Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
ЧЕМПІОНСЬКІ АМБІЦІЇ ФАВОРИТІВ
Тих, хто очікував на фініші сезону напруженої боротьби за чемпіонство, спіткало неабияке розчарування. Лідери першостей в останній частині турнірної дистанції демонструють стабільність, водночас головні переслідувачі скинули оберти. Нині «Інтер» та «Реал» можна привітати з чемпіонським титулом, лише диво завадить їм удруге поспіль здобути золоті нагороди.

Італія
Міланський «Інтер» скористався невдачею «Роми», яка втратила перемогу в домашньому матчі з «Ліворно» (1:1). Команда Роберто Манчіні перемогла в гостях «Торіно» з рахунком 1:0 і за чотири тури до завершення чемпіонату відірвалася від свого головного переслідувача на шість очок. Гра відбувалася з перевагою туринського клубу, але «Інтер» реалізував чи не єдиний гольовий шанс біля воріт Альберто Фонтані. На 30-й хвилині після розіграшу кутового у виконанні Маріо Балотеллі відзначився аргентинський ветеран Хуліо Крус.
Серед інших матчів слід відзначити розгромні перемоги «Ювентуса» та «Мілана». «Стара сеньйора» завдяки хет-трику Дель П'єро познущалася над «Аталантою» (4:0), а три м'ячі Кака дали змогу «россо-нері» святкувати переконливу домашню перемогу над «Реджиною» (5:1).
Результати інших матчів: «Сампдорія» —«Удінезе» — 3:0, «Катанья» — «Лаціо» — 1:0, «Парма» — «Наполі» — 1:2, «Сієна» — «Дженоа» — 0:1, «Кальярі» — «Емполі» — 2:0, «Фіорентина» — «Палермо» — 1:0.

Німеччина
У Німеччині відбувся фінальний поєдинок національного Кубка, в якому зійшлися мюнхенська «Баварія» і дортмундська «Боруссія».
Попри те, що нині мюнхенці й дортмундці перебувають у діаметрально протилежному становищі в турнірній таблиці бундесліги, всі очікували цікавого й напруженого двобою. Обидві команди не підвели, і за напруженням їхня зустріч цілковито виправдала статус матчу.
Тиждень тому в межах національного чемпіонату «Баварія» познущалася над «Боруссією», розгромивши суперника з рахунком 5:0. Дортмундці, пам'ятаючи останній матч, вирішили обережно провести початок двобою, але помилок не уникнули. На 11-й хвилині мюнхенці відкрили рахунок. Ван Боммель відмінним діагональним пасом знайшов на лівому фланзі Рібері, котрий виконав навіс у штрафний майданчик. Там Тоні виграв боротьбу і відправив м'яч у сітку воріт Ціглера. Забивши гол, мюнхенці продовжували атакувати, практично кожен свій випад «Баварія» завершувала ударом по воротах, але ці постріли не завжди були влучними.
На початку другої половини зустрічі ситуація на полі не змінилась. Мюнхенці не використали кілька чудових нагод для взяття воріт і поступово почали віддавати ініціативу суперникові. Наприкінці основного часу «Баварія» грала на втримання рахунку. Коли здалося, що Кубок уже в руках мюнхенців, біля воріт «Баварії» «спалахнула пожежа». На другій доданій хвилині штовханина в штрафному майданчику лідера німецької першості завершилася несильним ударом Петріча, після якого м'яч опинився у воротах — це означало додатковий час.
Відбивши стартовий натиск дортмундців, «Баварія» швидко знайшла свою гру і забила другий гол. На 103-й хвилині Подольські пробив по воротах, і після серії рикошетів м'яч влучив у ногу Тоні й залетів у ворота Ціглера. Згодом Блашиховські одержав другу жовту картку, залишивши свою команду в меншості, й на останніх хвилинах питання про переможця вже не стояло.

