Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
У МОРІ ЗНАЙШЛИ СЕРЕДНЬОВІЧНУ ЦЕРКВУ

У своїх пошуках учені використовували новітню технологію акустичного відображення дна, а також карту 1587 року. Однак дослідникам заважає двометровий шар мулу, що вкрив руїни, — помітні лише найбільші частини споруди.
Стюарт Бекон, керівник Саффолкських підводних досліджень, говорить, що шукав ці руїни тридцять п'ять років. «Упродовж багатьох років нам допомагали сотні дайверів,— розповідає вчений.— Ми знали приблизне місце, куди близько 1540-го впала ця церква, споруджена ще в XIII столітті, але досі не могли її знайти».
Середньовічний Данідж заснував єпископ Фелікс, якого послав Папа Римський, щоб навернути до християнства місцевих язичників — англосаксів і ютів, котрі колонізували Саффолк у VII ст. Пізніше поселення перетворилося на квітуче місто і торговий порт.
На початку другого тисячоліття в місті жило близько трьох тисяч осіб. У ньому було шість приходських церков і дві окремі каплиці. Місту належало 80 суден і в ньому діяло п'ять релігійних орденів, у тому числі бенедиктинці, домініканці й францисканці — цього було достатньо, щоб конкурувати з Лондоном у гонитві за торгову першість. Однак Північне море поступово підмило його скелясті береги.
Усе, що залишилося у селищі Данідж нині,— цвинтар і кілька старих будівель, яким загрожує зникнення у морській безодні. Проте це місце привабливе для туристів: оглядаючи прибережні руїни, вони сподіваються почути опівнічне звучання церковних дзвонів, що, за легендою, лунає з-під товщі води.


ВЕРТИКАЛЬНИЙ ЕКОЛОГІЧНИЙ САД
Вертикальний сад площею 350 квадратних метрів з'явився на одному з будинків у центрі Мілана. Олеандри, жасмин і дрік укрили стіну житлової багатоповерхівки, повідомляє власкор Укрінформу в Римі.
«Зелений мур» є не лише естетично гарним, а й екологічно доцільним: енергію, потрібну на його зрошення та нічну ілюмінацію, виробляють 20 сонячних батарей, розміщених у підмурку.
«Якби не альтернативні джерела енергії, через технічне обслуговування «зеленого муру» у повітря викидалося б 750 кг вугільного ангідриду на рік»,— зазначив Массімо Бруно, представник енергетичної компанії ENEL, що втілила цей проект спільно з міською владою.
«Це — перший подібний проект в Італії»,— пояснив фахівець. Він додав, що для наочності серед рослин вертикального саду розміщено датчики, які показують кількість чистої енергії, котра виробляється за хвилину.
Для «зеленого муру» спеціально підібрали вічнозелені рослини, які тішать око увесь рік, наголошують безпосередні виконавці проекту. В планах мерії — створити такі самі «вертикальні сади» в інших зонах міста. Для них оберуть високі «глухі» стіни, що зазвичай зайняті велетенськими рекламними плакатами.

також у паперовій версії читайте:
  • ЗІ СВІТУ ТВАРИН
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • РЕКОРДИ
  • ФАКТ
  • ДИВА

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».