Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ВАКЦИНАЦІЮ ПРИЗУПИНЕНО... НА НЕВИЗНАЧЕНИЙ ТЕРМІН
Міністерство охорони здоров'я України проводить службове розслідування щодо дотримання посадовими особами чинного законодавства під час державної реєстрації, ввезення на територію країни та застосування вакцини проти кору та краснухи виробництва компанії «Serum Institute» (Індія).

З огляду на це, наказом МОЗ Миколу Проданчука на 15 днів відсторонено від виконання повноважень першого заступника міністра охорони здоров'я України та Головного державного санітарного лікаря. Цим же наказом від виконання своїх обов'язків відсторонено заступника Головного державного санітарного лікаря Людмилу Мухарську. На час службового розслідування виконання обов'язків Головного державного санітарного лікаря покладено на першого заступника Головного державного санітарного лікаря Анатолія Пономаренка.
Водночас Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ), Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) і Центр контролю за захворюваннями, Атланта, США (CDC) поширили звернення до преси, в якому висловлюють жаль з приводу призупинення національної кампанії вакцинації проти цих захворювань. «Таке рішення матиме довгострокові наслідки не лише для кампанії проти кору та краснухи, а й для охоплення плановою імунізацією, і, як результат, може призвести до спалахів інших інфекційних недуг»,— йдеться у документі. Автори звернення нагадують, що рішення уряду України призупинити вакцинацію було викликано нещодавньою трагічною смертю 17-річного юнака у Краматорську.

ДОПОМАГАТИМЕ СЛУЖБА ПОРЯТУНКУ «112»
Головне управління Міністерства з питань надзвичайних ситуацій України у місті Києві презентувало основні функціональні можливості служби «112» європейського зразка.

Як повідомив під час презентації начальник управління зв'язків МНС Віктор Скомаровський, особливістю систем п'ятого покоління програмно-апаратного комплексу служби «112» є можливість застосування новітніх технологій, що дають змогу віддалено бачити ситуацію на місці катастроф, оперативно підключати доступні ресурси, координувати дії інших служб (міліції, медиків, вибухотехніків, екологів), забезпечувати інформацією урядові та регіональні кризові центри у реальному часі.
Головні завдання служби «112» — порятунок життя і зменшення страждань людей, збереження довкілля, своєчасне виявлення й реагування на стихійні лиха, техногенні аварії, ефективна протидія терористичним актам, комплексна координація всіх служб, а також збереження матеріальних і культурних цінностей. За оцінками експертів, застосування служби «112» допоможе місту заощадити до 17 млн євро на рік за рахунок швидкого та ефективного реагування служб МНС.
Як повідомлялося, у грудні 2007 року Президент Віктор Ющенко закликав представників МНС організувати державну диспетчерську службу екстреної допомоги населенню «112».
також у паперовій версії читайте:
  • ЄВРОПА СВЯТКУЄ ДЕНЬ МОРЯ
  • ГРУЗІЯ: ПЕРШІ ДАНІ ВИБОРІВ
  • СКУПЩИНУ СФОРМОВАНО
  • ОПЕК — ДО СУДУ?
  • З КЛІМАТОМ НЕ ЖАРТУЮТЬ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».