Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СОЦІАЛЬНА ПОЛІТИКА
ПРОБЛЕМИ ДИТЯЧОГО ОЗДОРОВЛЕННЯ
Ось-ось у двері постукає літо — період відпусток, оздоровлення дітей. Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності на черговому засіданні правління розглянув це питання й визначив новий порядок часткового фінансування оздоровлення дітей застрахованих осіб у дитячих оздоровчих закладах коштом фонду.

Днями відбувся 40-й всеукраїнський семінар організаторів оздоровлення та відпочинку дітей. Його мета — підбити підсумки роботи та окреслити завдання на поточний рік.
На думку учасника семінару, голови комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та праці Василя Хари, щоб організовано провести літній оздоровчий дитячий сезон, слід розв’язати кілька невідкладних проблем. Насамперед держава має приділити більше уваги цьому видові діяльності. Поки що, на превеликий жаль, у нас немає державної програми оздоровлення дітей, а, відповідно, немає й коштів на її реалізацію.
Друга проблема полягає в тому, що, не зважаючи на наявність нормативно-правових документів, покликаних гарантувати збереження мережі дитячих оздоровчих закладів, повним ходом іде і перепрофілювання і продаж цих закладів. Третя проблема — неналагодженість системи підготовки й перепідготовки кадрів для дитячих оздоровчих закладів.
Нині точиться багато розмов про демографічні проблеми, про дітей, про виховання справжніх патріотів України. На жаль, поки що не перейшли від слів до діла, подбати про належну роботу оздоровчих закладів для дітей, і не тільки про збереження, а й про розширення їхньої мережі, про створення належних умов для їхнього повноцінного функціонування. А для цього слід, зокрема, звільнити дитячі оздоровчі заклади, хоча б частково від оподаткування, зменшити їхні витрати на комунальні послуги, електроенергію тощо (розмови про це тривають десятиліттями). Це дало б змогу знизити собівартість путівок, які тепер доступні далеко не для всіх.
До речі, пан Хара є автором законопроекту про оздоровлення та відпочинок дітей. Цей законопроект був поданий до Верховної Ради ще в липні 2006 року, схвалений у першому читанні і... так і «завис», не наблизившись до другого читання. Якби він був схвалений у цілому, то проблеми, про які йшлося, були б врегульовані. Але тепер цим питанням опікується Комітет Верховної Ради з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту і туризму, тож, як мовиться, саме він має «проштовхувати» його до затвердження.
Тим часом цей вид діяльності — оздоровлення й відпочинок дітей — справа надто важлива, аби пустити її на самоплив. Це той випадок, коли не треба шкодувати ні сил, ні часу, мова про здоров’я дітей — майбутніх громадян незалежної України.
також у паперовій версії читайте:
  • ЖИТЛО ДЛЯ ЧОРНОБИЛЬЦІВ
  • ЗМІНИ ДО ЗАКОНУ
  • ДО СВЯТА ПЕРЕМОГИ
  • ПРО СОЦІАЛЬНІ ПЕНСІЇ
  • ДЛЯ ОХОРОНИ ПРАЦІ
  • СКІЛЬКИ МАЮ ПЛАТИТИ?

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».