Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА ЩО? ДЕ? КОЛИ?
КИЇВСЬКИЙ ХУДОЖНИК ПРЕЗЕНТУВАВ ПОРТРЕТИ ПРАВИТЕЛІВ КРИМУ
Першу в світі серію портретів правителів Кримського ханства представив відвідувачам Художнього музею Бахчисарайського історико-культурного заповідника київський художник Юрій Нікітін. На персональній виставці, присвяченій 50-річчю митця, саме цей цикл портретів виявився у центрі уваги відвідувачів. За словами ювіляра, портрети дев'яти кримських ханів були виконані ним як ілюстрація до популярної в Криму книги Олекси Гайворонського «Повелителі двох материків».

Як повідомив журналістам історик О. Гайворонський, він надав художникові старовинні османські мініатюри та європейську гравюру, що зображують чотирьох із дев'яти згаданих у книзі правителів Криму. У роботі над відтворенням образу інших ханів допомогли словесні описи, що збереглися в джерелах, дані про родинні зв'язки тамтешніх правителів. Допомогло також творче відчуття Юрія Нікітіна, котрий у колі українських художників відомий як самобутній живописець, що цікавиться темами історії й середньовічного символізму. Ханські портрети, які виконані за мотивами османських мініатюр, написані на шкірі фарбами та золотом. Як вважає автор книги, кожен із повелителів Криму з'являється на малюнку як особистість з неповторним характером.
Автор портретів зізнався, що виставлятися в Ханському палаці (музей розташовується в південній надбрамній вежі палацу) — велика честь для нього, а «зустріч» із цивілізацією Кримського ханства — новий значний етап у його творчій біографії. Він має намір продовжити співпрацю з автором книги про історію кримських правителів.

РЕЙДЕРСЬКЕ ЗАХОПЛЕННЯ «УКРТЕЛЕФІЛЬМУ»
Генеральна прокуратура України відмовилася від свого позову до парламентаря, члена депутатської групи «Народна самооборона» Давида Жванії щодо оскарження його громадянства. Про це стало відомо, коли Святошинський районний суд м. Києва мав розглянути справу про позбавлення Жванії громадянства України, повідомили у прес-службі «Народної самооборони».

Генпрокуратура звернулася до Святошинського райсуду із заявою про скасування рішення Радянського райсуду, згідно з яким нардеп свого часу став громадянином України.
ГПУ також порушила кримінальну справу за фактом підроблення документів парламентарем від «НУ—НС» Д. Жванією. «На підставі цих документів управлінням ВІР ГУМВС України у м. Києві видано свідомо неправдивий документ на постійне проживання в Україні, а Радянським судом м. Києва винесено рішення, яким депутатові було незаконно надано громадянство України та видано паспорт»,— пояснили у прес-службі ГПУ.
також у паперовій версії читайте:
  • ПОШУКИ ГІРНИКІВ ТРИВАЮТЬ
  • ЄВРОПУ ОХОПИЛИ «МАРШІ ПОРОЖНІХ КАНІСТР»
  • У РФ ВІДЗНАЧИЛИ «ДЕНЬ РОСІЇ»
  • В АМЕРИЦІ ПОВЕНІ Й СПЕКА
  • У ЧЕРНІВЦЯХ ТАКСІ ВОЗИТИМУТЬ ІНВАЛІДІВ БЕЗПЛАТНО

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».