Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА ЩО? ДЕ? КОЛИ?
КИТАЙ ЗАСЕКРЕТИВ ЦЕРЕМОНІЮ ВІДКРИТТЯ ОЛІМПІАДИ
У церемонії відкриття 29-х літніх Олімпійських ігор візьмуть участь актори, вбрані як знамениті теракотові воїни, а також артисти в «костюмах-хамелеонах», які самі змінюють колір, повідомив РІА «Новости» на умовах анонімності свідок репетиції майбутнього заходу.

За його інформацією, репетицію відвідав заступник голови КНР Сі Цзиньпін. Попередні «прогони» відбуваються в умовах суворої секретності. Із спостерігачів беруть обіцянку не розголошувати найменших подробиць дійства. «Китайським ЗМІ заборонено повідомляти про те, що відбудеться під час вистави»,— наголосив співрозмовник. За його словами, «церемонія триватиме майже півтори години і завершиться грандіозним салютом». У заході візьмуть участь тисячі людей. Одним з номерів, як припускають, буде танець з традиційними китайськими парасольками, на яких зображено усмішки дітей.
Кульмінацією шоу на національному стадіоні «Пташине гніздо» стане запалення головного вогню пекінської Олімпіади одразу п'ятьма факелоносцями. Це число не випадкове, воно збігається з кількістю олімпійських кілець і талісманів Олімпіади-2008. Вогонь поступово підніматиметься вгору, після чого запалає над дахом стадіону, щоб його було видно всім жителям Пекіна.
Відкриття Олімпійських ігор в столиці КНР відбудеться о восьмій годині вечора восьмого числа восьмого місяця 2008 року. Час вибраний невипадково — вісімка в Піднебесній вважається щасливим числом, яке символізує процвітання.

КОЛЕКЦІЇ НУМІЗМАТІВ ПОПОВНЯТЬСЯ НОВОЮ МОНЕТОЮ
З нагоди 1020-річчя хрещення Київської Русі Національний банк України з 17 липня ввів в обіг пам`ятну монету «Хрещення Київської Русі» з серії «2000-річчя Різдва Христового» номіналом 100 гривень.

Як повідомляє прес-служба НБУ, монета виготовлена із срібла, якість чеканки — спеціальний анциркулейтед, маса — 1000 г, діаметр — 100 мм, тираж — до 800 штук. Гурт монети рифлений.
На аверсі вгорі — Малий державний герб України, по колу на тлі стилізованого орнаменту напис: «Національний банк України» (вгорі), «Сто гривень» (внизу), між ними рік карбування монети — 2008 (справа), позначення металу і його проби — Ag 999, маса в чистоті — 1000, логотип Монетного двору Національного банку України (зліва). У центрі в колі, утвореному із стилізованого проміння, розміщено хрест і написи півколом: «Православ'я з Києва по всій Русі».
На реверсі зображена багатофігурна композиція хрещення, під якою зазначено: «988 рік», угорі півколом напис — «Хрещення Київської Русі».
Автор ескізів — Святослав Іваненко, автори моделей — Володимир Атаманчук і Святослав Іваненко.
також у паперовій версії читайте:
  • СЕРЕД ПОСТРАЖДАЛИХ Є Й УКРАЇНКА
  • ЗНОВУ ДТП, І ЗНОВУ В ЄГИПТІ
  • ПОЛОНЕНІ ПОВЕРТАЮТЬСЯ ДОДОМУ
  • УБИВСТВО СЕРЕД БІЛОГО ДНЯ
  • «МІС ВСЕСВІТ-2008» ЖИВЕ У ВЕНЕСУЕЛІ
  • АНТК ПРЕЗЕНТУЄ СВОЮ ПРОДУКЦІЮ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».