Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА ЦЕ ЦІКАВО
АРОМАТЕРАПІЯ — НОВАЦІЯ ЧИ ДАНИНА ТРАДИЦІЇ?
З давніх-давен людина була у тісному зв’язку з природою. У сучасному житті вона втрачає цей зв’язок, усе менше вдихає запахи дерев, трав і квітів. Відомо, що запахи здатні не лише освіжити повітря в приміщенні, а й впливати на наші емоції й почуття, підвищувати працездатність і допомагати концентрувати увагу. Психологи довели, що запахи викликають у людини емоції та спогади, які набагато сильніші за звуки і тілесні відчуття.

Колись запашні речовини рекомендувалися як лікувальні засоби за різних захворювань. Так, знаменитий цілитель Нострадамус за допомогою квіткових запахів лікував навіть чуму. Запахи говорять і про господарів, про чистоту помешкання й негативні енергетичні поля. Існують димові палички, які роблять з різних трав — м’яти, шалфею, валер’яни, материнки. Вони створюють затишну домашню атмосферу. Для цього ж можна користуватися ефірною олією, яка є в аптеці, а ще потрібна керамічна чашечка з дірочками. На дно чашечки у воду капають трохи ефірної олії (піхтову, м’ятну, кедрову, абрикосову, лавандову). Потім поміщають чашку над свічкою, коли вода нагріється, олія почне випаровуватись і наповнювати кімнату чудовим ароматом. Ефірна олія змінює мікроклімат у будинку чи квартирі, створюючи комфорт. До того ж, вона благотворно впливає на організм людини.
Яку олію треба застосовувати в певному випадку? Для створення здорового психологічного мікроклімату в сім’ї запахи допоможуть вигнати темні сили. Отож, васильки розсіюють образи, бергамот створює атмосферу любові та миру, троянда посприяє відволіктися від повсякденних проблем, сандал і лимонник «чистять» квартиру після приходу епотажних людей, ладан відганяє нечисть.
Цілющі властивості ефірної олії позитивно впливають на зовнішній вигляд людини: допомагають нормалізувати гормональний баланс, сповільнюють старіння, мають антиоксидантні властивості, борються з облисінням. Крім того, вони здатні змінювати енергетику людини, впливають на її психічний стан. На думку фахівців, ефірна олія впливає на організм і мозок не лише через нюх, а й лімфатичну та кровоносну систему.
Кількість корисних запахів велика. Скажімо, запах апельсина заспокоює, знімає почуття тривоги, поліпшує настрій, повертає почуття впевненості у власних силах. Проблему безсоння допоможуть вирішити запах жасмину, лаванди та сандалу. На людину заспокійливо діють герань, ромашка, меліса, ваніль. Ароматизація приміщення ефірною олією розмарина, васильків, троянди і тмину зніме фізичну втому, сонливість. Запах ефірної олії васильків допоможе сконцентрувати думки, увагу, має тонізуючий ефект, а ще здатний відновити нюх після респіраторних захворювань. Розмарин стимулює роботу нервової системи, підвищує почуття впевненості у власних силах. Покращити пам’ять можна за допомогою лимонника, м’яти і васильків.
При депресії, апатії, поганому настрої застосовують аромати грейпфрута, кипариса, кориці, муската. Якщо ви часто відчуваєте роздратованість, нервове перенапруження, то скористуйтесь олією анісу, материнки, сосни, ладану і лаванди. А запах мандарина має магічну силу, бо він подобається всім і сприяє тому, щоб сподобатись комусь.
У стародавні часи запах лаванди жінки використовували для того, щоб привабити до себе чоловіків. Вони пересипали пелюстками лаванди білизну, милися настоєм з цієї трави. Чоловіки, аби сподобатися жінкам, використовували запах троянди.
Зміцнити імунітет допоможуть ефірна олія гвоздики, сосни, кедра, чайного дерева, чебрецю, евкаліпта, лимона.

Підготувала Ганна ІВАНОВА
також у паперовій версії читайте:
  • ХОЧ І НЕ ЛЮДИ, АЛЕ...
  • ЯК ПЕРЕЖИТИ КРИЗУ СЕРЕДНЬОГО ВІКУ?
  • КОМП'ЮТЕРНА ГРА: ВІДМОВА ВІД СИГАРЕТ
  • МАРС ВИЯВИВСЯ ХОЛОДНІШИМ
  • ПЛАНЕТА ДЛЯ ЖИТТЯ?
  • МОБІЛЬНИК ПОВІДОМИТЬ ПРО ЧИСТОТУ ПОВІТРЯ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».