Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
ІСТОРИЧНА ПЕРЕМОГА РАФАЕЛЯ НАДАЛЯ
Перша ракетка світу швейцарець Роджер Федерер не зміг ушосте поспіль стати переможцем «Вімблдону». У фіналі він поступився своєму одвічному суперникові — іспанцеві Рафаелю Надалю — 6:4, 6:4,6:7 (5:7), 6:7 (8:10), 9:7.

Про гостроту цього поєдинку свідчить і те, що тривав він 4 години 48 хвилин. Ейси — 25:6 на користь Федерера, подвійні помилки — 3:2 на користь Надаля. Федерер зміг реалізувати лише один брейк-пойнт з 13, Надаль — чотири з 13. Співвідношення невимушених помилок — 52:27 на користь швейцарця. Варто також зазначити, що гру двічі переривали через дощ, а вирішальний, п'ятий сет відбувався пізно ввечері, коли корти потонули в темряві.
Отже, 22-річний Надаль став першим іспанцем після 1966 року, який перемагав на «Вімблдоні». Його попередником був Мануель Сантана. Крім того, Рафаель — другий після шведа Бьорна Борга тенісист, який перемагав на «Ролан Гарросі» та «Вімблдоні» протягом одного року. «Неможливо пояснити, що я тепер відчуваю... Перемогти на улюбленому чемпіонаті — це була моя мрія,— сказав Надаль після фіналу.— Федерер — усе ще перший номер, усе-таки він кращий. Він — п'ятиразовий чемпіон, я ж поки що переміг лише раз. Але, ймовірно, це моя найкраща перемога. Знаю, як важко програвати в таких фіналах, як цей. Федерер — великий чемпіон. Ми з ним не є близькими друзями, але я завжди поважав його».
Федерер сприйняв поразку по-чемпіонському, хоча приховати розчарування результатом таки не міг. «Це був жорсткий поєдинок. Для мене поразка — нещастя, адже в Парижі, де я також поступився Надалю, все було зовсім інакше. Цей результат щодо мене — дуже жорстокий,— заявив розчарований Роджер.— Можливо, пізніше скажу, що це був великий матч, але зараз не маю позитивних емоцій. Утім, я щасливий, що глядачі побачили такий поєдинок. Задоволений тим, як я боровся. Тепер залишається привітати Рафаеля, який доклав до перемоги стільки зусиль. На жаль, у тенісі є тільки переможці й ті, хто програв. Нічиїх немає».
Нескладно здогадатися, що після «Вімблдону» з новою силою заговорять про те, що ера Федерера, якому залишається небагато, щоб наздогнати за кількістю здобутих титулів «Великого шолома» Піта Сампраса, відходить у минуле. Адже останнім часом Надаль починає перемагати великого швейцарця на всіх фронтах. Зокрема, три попередні зустрічі Федерера та Надаля, серед них і фінал цьогорічного «Ролан Гарроса», завершувалися на користь іспанця.
У сестер Вільямс не припиняються сімейні «розбірки» в турнірах «Великого шолома». Цього разу — у фіналі «Вімблдону». Якщо п'ять років тому в такій самій вирішальній грі перемогу святкувала Серена, то тепер Кубок дістався Венус. Турнірну дистанцію обидві сестри пройшли доволі легко. Лише фінальне змагання показало реальну силу американок.
Цей фінал став шістнадцятим «сімейним» протистоянням сестер на турнірах «Великого шолома», до цього двобою всього на одну перемогу було більше в Серени — 8:7. Суперечку сестер на корті цього разу краще розпочала молодша Серена, зробивши брейк. І вже коли здалося, що Венус не зможе сконцентруватися й почне нервуватися, старша Вільямс таки знайшла свою гру та буквально «змела» Серену з корту в агресивній силовій манері. Протистояння навіть не довелося розтягувати на три сети — 7:5, 6:4. Отож сестри зрівнялися за перемогами в особистих зустрічах. «Я хочу привітати Серену і сказати, що сьогодні вона грала дуже добре. Настільки добре, що для мене цей матч був справжньою випробою»,— заявила після двобою Венус Вільямс. Серена ж подякувала сестрі за гарну гру й зізналася, що переможницею турніру бачила себе: «Дякую Господу, що грала у фіналі цьогорічного «Вімблдону». Повірте, я працювала дуже багато, щоб досягти такого результату. Чесно зізнаюся, сподівалася, що переможу, але Венус грала значно краще. Та в будь-якому разі — це наша спільна перемога». Підтвердили своє панування в тенісному світі сестри Вільямс і в парному розіграші: у фіналі вони легко здолали австралійсько-американську пару Саманта Стосур — Лайза Реймонд (6:2, 6:2).
також у паперовій версії читайте:
  • ЧАС СЕНСАЦІЙ, або ДАЛІ БУДЕ
  • ЗНОВУ ДРУГИЙ
  • ЩАСТЯ ГЕМІЛТОНА

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».