Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
ДМИТРО СОСНОВСЬКИЙ:«У ТОМУ, ЩО ЗАВОЮЄМО НАГОРОДИ У ПЕКІНІ, Я НЕ СУМНІВАЮСЯ»
Нещодавно у грецьких Афінах завершився останній ліцензійний турнір для боксерів із Європи. Там українці не вибороли жодної перепустки на ігри. «Синьо-жовті» на змаганнях були представлені у трьох вагових категоріях, але жоден із наших спортсменів не спромігся дістатися до залікових фінальних сутичок.

Артем Далакян і Максим Третяк у рингу втратили змогу поїхати в серпні до Китаю. А ось третій боксер, Денис Лазарєв, захворів, тому взагалі не боксував. Тож на Олімпійські ігри національна команда вирушить у складі восьми спортсменів; у гіршому разі — семи. Під питанням лишається ліцензія Ісмаїла Сіллаха в категорії до 81 кілограма. Нагадаємо, українця звинуватили у вживанні допінгу: проба «А» показала позитивний результат. На прохання Федерації боксу України антидопінгова агенція створила комісію й відкрила пробу «Б» Ісмаїла. Про ситуацію з Сіллахом і перспективу українців на Олімпіаді в Пекіні журналісту «ДУ» розповів старший тренер нашої збірної Дмитро Сосновський.
— У Сіллаха брали допінг-пробу в умовах надзвичайного безладу. Там могли що-небудь долити чи підкинути, туди будь-хто міг потрапити. Порушення були очевидними. Мене часто запитують, чи багато людей хотіли б позбутися в такий спосіб конкуренції Сіллаха. Звісно, чимало... Ісмаїл — це 99,9 відсотка наша медаль на Олімпіаді.
— Тобто не виключаєте, що Сіллаха могли підставити?
— Не виключаю. Тим паче, бачив на власні очі, як у Ісмаїла брали допінг-пробу. Усі лікарі обурювалися через це. Проте не можу нічого стверджувати. Для цього зловмисника потрібно спіймати за руку. Хоча Сіллаху довіряю на сто відсотків. Він — порядна й дисциплінована людина. Ісмаїл запевняє, що нічого забороненого не вживав і просить узяти пробу «Б». Перед такими змаганнями, як у Італії, ми перевіряємо наших боксерів у своїх лабораторіях. В Україні аналіз Сіллаха нічого не показав. Утім, за кордоном кажуть, що українські апарати не могли виявити цей препарат. Мені важко коментувати ситуацію. Зараз досліджуватимуть пробу «Б». Але повторні аналізи лише в одному відсотку зі ста можуть спростувати попередні результати. Тож тепер сподіваємось лише на один відсоток.
— Ви сказали, що майже впевнені в тому, що Сіллах у Пекіні виборе нагороду. Чи у нашій збірній є ще такі боксери, в яких Ви настільки впевнені?
— Прізвищ не називатиму. Та, як на мене, всі вісім українських боксерів претендують на медалі. Усі вони готові боксувати з будь-яким суперником.
— Аби старший тренер збірної України Дмитро Сосновський визнав виступ своїх підопічних на Олімпіаді вдалим, скільки медалей їм потрібно вибороти?
— Олімпійський комітет запланував здобуття українцями в Пекіні 13 нагород. Із них дві-три мають здобути боксери. Гадаю, виконати це завдання нам до снаги.
— Вважають, що збірна України з боксу взірця 2000 року, яка на Олімпіаді в Сіднеї здобула п’ять нагород, є найсильнішою за часи незалежності. Нинішній склад, таке враження, не поступається складу восьмирічної давнини?
— Не поступається. Проте в Сіднеї для України було сприятливе жеребкування, і чи отримаємо в Пекіні п’ять нагород, зараз неможливо сказати. У тому, що на майбутній Олімпіаді здобудемо нагороду, не сумніваюсь. Думаю, ми зможемо вибороти одну-три медалі.
— Після сіднейської Олімпіади збірники перейшли в професійний бокс. Після Пекіна ситуація повториться і Вам знову доведеться формувати збірну з нуля?
— Якщо після наступної Олімпіади в аматорах залишиться три-чотири боксери, буде дуже добре. Нині починаю працювати над новим складом збірної. Тому зараз на міжнародних турнірах довіряю виступати молоді 1987–1988 років народження. В листопаді нинішнього року відбудеться чемпіонат Європи, на цей турнір усі країни привезуть оновлені склади. Ми теж прагнемо цього. Оновлення — не минути.
— Ваш вихованець Андрій Котельник (срібний призер Олімпіади в Сіднеї, чинний чемпіон світу WBA) задовго до ігор в Австралії підписав попередню угоду з Universym box promoution. Із нинішньої збірної хтось обрав собі промоутерську компанію?
— Мені не відомо про те, що хтось веде переговори з менеджерами. Хіба хтось із хлопців робить це за моєю спиною, в чому я дуже сумніваюсь. Водночас знаю, що чимало промоутерських компаній цікавляться нашими боксерами. Скажімо, компанія братів Кличків цікавиться деякими нашими збірниками. Вони хотіли б їх бачити у себе, але переговорів жодних не ведуть. Головне для кожного боксера перед стартом кар’єри у професійному боксі — вдало виступити на Олімпіаді. Переконаний, лише після ігор вони прийматимуть остаточне рішення. Адже не таємниця, що медаль на головних змаганнях чотириріччя серед аматорів значно додає ваги боксеру.
також у паперовій версії читайте:
  • ВИМУЧЕНА НІЧИЯ
  • ВАЛЕНТИН ВОРОНІН:«СПРОБУЄМО СТРИБНУТИ ВИЩЕ ГОЛОВИ»

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».