Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА ЕКОНОМІКА
МінАПК ПРОГНОЗУЄ

Міністерство аграрної політики залишає незмінним уточнений прогноз врожаю зернових на поточний рік на рівні 43 мільйонів тонн. Про це заявив, відповідаючи на запитання журналістів, керівник цього відомства Юрій Мельник. «У нас уточнена цифра — близько 43 мільйонів тонн, мінус врожай в областях, які постраждали від повені»,— сказав він.

Міністр припускає, що прогноз врожаю буде скоригований після підрахунку збитків у регіонах, які зазнали стихійного лиха 25-27 липня. За його словами, для цього знадобиться приблизно тиждень.
Юрій Мельник, проте, відмовився коментувати прогнози, озвучені раніше Юлією Тимошенко, з приводу того, що врожай в поточному році буде вдвічі більший, ніж торік (52–55 мільйонів тонн). «Юлія Володимирівна ніколи такого не казала. Вірніше, вона казала, що, може, майже вдвічі, але цифри не називала»,— переконує міністр.
Урядовець також повідомив, що, за підрахунками очолюваного ним відомства, попередня сума збитків аграріїв у регіонах, постраждалих від повені, становить близько 300 мільйонів гривень. МінАПК готує комплексну програму з відшкодування збитків.
При цьому міністр аграрної політики уточнив попередні висновки щодо посівних площ, знищених повінню. На його думку, йдеться не про 59 тисяч гектарів, а про 62 тисячі. При цьому він спростував інформацію про 35 тисяч гектарів, наведену Прем’єр-міністром України Юлією Тимошенко, а також 36 тисяч гектарів, як про це заявило Міністерство з питань надзвичайних ситуацій. «Я не знаю, що кажуть інші. Я називаю цифру, яка надходить до нас з наших обласних управлінь»,— заявив Юрій Мельник.
також у паперовій версії читайте:
  • ЕКОНОМІКА ЗРОСТЕ. ІНФЛЯЦІЯ — ТЕЖ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».