Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА І СВІТ
ВАЖКИЙ ВИБІР ПЕНСІЛЬВАНІЇ
22 квітня 2008 року у штаті Пенсільванія відбувся черговий раунд попередніх виборів кандидата від Демократичної партії на посаду президента Сполучених Штатів. Триває запекла боротьба між Бараком Обамою та Гілларі Клінтон.

Обидва претенденти вже достатньо багато поганого наговорили один про одного. Це змусило спікера палати представників Ненсі Пелозі закликати своїх однопартійців швидше визначитися з кандидатом, аби зосередитися на протистоянні з конкурентом від республіканців. У таборі останніх ім’я єдиного кандидата вже відоме. Ідеться про 71-річного Джона Маккейна, який запропонував державному секретареві Кондолізі Райс стати кандидатом на посаду віце-президента.
Загалом республіканці тільки потирають руки від задоволення, коли чують, як провідні кандидати від демократів активно знищують один одного. Наприклад, під час дебатів у Пенсільванії Гілларі Клінтон вкотре звинуватила Барака Обаму в тому, що він не має досвіду керівництва країною, та в намірі суттєво збільшити податки. Крім того, Бараку Обамі закидають належність до релігійної секти, яка вірить у «чорного Ісуса Христа». У відповідь Барак Обама не втомлюється нагадувати епізод нинішньої виборчої кампанії, коли телевізійники впіймали Гілларі Клінтон на неправді. Намагаючись продемонструвати свій багатий зовнішньополітичний досвід, вона заявила про обстріл її кортежу дванадцять років тому в Сараєві. Однак телевізійна картинка відобразила тільки урочисту зустріч Гілларі, яка тоді прибула до столиці Боснії в статусі дружини президента. Об’єктом нападок опонентів є й потенційний «перший джентельмен» — Білл Клінтон, сексуальні походеньки якого були набридли багатьом американцям. Після цього вести мову про тандем Клінтон — Обама у будь-якій конфігурації прізвищ президента та віце-президента не варто.
Останнім часом у команді Гілларі Клінтон виникли кадрові проблеми. Декілька тижнів тому у відставку пішов керівник її виборчої кампанії й одночасно директор рекламної агенції Марк Пенн. Приводом для цього стала інформація про те, що його агенція сприяє представникам колумбійського бізнесу в США, тоді як пані Клінтон, посилаючись на позицію профспілок, висловлюється проти утворення зони вільної торгівлі між США та Колумбією. Отже, явним є конфлікт інтересів у діяльності Марка Пенна. Утім, Обама в індустріальному штаті Пенсільванія теж не зажив великої популярності. Тому будь-хто з кандидатів навряд чи отримає впевнену перемогу. На шосте травня 2008 року заплановано попередні вибори в штаті Іллінойс. Можливо, й тоді не буде назване ім’я переможця. У такому разі гостра боротьба триватиме до самого передвиборчого з’їзду демократів, коли вирішальними можуть стати голоси конгресменів. Тим часом шанси демократів на остаточну перемогу на виборах четвертого листопада 2008 року й надалі зменшуватимуться, якщо їм, звісно, своїми незграбними діями не допоможуть республіканці.

Андрій МАРТИНОВ
також у паперовій версії читайте:
  • ПОЛІТИКА БАТОГА І ПРЯНИКА

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».