Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
НІЧИЙНА ГАВАНЬ ЛІГИ ЧЕМПІОНІВ
Півфінали найпрестижнішого клубного турніру Старого світу стартували з нічийних результатів. На стадіоні «Енфілд Роуд» з рахунком 1:1 розійшлися на тиждень «Ліверпуль» і «Челсі», а «Барселона» й «Манчестер Юнайтед» відклали на наступний тиждень не тільки остаточне з’ясування стосунків, а й забиті м’ячі.

Суто англійський півфінал, котрий оптимістичні вітчизняні телеканали анонсували як битву двох українців (а до фіналу, мовляв, вийде лише один), обійшовся без обох наших форвардів: Андрій Шевченко дивився поєдинок із лави запасних «Челсі», а Андрій Воронін до заявки «Ліверпуля» навіть не потрапив.
У стартовій третині першого тайму перевага була за «Челсі». У другій частині 45-хвилинки активнішим у нападі був «Ліверпуль», але аж до останніх хвилин першої половини рахунок не було відкрито. На 24-й хвилині «червоні» ледь не забили, коли після майстерного пасу Хабі Алонсо Дірк Кюйт вибіг тет-а-тет із голкіпером Петром Чехом, але трохи відпустив м’яч, і Карвалью нейтралізував небезпеку.
Ще один шанс забити у «Ліверпуля» втратив Фернандо Торрес, який вибіг сам на сам з Чехом, але пробив просто в голкіпера.
На 43-й хвилині господарі нарешті відзначились. Після серії рикошетів лідер лондонців Френк Лемпард втратив м’яч біля власного штрафного майданчика, а після навісної передачі Дірк Кюйт в оточенні двох захисників зумів пробити поміж ніг Чеха — 1:0.
У другому таймі на полі була рівна гра, до загострень доходило нечасто. У «Челсі» небезпечно пробивав головою Міхаель Баллак, а найреальніший момент втратив Флоран Малуда, котрий з кута воротарського майданчика пробивав, але під удар ліг Джеймі Каррагер.
На 86-й хвилині після удару Стівена Джеррарда «Челсі» від другого голу врятував Чех, який «потягнув» м’яч із ближньої «дев’ятки». Голкіпер урятував «синіх» у доданий арбітром час, коли відбив удар Торреса.
Коли добігала кінця остання додана хвилина, співучий стадіон «Енфілд Роуд» замовк. Після простріл із лівого флангу Йон Арне Ріісе зрізав м’яч головою під поперечку воріт Пепе Рейни, встановивши нелогічний нічийний рахунок 1:1.
Від протистояння «Барселони» і «Манчестер Юнайтед» чекали більшої кількості забитих м’ячів, та не дочекалися жодного. Хтозна, як би надалі розгорталися події в матчі, коли б на третій хвилині один із лідерів манкуніанців Криштіану Роналду реалізував одинадцятиметровий. У своєму штрафному майданчику після подачі кутового рукою зіграв Габі Міліто, і швейцарський рефері Массімо Бузакка закономірно вказав на круглу позначку в центрі штрафного майданчика. Португальський легіонер «червоних дияволів» дочекався, поки голкіпер «Барселони» Віктор Вальдес почне падати і пробивав у порожній, правий від себе кут воріт. М’яч ледь торкнувся стійки і вилетів за межі поля.
Надалі каталонці грали у свій традиційний футбол, що ґрунтується на контролі м’яча з пошуком уразливих місць в обороні суперника (показовою є статистика володіння м’ячем — дві третини ігрового часу він перебував у розпорядженні «синьо-гранатових»). Час від часу здавалося, що ще трохи, і недоліки в захисті англійської команди буде знайдено, але перед Самуелем Ето’О чи Ліонелем Мессі незмінно виростав хтось із манчестерських оборонців.
В атаці гості сподівалися на швидкі контратаки і помилки оборонців каталонського клубу. Двічі у штрафному майданчику падав і хотів повторити пенальті Криштіану Роналду, та Массімо Бузакка жодного разу не повірив португальцеві. Якщо Роналду постійно перебував у центрі уваги, то його партнери по атаці Вейн Руні й Карлос Тевес провели явно не найкращий поєдинок — з їхньою опікою захисники «Барселони» впоралися відмінно.
У другому таймі наставник господарів Франк Райкаард швидко (на 62-й хвилині) замінив Ліонеля Мессі, котрий був головним «конструктором» барселонських атак. Вочевидь, ушкодження, через яке аргентинець міг узагалі не вийти на поле, ще не дозволяє проводити у грі всі дев’яносто хвилин. На 77-й хвилині замість Деку у гру ввійшов Тьєррі Анрі, який став автором останнього небезпечного удару з-поза меж штрафного майданчика — Едвін ван дер Сар був напоготові й відбив м’яч.
«Я не хочу думати про фаворита в нашій парі — у нас є шанс, і на нас очікує чудовий матч-відповідь проти великої команди,— зауважив після гри головний тренер «Барселони» Франк Райкаард.— Я був здивований оборонною тактикою манкуніанців, що діяли на контратаках. Визначальним моментом у грі був нереалізований пенальті. Ми доклали максимум зусиль і за тиждень теж зробимо все можливе, щоб вийти до фіналу».
Наставник «Манчестер Юнайтед» Алекс Фергюсон так оцінив підсумок стартового поєдинку: «Барселона» мала велику перевагу у володінні м’ячем, але так буває практично у всіх домашніх матчах каталонців. Ми раді, що вберегли свої ворота від голу. Проте мене розчарував перехід від оборони до атаки, ми погано грали низом. Не вважаю, що нереалізований пенальті буде вирішальним моментом у двоматчевому протистоянні. Коли ми не виграємо вдома, то складемо зброю, але мене надихає наша статистика в домашніх двобоях. Атмосфера на «Олд Траффорд» буде іншою, як і сам матч-відповідь. Публіка на «Камп Ноу» була задоволена грою своїх улюбленців, ніхто не махав білою хусткою. Сподіваюсь, що відвідувачі «Олд Траффорд» будуть задоволені»,— резюмував сер Алекс.
Що ж, чекати розв’язки лишилося недовго. Наступного вівторка відбудеться матч у Манчестері, а в середу визначать англійського фіналіста в Лондоні. Шлях двох найкращих клубів Європи пролягатиме до Москви.
також у паперовій версії читайте:
  • ГАНЬБА? НІ, РЕАЛЬНІСТЬ
  • КОРОБЦІ ЗНОВУ НЕМАЄ РІВНИХ
  • РОСІЯ ВЖЕ МАЄ ПЕКІНСЬКУ МЕДАЛЬ?
  • ЄВРОПЕЙСЬКІ ГАСТРОЛІ НОВОГО «ДАКАРУ»

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».