Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
НАЙДОРОЖЧЕ ЛОНДОНСЬКЕ ДЕРЕВО

До такого висновку дійшли представники Асоціації доглядачів лондонських дерев, які діяли згідно із запровадженою у Туманному Альбіоні спеціальною системою оцінки дерев, що ростуть на території адміністративного управління. Як сподівається влада, такі заходи допоможуть спинити вирубування зелених насаджень міста.
Фахівці визначали цінність дерев залежно від їхнього віку, стану, історичної значущості й кількості людей, що живе біля них. Чим вища ціна дерева, тим важче буде забудовникам дістати дозвіл, аби зрубати його. Поки подібна практика діє лише в Лондоні, однак протягом року, як обіцяє влада, вона дістанеться й інших міст Британії.
Платан, що знаходиться у центрі престижного лондонського району Мейфер, не єдине дерево, оцінене експертами дуже високо. Десятки інших дерев, розташованих у районах Челсі, Кенсінгтон і Вестмінстер, оцінено у мільйон доларів.
За словами Асоціації доглядачів лондонських дерев, середньостатистичне дерево, що росте на вулиці Лондона, коштує 16–42 тис. доларів. Однак за минулі п'ять років, за наказом міської ради, зрубали близько 40 тис. дерев, багатьом із яких було більш ніж 100 років.


ТИСЯЧІ ЛЮДЕЙ РОЗДЯГЛИСЯ ЗАРАДИ ФУТБОЛУ
Американський фотограф Спенсер Тунік, відомий своїми масовими постановками в стилі «ню», влаштував чергову оголену фотосесію на футбольному стадіоні Відня, повідомляє NEWSru.ua.
Тисяча вісімсот сорок добровольців позували йому на трибунах «Ернст Хаппель», де 29 червня відбудеться фінал чемпіонату Європи з футболу-2008. Фотограф просив моделей на час зйомки зняти сонячні окуляри і не усміхатися. Єдиним реквізитом був м'яч.
Раніше фотохудожник мав намір відобразити на фото 2008 людей, кандидати «забронювали» собі місця ще в березні, але на стадіон з'явилися не всі.
Фотографії виставлять на центральній площі австрійської столиці Карлплатц 23 червня.
Тунік — скандально відомий фотограф, якого на початку 90-х не раз заарештовували за зйомку оголених моделей у центрі Нью-Йорка. Нині його фотографії знають усі шанувальники мистецтва, а інсталяції не викликають протесту влади. Більше того, 2005 року британський музей мистецтв і телеканал BBC-3 спеціально запросили його для зйомки 1700 оголених на мості в місті Ньюкасл.

також у паперовій версії читайте:
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • ЗІ СВІТУ ТВАРИН
  • НОУ-ХАУ
  • ДИВА

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».