Штатах учора відзначали річницю терористичних актів 11 вересня 2001-го. Сім років тому бойовики, пов'язані з «Аль-Каїдою», захопили чотири пасажирські літаки. Два з них були спрямовані на будівлю Світового торгового центру в Нью-Йорку і на будівлю Пентагону у Вашингтоні. Ще один захоплений авіалайнер розбився у Пенсільванії.

За традицією, президент країни Джордж Буш оголосив хвилину мовчання на знак жалоби за загиблими.
Через теракти понад 80 тис. американців мають різні захворювання. Про це напередодні річниці трагічних подій повідомила організація «Реєстр обліку даних про стан здоров'я людей, що постраждали під час терактів проти ВТЦ», передає Укрінформ із посиланням на АМІ-ТАРС. За даними реєстру, у 70 тис. очевидців теракту спостерігається синдром посттравматичного стресу, ще у 12,6 тис. осіб, котрі були свідками тих подій і перебували у пиловій хмарі, є ознаки астми.
Ця організація реалізує, розраховану на 20 років, програму регулярного медичного обстеження людей, які стали свідками теракту. До їхнього числа входять рятувальники, працівники надзвичайних служб, мешканці нижньої частини Манхеттена, робітники, пасажири транспорту й перехожі, котрі опинилися поблизу трагедії.
Загалом у результаті теракту загинуло більш як 2,7 тис. осіб.

ВІКТОР ЮЩЕНКО ДАВ ІНТЕРВ'Ю ЗАКОРДОННИМ ВИДАННЯМ
Президент України Віктор Ющенко 10 вересня дав інтерв'ю журналістам п'яти закордонних видань — «Die Welt» (Німеччина), «Le Monde» (Франція), журналу «Panorama» (Італія), «Gazeta Wyborcza» (Польща) і газети «Yomiuri» (Японія), повідомляє Укрінформ із посиланням на прес-службу глави держави.

Головними темами інтерв'ю були: внутрішньополітична ситуація в нашій країні та шляхи її вирішення, підсумки саміту Україна — Європейський Союз і очікування щодо саміту НАТО на рівні міністрів закордонних справ. Розглянуто ситуацію в Грузії та її вплив на Україну, відносини з Росією після цих подій, в тому числі в енергетичній сфері.
Президент висловив переконання, що політична ситуація в Україні, де фактично була створена нова парламентська коаліція, буде вирішена демократичним шляхом. «Україна сьогодні має достатній демократичний ресурс для того, щоб вирішувати будь-яку парламентську чи політичну кризу. Для демократії трагедії в цьому немає. Ми через діалог, через порозуміння, через компроміси, безумовно, відповідь знайдемо»,— сказав Віктор Ющенко. При цьому він констатував, що коаліційна угода була порушена одним із учасників коаліції. «Мені не відомо, що змусило Прем'єр-міністра порядок денний засідання парламенту, починаючи з 2 вересня, узгоджувати не в коаліції, а з комуністами і Партією регіонів»,— сказав Президент, додавши, що цей порядок денний був сформований не з найважливіших питань для українського суспільства, а з розподілу владних повноважень через порушення конституційних норм.
також у паперовій версії читайте:
  • НАУКА — НА СЛУЖБІ СУСПІЛЬСТВУ
  • ПЕРЕТНУТИ КОРДОН СТАНЕ ЛЕГШЕ
  • ЗА ДОПОМОГОЮ ЗВЕРНІТЬСЯ ДО ПСИХОЛОГІВ
  • У ЖЕНЕВІ ЗАПУЩЕНО ВЕЛИКИЙ АНДРОННИЙ КОЛЛАЙДЕР

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».