Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
ПЕРЕМОГА НА МЕЖІ ПОРАЗКИ
Ймовірно, американцеві Тоні Томпсону і справді не вистачило б майстерності й наснаги, щоби влаштувати головну боксерську сенсацію року — перемогти чемпіона світу за версіями IBF і WBO у надважкій вазі українця Володимира Кличка. Проте безстрашність і, певною мірою, відчайдушність Тоні змусили прихильників Кличка-молодшого не так хвилюватися, як дратуватися: мовляв, де та обіцяна й самим боксером, і його тренером переконлива перемога?

Одразу після завершення поєдинку Володимир, відкинувши гордість, чесно зізнався: не сподівався, що поєдинок буде для нього таким складним. Про те, що протистояння розтягнеться на одинадцять виснажливих раундів, Кличко навряд чи замислювався. «Томпсон хотів неодмінно перемогти, — поділився своїми враженнями Володимир. — Він доклав максимум зусиль. Боксувати проти нього дуже цікаво. Він намагався максимально на мене тиснути і хоча був повільнішим, мені було нелегко. Не думав, що бій буде таким важким». Подібну думку висловив і Віталій Кличко: «Я знав, що поєдинок буде непростим... Та все ж не гадав, що Томпсон — аж такий незручний суперник. Усі удари Володимира в'язли, як у пластиліні. До одинадцятого раунду ніхто не знав, хто ж переможе: і з одного, і з іншого боку атаки були дуже небезпечними. Але ж недаремно 11-й і 12-й раунди називають «чемпіонськими...»
Проте, видається, Володимир таки не видав на-гора всіх своїх думок про поєдинок. Наприклад, було б цікаво дізнатися, чому Кличко-молодший у двобої з Тоні так непереконливо діяв у захисті, принаймні складно пригадати, коли востаннє українець пропускав таку кількість ударів. На щастя, удари Тоні не вирізняються гарматною силою, проте вже в наступному бої така «щедрість» у захисті може надто дорого коштувати українцеві. Іноді виникало враження, що Володимир узагалі не був готовий до атак противника, — так, наче ще від початку бою сподівався, що американець триматиме «глухий» захист. Натомість Томпсон уже з першого раунду вирішив удатися до доволі нахабного плану — своїми наступальними діями «вимотати» суперника. Щоправда, в підсумку сам за це й поплатився: Кличкові було складно наприкінці бою, а Тоні — ще складніше, адже 36 років (у жовтні американцеві «стукне» 37) — це «літа» для спортсмена.
Та все ж Томпсон, який після бою сипав компліменти, як з рогу достатку, на адресу Кличка, й сам заслужив чимало похвал. Якщо він і не діяв у рингу, наче справжній тигр, то нагадував пораненого хижака, що огризався до останнього: майже на кожну атаку, на кожен пропущений удар від Володимира Томпсон відповідав нападом, і доволі часто — успішно. «Кличко — великий майстер, — сказав Томпсон після бою. — Він дуже добре підготувався. На жаль, мені не вдалося перемогти його. Якогось моменту я відчув утому, не знаю, чому так сталося, але мушу це визнати».
Чудовий бійцівський характер американця відзначив і наставник чемпіона світу Еммануель Стюард, щоправда, жодним словом не згадав про помилки свого підопічного: «Тоні Томпсон — дуже складний суперник. Сподіваюся, він швидко відновиться і в нього все буде добре. Тоні — чудовий боєць. Навіть коли втомлюється, не перестає битися».
Зрештою, якою буде надалі кар'єра американського «Тигра», що аж 36-річним провів свій головний поєдинок, невідомо. А от компанія, яка готова, принаймні на словах, «розмазати» Володимира, а потім і Віталія по канатах рингу, знову активізувалася. І першим слово взяв чи не головний віднедавна «критик» Кличка-молодшого Девід Хей, який цьогоріч планує дебютувати в надважкому дивізіоні. «Старого собаку не можна навчити нових трюків. Постійно одне й те саме, — прокоментував бій Хей. — Але тішуся, що українець переміг. Це означає: коли я його поб'ю, всі титули перейдуть до мене. Нокаутую Кличка за три раунди». Щоправда, Девід побоюється, що його може випередити інший боксер, який добереться до Кличка раніше: «Повєткін... Він повільний і маленький, але має важкий удар, яким може звалити Кличка».
Та поки Хей мріє про поєдинок з Володимиром, прихильники Кличка-молодшого можуть порадіти з чудової статистики «брата», який став другим боксером в історії надважкого дивізіону, що захистив титул IBF п'ять разів. Українець обійшов Холіфілда, Льюїса та Бьорда, які спромоглися на чотири вдалі захисти кожен. Більше лише в Майка Тайсона — шість. До речі, Леннокс Льюїс, який заявляв, що Томпсону до снаги нокаутувати українця, після бою визнав свою помилку: «Кличко провів один зі своїх найкращих поєдинків. Він, без сумніву, прогресує».
також у паперовій версії читайте:
  • З РИМА — З НАГОРОДАМИ
  • НЕВДАЛА РЕПЕТИЦІЯ
  • РОЗГРОМ «СПАРТАКА»

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».