Росія
У Росії першість тільки набирає обертів, але стартових сюрпризів відбулося чимало. Ніхто не очікував, що минулорічна призова трійка («Зеніт», «Спартак» і ЦСКА) у перших шести турах здобуде п'ять перемог на трьох, а на чолі турнірної таблиці опиниться казанський «Рубін», який нині випереджає другу команду чемпіонату — московське «Динамо» — на чотири очки. До речі, казанці повторили рекордне досягнення столичних «динамівців» (1995 рік), здобувши шосту перемогу поспіль на старті сезону. До несподіванок можна зарахувати і те, що амбіційний ФК «Москва» на чолі з Олегом Блохіним, який вважали одним із претендентів на нагороди, в шести матчах не відчув смаку перемог (антирекорд клубу). Це все — нинішні російські реалії, які подобаються тим, хто хоче, щоб національна першість була непередбачуваною.
Результати шостого туру: ЦСКА — «Локомотив» — 0:0, «Рубін» — «Амкар» — 1:0, «Терек» — «Луч-Енергія» — 2:1, «Спартак» (Нч.) — «Спартак» (М.) — 1:2, «Сатурн» — «Зеніт» — 1:1, ФК «Москва» — «Динамо» — 1:1, «Крила Рад» — «Томь» — 3:0, «Шинник» — «Хімки» — 3:2.

Англія
«Манчестер Юнайтед» мав чудову нагоду зняти всі питання про ім'я чемпіона Англії, але не скористався шансом. Після того, як на початку минулого тижня «Челсі» несподівано втратив очки в поєдинку з «Уїганом», напередодні 35-го туру «манкуніанці» випереджали «аристократів» на п'ять очок.
У першому матчі туру «Челсі» довелося провести винесений матч проти «Евертона». Лондонці цей двобій виграли з рахунком 1:0 завдяки голу Ессьєна. Через два дні «Манчестер Юнайтед» завітав у гості до «Блекберна». Перемога в цьому протистоянні практично відкривала «червоним дияволам» дорогу до другого поспіль чемпіонському титулу. Однак «Блекберн» зумів створити міні-сенсацію. Підопічні Марка Хьюза провели чи не найкращий матч у сезоні й заслужено відібрали очки в головного фаворита першості. У першому таймі господарі поля ні в чому не поступалися «манкуніанцям». На 21-й хвилині після помилки центральних захисників рахунок відкрив парагвайський нападник Роке Санта Крус. Гості могли додати лише в другому таймі й врешті-решт зрівняли рахунок. На 88-й хвилині після розіграшу кутового й передачі Пола Скоулза з двох метрів Тевес увігнав м'яч під поперечину — 1:1.
Результати інших матчів: «Арсенал» — «Рідінг» — 2:0, «Фулхем» — «Ліверпуль» — 0:2, «Уїган» — «Тоттенхем» — 1:1, «Вест Хем» — «Дербі» — 2:1, «Міддлсбро» — «Болтон» — 0:1.

Іспанія
Каталонське «дербі» — це завжди щось особливе. Для Каталонії зустріч «Барселони» та «Еспаньйола» — найважливіший матч сезону. Недаремно його вважають одним із непримиренних протистоянь в Іспанії. Останній двобій мав камерунський відтінок. Нападник «Барси» Ето'О і голкіпер «Еспаньйола» Камені, які разом захищають честь Камеруна на міжнародній арені, були головними дійовими особами в зустрічі. Перший увесь час намагався засмутити другого, але в підсумку Самуель так і не досягнув мети. Як наслідок, фінальний свисток зафіксував нульову нічию, що фактично поставила останній хрест на надіях «Барселони» поборотися за іспанське «золото».
Мадридський «Реал» зробив серйозну заявку на здобуття другого поспіль чемпіонського титулу, здолавши в гостях сантандерський «Расинг» із рахунком 2:0. Відзначилися Рауль та Ігуаін. Отже, тепер лише неймовірні обставини можуть перешкодити «Реалу» стати чемпіоном: «вершковим» достатньо в п'яти матчах, що залишилися, здобути лише дві перемоги.
Результати інших матчів: «Атлетик» — «Валенсія» — 5:1, «Осасуна» — «Депортиво» — 0:1, «Леванте» — «Гетафе» — 3:1, «Мурсія» — «Мальорка» — 1:4, «Севілья» — «Альмерія» — 1:4, «Атлетико» — «Бетіс» — 1:3, «Сарагоса» — «Рекреативо» — 3:0.

Михайло МИХАЙЛІВ
також у паперовій версії читайте:
  • ФУТБОЛ: ВИДОВИЩЕ ЧИ АРЕНА БИТВИ?

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».