Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА І СВІТ
ВИБОРЧІ НЕПРИЄМНОСТІ
Президентська виборча кампанія є непростим часом для законодавців у будь-якій країні. Запекла політична боротьба досить часто дезорганізує роботу представницького органу, або він починає ухвалювати суперечливі рішення. Здається, слушність цих зауважень наприкінці другого терміну президента Джорджа Буша відчуває його адміністрація. Опозиційні демократи, які з листопада минулого року контролюють обидві палати конгресу США, докладають титанічних зусиль, аби переконати главу держави в тому, що він вже є «кульгавою качкою», а не лідером нації.

Минулого тижня американські законодавці ламали списи під час дебатів з приводу фінансування військових витрат у проекті бюджету на наступний фінансовий рік. Палата представників відмовилася запланувати додаткові 163 мільярди доларів на ведення війни в Іраку та Афганістані. Американські конгресмени натомість затвердили закон про пільги на навчання для колишніх солдатів. З метою реалізації цього проекту пропонується запровадити додатковий податок на багатство. Найбільше політичних неприємностей Джорджу Бушу завдає законодавча вимога завершити виведення американських військ з Іраку до грудня 2009 року. Але цим займатиметься вже новий президент, так само, як і питаннями побудови американської системи ПРО на території Польщі та Чехії. Асигнування необхідних коштів конгресмени пов’язали з підписанням відповідних угод і їх ратифікацією парламентами Польщі та Чехії та проведенням незалежних експертних оцінок ефективності можливої системи протиракетної оборони. Своєрідний стимул для польських та чеських законодавців конгрес США вбачає в наданні полякам та чехам безвізового режиму в разі їхньої згоди на розміщення елементів американської системи протиракетної оборони.
Тим часом на голови виборців виливаються виборчі пристрасті. Днями впливовий сенатор від Демократичної партії Джон Едвардс підтримав кандидатуру Барака Обами, хоча останній нещодавно поступився Гілларі Клінтон в переважно білому робітничому штаті Західна Вірджинія. Оглядачі вважають, що саме Едвардс може бути кандидатом у віце-президенти, якщо Обама переможе в перегонах за право бути офіційним кандидатом від демократів на виборах президента. Є проблеми й у кандидата від республіканців Джона Маккейна: він ніяк не може знайти достойного розпорядника серпневого партійного з’їзду.
Крім того, демократи та республіканці обмінялися «люб’язностями» з приводу принципових зовнішньополітичних питань. Виступаючи з нагоди 60-річчя Держави Ізраїль у кнесеті, президент Джордж Буш порівняв заяви «деяких нинішніх політиків» зі спробами напередодні Другої світової війни стримати нацистів. Барак Обама сприйняв це критичне зауваження на свою адресу, адже на старті нинішньої виборчої кампанії пропонував вести переговори з Сирією та Іраном. Спікер палати представників конгресу США Ненсі Пелозі взагалі заявила, що не в американській традиції — критикувати президента, який виступає за кордоном, але, на її думку, глава держави так само не має права з-за кордону критикувати американських політиків. Втім, американці впевнені, що після виборів новий президент, незалежно від того, хто ним стане, консолідує націю та поведе її до нових перемог.
також у паперовій версії читайте:
  • БРІК ВИХОДИТЬ У СВІТОВУ ПОЛІТИКУ
  • КИЇВСЬКИЙ ЕНЕРГЕТИЧНИЙ ФОРУМ
  • УСУПЕРЕЧ КАТАКЛІЗМАМ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».