Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА ЦЕ ЦІКАВО
У ПЕКІНІ ЩОДНЯ ІНФОРМУЮТЬ ПРО ЯКІСТЬ ПОВІТРЯ
Щоденні повідомлення китайською і англійською мовами про якість атмосферного повітря в Пекіні, з’являтимуться на сайті Пекінського управління у справах охорони навколишнього середовища аж до закінчення Олімпіади, повідомляє власкор Укрінформу.

У місті вже працює 27 пунктів для визначення ступеня забруднення.
Забезпечення «зеленого», «дружнього» довкілля стало одним із головних завдань оргкомітету ХХІХ Олімпійських ігор. Перед організаторами стояло завдання «понизити до максимально можливого рівня негативний вплив на навколишнє середовище безпосередньо в місцях змагань і в масштабах усієї країни». Тому лише Пекін, де відбуватимуться основні події цієї Олімпіади, в період з 1999 до кінця 2007 року інвестував у проекти, пов’язані з поліпшенням екології, майже 20 млрд доларів, хоча спочатку планувалося витратити в півтора рази менше.
Ці кошти пішли на закриття шкідливих виробництв або переміщення їх за межі міста (наймасштабнішими проектами тут стали перенесення з Пекіна до сусідньої провінції Хебей найбільшого в країні металургійного комбінату «Шоуган» і пекінського коксохімічного заводу), заміна вугільних печей електричними бойлерами, будівництво очисних споруд і переробних заводів, обмеження в’їзду до міста транспорту з високим рівнем викидів шкідливих газів і заміна такого автотранспорту в столичних автопарках. Буквально титанічні зусилля дали плоди: нині упродовж 70 відсотків днів року екологічна обстановка є задовільною.
Рахувати дні, коли небо над столицею дійсно було ясним, а не сіро-жовтим, почали ще в 1998 році, коли стартувала програма «Блакитне небо». Статистика красномовна: 1998 рік — 100 днів, 2000 — 177, 2003 — 223, 2007 — 246. Екологи сподіваються, що цього року ясних днів буде 256.
Щоб повітря у дні Олімпіади стало чистішим, вже припинено роботи на об’єктах, що будуються, з метою зменшення кількості пилу і бруду в повітрі, зниження рівня шуму будівельної техніки на дорогах; призупинено роботу 24 підприємств, чия діяльність суперечить екологічним вимогам, а деякі заводи будуть вимушені на якийсь час зменшити випуск продукції. Зниженню рівня викидів в атмосферу двоокису азоту й вуглекислого газу сприятиме й обмеження виїзду на дороги приватних автомобілів.
При цьому повітря в китайській столиці досі залишається предметом неабиякої стурбованості учасників Ігор і неослабної критики з боку західних мас-медіа. МОК навіть попередив про можливість перенесення дат деяких змагань, якщо екологічна обстановка в ці дні не відповідатиме нормам.

Укрінформ
також у паперовій версії читайте:
  • ВІД ЧОГО ПОМЕР ШОПЕН?
  • СУПЕРКОМАРІ — «ПОДВІЙНІ МУТАНТИ»
  • НАСТРІЙ ЗАЛЕЖИТЬ ВІД ЧАСУ ДОБИ
  • НУМЕРОЛОГИ ОБІЦЯЮТЬ НЕСКІНЧЕННЕ ЩАСТЯ
  • МІФИ І РЕАЛЬНІСТЬ
  • ПРОДАВ ДУШУ... ЗА 3800 ДОЛАРІВ
  • У КОСМОС — УСІЄЮ СІМ'ЄЮ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».