Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
ОБІЦЯНКИ-ЦЯЦЯНКИ, А ПЛАТІНІ — РАДІСТЬ
В Україні побував ревізор. Президент УЄФА Мішель Платіні прибув з дводенним візитом до Києва, аби на власні очі побачити й на власні вуха почути від Президента та Прем'єр-міністра, як країна готується до Євро-2012.

Поїхав з України пан Платіні, за його ж словами, вражений: мовляв, ваша країна — диво яка чудесна. Проте дав українському керівництву три місяці, після яких доведеться тішити босів УЄФА не гарними словами й обіцянками, а реальними фактами та діями. Саме наприкінці вересня у французькому Бордо мають вирішити долю чемпіонату Європи 2012 року: стратегічна рада УЄФА визначатиме, якого прогресу досягли Київ і Варшава в підготовці до першості. Чого-чого, а гарних слів і змальовування просто фантастичних перспектив проведення футбольної першості на наших теренах під час зустрічей Платіні з першими особами України не бракувало. Віктор Ющенко та Юлія Тимошенко наче змовилися й уперше за багато місяців співали одну пісню. «Хочу спростувати всілякі хвилювання, міфи та байки, які точаться навколо того, чи буде здатна Україна на належному рівні провести Євро-2012, — заспокоював футбольного гостя Віктор Ющенко. — Адже чемпіонат для України — один з національних пріоритетів. Наша держава високо цінує рішення УЄФА провести фінальну частину Європи з футболу в Україні. Гідне проведення Євро-2012 — питання честі для країни та для мене особисто». «Проведенням в Україні Євро-2012 живе та дихає вся країна. Ви дали нам шанс — і ми його не втратимо»,— радісно обіцяла Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко.
Понад те, ентузіазм у державі через чемпіонат такий, що Україна готова не просто виконати план, а й перевиконати його. Так, під час зустрічі з Юлією Тимошенко (яка, до речі, тривала замість тридцяти хвилин аж дві години) президент УЄФА заявив, що, на його думку, для проведення матчів фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року Україні достатньо мати чотири стадіони: по одному в кожному місті, де відбуватимуться матчі: у Києві, Донецьку, Дніпропетровську та Львові. Тож Платіні вислухав усі ці пісеньки й резюмував: «Гадаю, ми працюватимемо разом, пліч-о-пліч. Я вражений своїм перебуванням в Україні. Але водночас хочу зазначити: остаточно рішення про стан і перспективи підготовки та проведення Євро-2012 в Україні та Польщі розглядатимуть у вересні 2008 року в місті Бордо». Отак доволі стримано й багатозначно водночас. Що ж, ймовірно, до президента УЄФА просто нарешті дійшла інформація про одну дуже характерну для українця звичку: надавати обіцянок-цяцянок, аби відігнати біду якнайдалі, а потім — вже як Бог дасть. Тому, мабуть, недаремно Платіні привіз із собою так званий «антикризовий план дій з підготовки до чемпіонату Європи з футболу 2012 року до засідання стратегічної ради УЄФА в Бордо». Щоправда, як заявив міністр з питань молоді, сім'ї та спорту Юрій Павленко, «цей план практично нічим не відрізняється від того, який запропонувала Україна. Крім того, що там конкретизовано деякі терміни». Про які саме терміни йдеться та чого саме вони стосуються, а головне, чому ці терміни не були визначені в українській «стратегії», міністр не уточнив.
також у паперовій версії читайте:
  • ХЕЙ МРІЄ ПРО КЛИЧКА
  • ЛЕБЕДИНА ПІСНЯ ВЕТЕРАНІВ
  • НЕЗАПЛАНОВАНІ ВТРАТИ ЛІДЕРІВ
  • МОЛДОВСЬКИЙ ГОРІШОК

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».