Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
ВИПРАВДАЛИ ЧЕРЕЗ СІМ СТОЛІТЬ

Поет помер у Равенні, де похований 1321-го. Під час багаторічного вигнання він написав легендарний твір «Божественна комедія», який складається з трьох частин — «Пекло», «Чистилище» і «Рай».
Данте, який народився 1265 року, брав активну участь у політичному житті Флоренції. У 1300-му його обрали на посаду пріора, тобто він входив до числа впливових політиків. За якийсь час він виявився втягнутим у конфлікт між партіями Білих і Чорних гвельфів, за що поплатився вигнанням.
Ініціатори ідеї виправдання великого італійця говорять про те, що політичні розбіжності XIV ст. давно забуто, а ось творча спадщина Данте впродовж століть лишається гордістю Італії. Тому несправедливо офіційно залишати великого італійського поета в статусі вигнанця.
Під час голосування думки членів муніципалітету розділилися: «за» виступили 19 осіб, «проти» — 5. Ті, хто голосував проти реабілітації поета, пояснили своє рішення тим, що вигнання вплинуло на поета добре і підштовхнуло його до написання геніального твору.
Після скасування вироку мер Флоренції Леонардо Доменічі офіційно присудив поетові високу нагороду міста. День анулювання рішення про вигнання буде, на думку авторів ідеї, загальнонаціональним святом пам'яті Данте, повідомляє NEWSru.com.


ЗНАЙДЕНО НОВУ ПІРАМІДУ
Група археологів під керівництвом голови Вищої ради у справах старожитностей Єгипту Захі Хаваса знайшла поблизу Саккарського некрополя біля Каїра фрагмент знаменитої алеї сфінксів, а також фундамент ще однієї піраміди — так званої «піраміди номер 29», повідомляє Укрінформ.
Згадки про східну частину знаменитої алеї сфінксів, відомішу під назвою Анубеума, містяться в старогрецьких текстах і у документах найвідомішого французького археолога ХІХ ст. Огюста Марієтта, котрий розкопав її західну частину і храм Серапеум.
Алея сфінксів починалася поблизу храмового комплексу бога смерті Анубіса і з'єднувала його з Серапеумом, де в грецько-римський період знаходився храм Серапіса, а в підземній галереї у величезних гранітних саркофагах ховали муміфіковані тіла священних биків Апісів.
Відомості про щойно виявлену піраміду були ще у ХІХ ст. у німецького єгиптолога Ріхарда Лепсіуса, який дав їй номер і визначив приблизне розташування.
Під час нещодавніх розкопок археологи знайшли вхід у гробницю, визначили місцезнаходження всіх її стін, розташування похоронної кімнати й саркофага. За словами Хаваса, піраміда найімовірніше належала фараону V династії Менкаухору (2396–2388 роки до н. е.).

також у паперовій версії читайте:
  • ЗІ СВІТУ ТВАРИН
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • ДИВА
  • ФАКТ
  • РЕКОРДИ
  • ЖАХ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».