Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА І СВІТ
НАТОВП КОНТРОЛЮВАТИМЕ «MEDUSA»
Американська компанія «Sierra Nevada Corporation» заявила про готовність створити зброю, за допомогою якої можна буде контролювати натовп завдяки використанню спеціального мікрохвильового випромінювання. Її особливість полягає в тому, що звук певної частоти впливатиме безпосередньо на мозок людини, повідомляє вашингтонський кореспондент Укрінформу з посиланням на телеканал «ABC News».

За допомогою такої зброї можна буде доволі легко впоратися з правопорушниками, вважають автори розробки. Пристрій, який має робочу назву «MEDUSA» («Mob Excess Deterrent Using Silent Audio»), побудовано на принципі мікрохвильового аудіоефекту, коли короткі хвилі швидко нагрівають тканини, сприймаються органами слуху й спричиняють шоковий ефект.
За словами одного з провідних фахівців компанії Лева Садовника, який працює над вдосконаленням приладу, роботи розпочиналися відповідно до контракту з оборонним відомством США. На першій стадії тестування пристрою довело його ефективність.
Звук, який посилає «MEDUSA», досить сильний, щоб спричинити дискомфорт або обмежити дієздатність людини. Лев Садовник пояснив, що ефект досягається внаслідок «комбінації сили звуку та подразнювальних чинників» і його не можна блокувати. Він також зазначив, що пристрій працюватиме завдяки антені нової конфігурації, спроектованої його колегою Володимиром Манассоном. Антена дасть змогу не лише керувати винаходом на відстані, а й за необхідності корегувати радіус його дії.
Автори проекту вважають, що такий пристрій знайде широке застосування й поза військовою сферою. Вони обіцяють, що повноцінний демонстраційний апарат буде виготовлений протягом року.
Попри те, що однією із заявлених характеристик такої зброї є «низька ймовірність летальних випадків», є й альтернативні думки з цього приводу. Зокрема, науковий працівник департаменту електричного та комп’ютерного машинобудування університету штату Іллінойс Джеймс Лін повідомив, що принцип роботи системи «MEDUSA» намагалися використовувати і раніше. Його застосовували у сфері музики для підсилення звукового ефекту, однак тоді звуки були надзвичайно «тихими», майже невловимими для органів слуху. Тепер мова йдеться про сильний вплив, що, на думку фахівця, може спричинити проблеми зі здоров’ям людини і навіть пошкодити тканини мозку.
також у паперовій версії читайте:
  • ГОЛОВУЄ ФРАНЦІЯ
  • БІЛИЙ ДІМ ВИБАЧИВСЯ
  • «ВЕЛИКА ВІСІМКА» ОБІЦЯЄ
  • БУШ ПОЇДЕ НА ОЛІМПІАДУ
  • ПІДПИСАЛИ ПРОТОКОЛ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».