Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
«КЛІНІКА» ДЛЯ ПЛЮШЕВИХ ІГРАШОК

Щоб полагодити улюблену плюшеву іграшку, потрібно зайти на Інтернет-сторінку майстерні. Відвідувачів сайту вітає казкове ведмежа: «Привіт! Мене звуть лікар Мішутка, я — ординатор «Клініки здорового ведмедика». Якщо твоя улюблена плюшева іграшка захворіла, звертайся до нас». Потім треба зареєструватися на сайті, зазначити у відповідній рубриці ім'я, вік і стать іграшки, а також написати про «хворобу» улюбленця. Після цього «недужого» слід відправити поштою до «клініки» і заплатити за послугу банківським переказом.
Ремонт іграшки (наприклад, пришити лапки) коштує 3–7 євро залежно від ступеня пошкодження й вартості матеріалу. Найдорожча послуга (близько 15 євро) — заміна старого плюшевого матеріалу.
Плюшевий улюбленець за 1 євро може пройти «курс психотерапії», підтверджений відповідним сертифікатом.


ГЕНПРОКУРАТУРА ВІДКЛИКАЛА ЗАЯВУ
Наприкінці вересня — початку жовтня від португальського порту Віана ду Кастело відчалять вісім яхт, котрі спробують якнайшвидше переплисти Атлантичний океан. Коли регата закінчиться, з жодної з яхт не спуститься капітан, аби прийняти належні почесті. Усі учасники регати — повністю автоматичні судна, повідомляє Укрінформ із посиланням на АР.
Регата «Microtransat» — перше трансатлантичне плавання рoботів-яхт завдовжки до чотирьох метрів. 2006 року три такі кораблі змагалися на озері в Тулузі (Франція). 2007-го вже чотири яхти влаштували гонки в Ірландському морі.
Трансатлантичне плавання, як очікують, триватиме два-три місяці. Можливо, на думку організаторів, жодна яхта не дійде до фінішу, адже умови плавання можна назвати драконівськими. Рушійною силою яхти може бути лише вітер. Судно має бути цілковито автономним, не допускається управління оператором за винятком екстремальних ситуацій. Автономність поширюється і на джерела енергії — всі батареї, акумулятори і електрогенератори у яхти повинні бути на борту.
Фінішна межа є відрізком, координати одного кінця — 10 градусів північної широти і 60 градусів західної довготи, а іншого — 25 градусів північної широти і 60 градусів західної довготи. Коли жодна з яхт не досягне цієї межі, переможцем вважатиметься судно, що якнайдалі просунулося до заходу.
Цього року про свою участь заявили вісім команд: по дві британські й американські, а також канадська, португальська, австрійська й французька.

також у паперовій версії читайте:
  • ЗІ СВІТУ ТВАРИН
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • ЗНАХІДКИ
  • ДИВА

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».