Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
ЛІДЕРИ ВТРАЧАЮТЬ ПОЗИЦІЇ
Матчі 15-го туру російської Прем'єр-ліги подарували якщо не сенсаційні, то принаймні несподівані результати. Лідери чемпіонату — казанський «Рубін» і пермський «Амкар» — втратили очки в поєдинках проти ЦСКА та «Томі» відповідно. Пітерський «Зеніт», який не залишає чемпіонських амбіцій, міг скористатися осічкою провідних команд і скоротити відставання від них, але...

Величезна кількість перенесених з весни на літо матчів чемпіонату з кожною грою все сильніше «б'є» по пітерцях. Кілька днів тому «Зеніт» не втримав переможного рахунку в протистоянні проти московського «Локомотива», а в суботу справжній холодний душ підопічним Діка Адвоката влаштували москвичі з «Динамо» — поразка 1:0, і шанси хлопців з берегів Неви стати чемпіонами країни тануть на очах.
Стосовно протистояння лідера чемпіонату «Рубіна» проти ЦСКА, то воно завершилося для казанців так само безславно, як і п'ять попередніх: самі тільки нічиї та жодної перемоги. Понад те, на думку наставника ЦСКА Володимира Шевчука, його команді просто не пощастило: мовляв, мали б перемогти казанців. До речі, це вперше в історії поєдинків ЦСКА та «Рубіна» команди зіграли внічию.
Цього тижня, схоже, остаточно вирішено питання про завершення московської «одіссеї» українця Максима Калініченка. Його відправили до резервного складу «Спартака», що аж ніяк не узгоджується з амбіціями футболіста.
«Готовий серйозно розглядати будь-які пропозиції про продовження своєї кар'єри,— каже один з героїв української збірної на ЧС-2006.— Через півроку завершується термін мого контракту зі «Спартаком», я отримаю статус вільного агента і, з огляду на події, можу констатувати: мій роман з «народною командою» завершується». До речі, Калініченку так і не вдалося з'ясувати, за які провини його відправили спочатку на лаву запасних, а потім взагалі в резервне «вигнання». Принаймні ні з тренером «Спартака» Станіславом Черчесовим, ані з генеральним директором Сергієм Шавлом Максимові поспілкуватися не вдалося, та й, за його словами, бажання такого немає.
Наше життя — як зебра: смуга чорна, смуга біла, а наприкінці хвіст. Ця народна мудрість, мабуть, нині якнайкраще ілюструє російську кар'єру Олега Блохіна. Затяжна чорна смуга на старті російської Прем'єр-ліги, яку час від часу освітлювали незначні проблиски. Після 14-го туру, коли ФК «Москва» впевнено здолав ЦСКА, здавалося, нарешті для «городян» настала й світла смуга, проте вона виявилася вкрай вузькою. У 15-му турі підопічні Блохіна зазнали розгрому від «Локомотива» — 0:3.
Сказати, що після матчу Олег Володимирович був розлюченим, — не сказати нічого. Завжди емоційний Блохін цього разу навіть не намагався приховати свого настрою. «За результат відповідає тренер. Отже, я відповідаю за 0:3. А за свою гру на полі повинні відповісти гравці. Ми повністю програли «Локомотиву», — поділився враженнями на післяматчевій прес-конференції український фахівець. — Потрібно з'ясувати, чому після ЦСКА стався такий провал. У моїй команді грають футболісти-професіонали, які отримують за це гроші. На них і лежить відповідальність за двобій. А я треную і відповідаю за результат. Сьогодні була справжня ганьба. Якби я міг піти з лави, то зробив би це, тому що соромно було дивитися».
Мабуть, не менш соромно було спостерігати за грою своїх улюбленців і вболівальникам «городян». Проте, якщо ставлення фанатів до самих футболістів не відоме, то зі словами Олега Блохіна про те, що за результат відповідає тренер, вони абсолютно погоджуються. Причому, на їхню думку, ця відповідальність має відобразитися дуже просто — заявою про відставку з посади. У середині другого тайму, коли «Локо» вже вів у рахунку 3:0, уболівальники ФК «Москва» дружно почали скандувати: «Прощавай, Блохін!» Почуття фанатів можна зрозуміти. Під керівництвом Олега Володимировича команда, яка ще торік боролася за медалі чемпіонату, нині, коли сезон перетнув свій екватор, посідає лише 13-те місце в турнірній таблиці. Крім того, ФК «Москва» після завершення першого кола Прем'єр-ліги — єдина команда, яка жодного разу не змогла здобути перемоги на домашній арені.
Неспокійно і в душах фанатів «народної команди». Акція протесту проти ганебного, на думку прихильників московського «Спартака», виступу клубу в чемпіонаті розпочалася ще в попередньому турі під час поєдинку проти «Локомотива» й тривала впродовж матчу проти «Луча-Енергії». Навіть попри те, що «Спартак» здолав команду з Владивостока з розгромним рахунком 3:0, уболівальники протягом усього двобою висловлювали своє «фе» «червоно-білим». Щоправда, схоже на те, що їхня думка мало кого цікавить. Так, тренер москвичів Станіслав Чєрчєсов порадив фанатам трохи приборкати свої емоції. «Ображатися — це остання справа. Ви, мабуть, також ходили в дитячий садок і знаєте, яке там було прислів'я: на ображених воду возять, — заявив він після матчу з «Лучем-Енергією».— А те, що вболівальники в нас вимогливі, ми знаємо. Проте іноді потрібно приховати емоції та дивитися правді у вічі. Ми намагаємося так і робити, а якщо комусь не подобається, то це його справа».
Цікавий випадок стався після протистояння ярославського «Шинника» та грознинського «Терека», яке завершилося внічию з рахунком 1:1. Практично відразу після завершення поєдинку керівництво ярославської команди звинуватило арбітра Ігоря Захарова в тому, що він обслуговував зустріч, м'яко кажучи, в нетверезому стані. Зокрема, під час двобою пан Захаров показав футболістам обох команд 12 жовтих карток, вісім з яких — господарям поля. Делегат протистояння Юрій Чеботарьов оцінив роботу Захарова на «четвірку» за 10-бальною шкалою. Після матчу арбітра попросили пройти медичний огляд, проте Захаров відмовився від цієї процедури. Причиною відмови рефері стали претензії до «Шинника»: у того не було необхідної документації на апаратуру, яку використовують для проведення огляду, а також другої пробірки для проби, яку він міг би відвезти до Москви для незалежної експертизи. Попри те, що згодом футбольний клуб надав судді всі необхідні документи на апаратуру, Захаров усе одно висловив недовіру ярославцям і відмовився від обстеження. До речі, Ігоря Захарова вважають одним з найкращих футбольних арбітрів Росії: у попередньому, 14-му турі, йому довірили працювати в центральному матчі між столичними «Спартаком» і «Локомотивом».
Результати решти матчів: ФК «Хімки» — «Спартак» (Н.) — 2:0, «Амкар» — «Томь» — 0:0.
16 тур: ЦСКА — «Зеніт» — 0:0, «Крилья Советов» — «Сатурн» — 4:0.
також у паперовій версії читайте:
  • УСЕ ВИРІШИТЬСЯ У ВЕРЕСНІ
  • «ДНІПРО» ДЛЯ «ДИНАМО» — ПО КОЛІНА

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».