Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
ПЕРЕМОГА НА ЄВРОПЕЙСЬКІЙ ОКОЛИЦІ
Київське «Динамо» з мінімальної перемоги розпочало виступ у футбольній Лізі чемпіонів сезону 2008/2009 років. У Дубліні на стадіоні «Далімаунт парк», який належить столичній команді «Богеміанс», підопічні Юрія Сьоміна з рахунком 2:1 переграли чемпіонів Ірландії — клуб «Дрогеда». Формально цей результат у двоматчевому протистоянні можна вважати позитивним, та зміст гри віце-чемпіонів України навряд чи потішив прихильників київського клубу.

Уже з перших хвилин зустрічі з колективом, який навіть не має стадіону, що відповідав би нормам УЄФА, динамівці продемонстрували суттєву перевагу в класі. Та забити гості змогли тільки на 24-й хвилині: Олександр Алієв навісив зі штрафного, голкіпер ірландців Юїнг помилився на виході, і цієї необачності не вибачив Тарас Михалик. Ще до перерви гравці «Динамо» могли збільшувати рахунок, та форвардам щоразу бракувало влучності — і Ісмаель Бангура, і Артем Мілевський по кілька раз змарнували нагоду забити.
Футбольний принцип діє навіть у поєдинках з відверто посередніми колективами: не забиваєш сам — виймай м’яча з сітки. Боснійський легіонер «Дрогеди» Фахрудін Кудозович з лівого флангу навісив на кут воротарського майданчика на Адама Х’юза, про який «забув» Папе Діакате. Х’юз пробив (головою, звісно), а Олександр Шовковський встиг лише відмахнутися від м’яча, ніби від набридливої мухи. Відмахнувся наш голкіпер так, що впритул зі стійкою куля залетіла до ближнього кута воріт.
Динамівці знову «сіли» на ворота номінальних господарів, та аж до останньої десятихвилинки найпам’ятнішим моментом залишався удар Огнена Вукоєвича з-поза меж штрафного майданчика — стійка врятувала ворота Юїнга. А на 86-й хвилині шедевр у міні-футбольному дусі вийшов у Олександра Алієва: отримавши м’яча на лівому фланзі поряд зі штрафним майданчиком, він фінтами розгойдав двох захисників «Дрогеди», водночас зауваживши, що ближній кут воріт суперника порожній — голкіпер чекав на простріл. Недовго думаючи, Алієв пробив — гол!
В останній у матчі атаці з одинадцятиметрової позначки без жодного опонента розстрілював Юїнга Мілош Нінкович, та воротар ногою парирував цей удар.
Отже, 2:1 у зустрічі, яка за логікою мала б завершитися з рахунком 3:0 або й більшим. Навіть «Дрогеда» з найвіддаленішої околиці Старого світу вказала на проблеми «Динамо» в організації оборони і реалізації задумів у нападі. А що ж буде в серпні, коли динамівці можуть зустрітися зі значно кваліфікованішим опонентом у третьому кваліфікаційному раунді найпрестижнішого євротурніру? До речі, жеребкування цієї стадії відбудеться у швейцарському Ньйоні вже сьогодні, о 13-й годині за київським часом. З третьої кваліфікації розпочинає свої виступи в Лізі чемпіонів і донецький «Шахтар», тільки от підопічні Мірчі Луческу, на відміну від «Динамо», матимуть статус сіяної команди. Часу на виправлення помилок в обох наших грандів залишилося небагато — до 12-13 серпня, коли стартує останній відбірний раунд. Киянам на шляху до нього треба ще оформити другу перемогу над ірландцями — в середу, шостого серпня.
також у паперовій версії читайте:
  • «ТАВРІЯ»: І ПОТІШИЛА, І РОЗЧАРУВАЛА
  • «ВЕЛИКА ПЕТЛЯ» — ВТРЕТЄ ПОСПІЛЬ ІСПАНСЬКА

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».