Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
НАЙЕКЗОТИЧНІШІ МАНДРИ

Похід до загублених у джунглях Камбоджі храмів Ангкор-Вата коштує 5 тис. євро. Організатори маршруту не виключають, що туристи зможуть зробити нові археологічні відкриття.
За 2 тис. євро можна провести шість днів за кермом на американських дорогах, але цю подорож можуть здійснити лише особи, які мають права на водіння вантажівки. У супроводі професіонала вони зможуть дістатися із Санта-Фе до Лос-Анджелеса. Семиденна подорож на слонах у Таїланді обійдеться дешевше — близько 650 євро.
Недорого коштує подорож до скарбів Клеопатри, що, за легендою, затонули разом із містом фараонів поблизу Олександрії. За 65 євро мандрівники занурюються у воду під пильним наглядом тренерів, а потім їх годують обідом. Значно більші гроші (30 тис. євро) коштує занурення на підводному човні на дно Атлантичного океану на глибину 3,8 тис. метрів — туди, де іржавіють рештки знаменитого «Титаніка».
Повноцінна участь у знаменитих зимових карнавалах у Ріо-де-Жанейро коштує 6 тис. євро. За два тижні всіх охочих навчать танцювати самбу.
Каюта на яхті «Alysia» обійдеться у 94,5 тис. євро на добу. За ці гроші можна насолоджуватися панорамою з вікна, окремою палубою, великими телевізором і ванною. 36 пасажирів цієї яхти обслуговують 34 члени екіпажу.
Двотижнева поїздка на Оймякон, найхолодніше місце на планеті, де іноді буває до 68 градусів морозу, коштує понад 5 тис. євро. Як зазначають експерти німецького журналу, цей «вояж потрібний тим, хто хоче випробувати себе на міцність».


ЗНАЙДЕНО НЕВІДОМІ ПОРТРЕТИ МОЦАРТА
У Великій Британії знайшли два раніше невідомих прижиттєвих портрети великого композитора Вольфганга Амадея Моцарта. Картини ідентифікував професор історії музики лондонського Королівського коледжу Кліфф Айзен, який вивчав листування Моцарта і його батька Леопольда, повідомляє Укрінформ із посиланням на «The Times».
Один із портретів написав придворний художник Йозеф Хікел 1783 року, коли композитор після одруження з Констанцією жив у Відні. Картина має розміри 47 на 35 см. Нині її гідно оцінили й застрахували на 4 млн доларів.
Професор Айзен порівняв червоний камзол із перламутровими ґудзиками, в якому Моцарт стоїть на картині, з описом такого самого камзолу в одному з листів, який композитор надіслав своїй покровительці, баронесі Марті Елізабет фон Вальдштаттен 1782 року.
На другому портреті 8-літній Моцарт зображений разом із сестрою Наннерль у 1764-му. Діти позують в елегантних англійських костюмах, які їхній батько згадує у своїх листах. Леопольд пише, що костюми куплені у Лондоні в 1760-х, де юний Моцарт і Наннерль давали концерт для короля Георга III і королеви Шарлоти.
Обидва полотна придбав американський колекціонер у нащадків близького друга Леопольда — Йоганна Лоренца Хагенауера. В обох родинах були діти одного віку, котрі часто спілкувалися.
Цікаво, що класичний портрет Моцарта, який прикрашає коробки цукерок та іншу сувенірну продукцію Австрії, написано за 18 років по смерті великого композитора.

також у паперовій версії читайте:
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • ЗІ СВІТУ ТВАРИН
  • ФАКТ
  • НОУ-ХАУ
  • РЕКОРДИ
  • ЗНАХІДКИ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».