Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
ФІНІШ БЕЗ ІНТРИГИ
Протягом усього сезону матчі провідних європейських чемпіонатів дивували вболівальників невпевненою грою фаворитів, які «бавилися» зі своїми конкурентами в дивні ігри. Проте на фінішній прямій ті команди, яких на початку сезону вважали головними претендентами на чемпіонський титул, довели, що саме вони є справжніми чемпіонами.

Англія
Лондонський «Арсенал» вибув з чемпіонських перегонів, поступившись у гостях «Манчестер Юнайтед» у центральному матчі 34-го туру англійської Прем’єр-ліги з рахунком 1:2.
«Каноніри» вийшли на гру з неймовірним настроєм — адже лише перемога давала змогу зберегти шанси на чемпіонський титул. Після захопливого першого тайму, у якому обидві команди не реалізували кілька чудових нагод для взяття воріт, «Арсенал» на 48-й хвилині відкрив рахунок. Після прострілу Робіна Ван Персі 20-й гол у сезоні забив Еммануель Адебайор. Але незабаром «каноніри» власноруч «привезли» гол у власні ворота. Вільям Галлас зіграв рукою у власному штрафному майданчику, а найкращий бомбардир Прем’єр-ліги Кріштіану Роналду з двох спроб не залишив шансів воротареві Йєнсу Леманну (після першого влучного удару суддя попросив португальця перебити). Долю драматичного матчу на 72-й хвилині вирішив ще один розіграш стандартного положення. Замість Кріштіану Роналду зі штрафного зненацька блискуче пробив Оуен Харгрівс — 2:1! Отже, за чотири тури до фінішу «Арсенал» залишився на третьому місці, відставши від лідера «Манчестера Юнайтед» на дев’ять очок. На п’ять очок від «МЮ» відстає лондонський «Челсі», який до останньої хвилини з рахунком 1:0 перемагав на своєму полі «Уїган», однак остання атака гостей закінчилася влучним ударом Еміля Хескі. Отже, нічия — 1:1. Саме «Манчестер Юнайтед» і «Челсі» наприкінці чемпіонату в очному протистоянні розіграють між собою чемпіонство. А «канонірам» тепер варто подбати, як залишитися на третій сходинці, оскільки внаслідок останніх поразок «Ліверпуль» наблизився до них на відстань у п’ять очок. У звітному турі «червоні» вдома здолали «Блекберн» з рахунком 3:1. Третій гол у ворота гостей забив Андрій Воронін.
Результати решти матчів: «Сандерленд» — «Манчестер Сіті» — 1:2, «Портсмут» — «Ньюкасл» — 0:0, «Бірмінгем» — «Евертон» — 1:1, «Тоттенгем» — «Міддлсбро» — 1:1, «Астон Вілла» — «Дербі» — 6:0, «Рідінг» — «Фулхем» — 0:2, «Болтон» — «Вест Хем» — 1:0.

Іспанія
Каталонська «Барселона» вкотре розчарувала своїх шанувальників, зігравши внічию 2:2 з «Рекреативо» в матчі 32-го туру. Камерунський нападник Самюель Ето’О двічі виводив «Барселону» вперед на початку кожного з таймів, але дубль аргентинця Марко Рубена, орендованого у «Вільярреала», «Рекреативо» дав змогу уникнути поразки. Тож після «вильоту» із змагань за кубок Іспанії та майже втрачених шансів на чемпіонство в «Барселони» залишиться лише Ліга чемпіонів, однак з такою грою в підопічних Райкаарда надто мало шансів здолати «Манчестер Юнайтед».
Одноосібний лідер чемпіонату, «Реал», заслужено (хоча й з величезними проблемами) переміг одного з аутсайдерів першості — «Мурсію». Осічками конкурентів мадридці могли і не скористатися, тому що вже на 20-й хвилині залишилися в меншості після вилучення Мігеля Торреса. Однак навіть у неповному складі «королівський» клуб мав значну перевагу, і на 59-й утілив її в гол, автором якого став голландський півзахисник Веслі Снейдер. Цей м’яч був єдиним у цьому протистоянні.
Результати інших матчів: «Вальядолід» — «Атлетико» — 1:1, «Мальорка» — «Севілья» — 2:3, «Еспаньол» — «Осасуна» — 0:1, «Гетафе» — «Сарагоса» — 0:0, «Депортиво» — «Атлетик» — 3:0, «Бетис» — «Леванте» — 0:1, «Валенсія» — «Расинг» — 1:2, «Вільярреал» — «Альмерія» — 0:1.

Німеччина
Центральним матчем 28-го туру Бундесліги стала зустріч у Бремені, де зійшлися місцевий «Вердер» і «Шальке-04». Господарі з перших хвилин заволоділи перевагою і на 19-й хвилині відкрили рахунок. Пасанен виконав подачу в штрафний майданчик, і Бауманн головою переправив м’яч у сітку воріт. Через 12 хвилин «музики» подвоїли свою перевагу завдяки голу Саного. Проте наприкінці тайму гості спромоглися відіграти м’яч. Кураньї після розіграшу кутового головою вразив ворота Тіме Візе. Пропущений гол перед свистком на перерву просто розлютив господарів. У другій половині гри вони рознесли захист «Шальке» і довели рахунок до розгромного. Розенталь і Класнич (двічі) ще три рази засмучували Нойєра — 5:1. Наступного дня після поєдинку за рішенням ради директорів клубу «Шальке-04» звільнили з посади головного тренера команди Мірко Сломку. Обов’язки наставника виконуватиме екс-помічник Сломки Нестор Ель Маестро.
Матч між «Баварією» та «Боруссією» став генеральною репетицією фіналу кубкових змагань у Німеччині, у якому зійдуться ті самі команди. Багато хто очікував від цього двобою напруженої боротьби, але після фінального свистка всім стало зрозуміло, що мюнхенці та дортмудці перебувають у різних вагових категоріях. «Баварія» немов катком проїхалася по «Боруссії». Уже на третій хвилині Лукас Подольскі відкрив рахунок. Другий удар по воротах завдали за п’ять хвилин, і він теж став гольовим. Швайнштайгер скинув м’яч на Зе Роберто, який і вразив ворота голкіпера дортмундців. На 18-й хвилині Тоні обіграв півкоманди суперника і забив третій гол. Не минуло й чотирьох хвилин, як Тоні оформив дубль. Матч у цей момент можна було завершувати, тому що він перетворювався на товариський. У другому таймі мюнхенці забили ще раз (Андреас Оттль).
Після 28-го туру мюнхенський клуб впевнено лідирує і в турнірній таблиці на десять очок випереджає найближчого переслідувача — «Вердер».
Результати решти матчів: «Карлсруе» — «Ганза» — 1:2, «Ганновер» — «Айнтрахт» — 2:1, «Бохум» — «Герта» — 1:1, «Енергі» — «Армінія» — 1:0, «Гамбург» — «Вольфсбург» — 0:1, «Байер» — «Штутгарт» — 3:0.

Італія
У центральному матчі 33-го туру чемпіонату Італії «Ювентус» завдяки дублю Хасана Саліхаміджича на «Стадіо олімпіко» здолав «Мілан» з рахунком 3:2. Цей результат практично гарантував команді Клаудіо Раньєрі путівку до Ліги чемпіонів на наступний сезон.
У важливому для Італії протистоянні «Ювентуса» і «Мілана» сповна справдилися очікування вболівальників. Ще в першому таймі переповнений стадіон у Турині побачив чотири забиті голи. На 12-й хвилині лідер атак «Ювентуса» Алессандро Дель П’єро чудовим ударом у кут відкрив рахунок. Однак у середині першого тайму гості не лише відновили рівновагу, а й вийшли вперед. Двічі ветеран команди Філіппо Індзагі скористався передачами Кака та Даніеля Бонери. Проте перед перервою «Ювентус» відігрався за допомогою гола Саліхаміджича. Боснійський хавбек, який у міжсезоння переїхав до Турина, залишивши мюнхенську «Баварію», вдало зіграв на добиванні після удару Давіда Трезеге.
У другому таймі тривала рівна боротьба, але на 67-й хвилині «Мілан» залишився в меншості. За грубий фол проти Мохаммеда Сіссоко червону картку одержав Бонера. У підсумку «Ювентус» скористався чисельною перевагою на 80-й хвилині, коли після розіграшу штрафного знову відзначився Саліхаміджич.
«Інтер» завдяки голам Камб’яссо та Балотеллі переміг на своєму полі «Фіорентину» з рахунком 2:0. «Рома» у звітному турі здолала в гостях «Удінезе» (3:1).
Результати інших матчів: «Реджина» — «Сампдорія» — 1:0, «Лаціо» — «Сієна» — 1:1, «Емполі» — «Парма» — 1:1, «Наполі» — «Аталанта» — 2:0, «Ліворно» — «Кальярі» — 1:2, «Дженоа» — «Торіно» — 3:0, «Палермо» — «Катанья» — 1:0.

Михайло МИХАЙЛІВ
також у паперовій версії читайте:
  • ЧИ ЗДОБУДЕ «ДИНАМО», КОЛИ «ШАХТАР» ВТРАТИТЬ?

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».