Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА БУДЬТЕ ЗДОРОВІ!
У ПАЗУРАХ «БІЛОЇ СМЕРТІ»
Вітамінні добавки не тільки не захищають від раку легень, а й можуть сприяти його виникненню. Американські вчені з'ясували, що вживання 400 міліграмів вітаміну Е щодня збільшує ризик захворювання на 28%, передає Укрінформ з посиланням на BBC.

Фахівці з Вашингтонського університету в Сієтлі використали дані дослідження VITAL, у якому брало участь близько 77 тисяч чоловіків і жінок у віці від 50 до 76 років. За чотирирічний період спостережень у 521 людини був діагностований рак легень.
Як і очікувалося, основними причинами захворювання є куріння, спадковість і немолодий вік. Окрім того, серед несприятливих чинників виявилося вживання біодобавок з вітаміном Е. За словами керівника дослідження Крістофера Слейтора, кожні 100 міліграмів вітаміну Е збільшували ризик раку легень на 7%, а стандартне дозування в 400 міліграмів — на 28%. Причому найчастіше негативний ефект вітаміну Е проявлявся в курців.
Вітамін Е в організмі відіграє роль антиоксиданту, що захищає від шкідливих молекул — вільних радикалів. Однак у високих дозах ця речовина може справляти протилежний ефект і діяти як прооксидант, викликаючи окислювальні процеси і пошкодження клітин, припускають дослідники.
Раніше фінські вчені довели, що імовірність захворіти на рак легень збільшується внаслідок уживання бета-каротину (провітаміну А). За словами науковців, уникнути подібного ризику і забезпечити організм необхідними вітамінами можна за допомогою збалансованої дієти, що містить достатню кількість овочів і фруктів.
також у паперовій версії читайте:
  • ПРИЧИНА ХРОНІЧНОГО БРОНХІТУ — НА ГЕНЕТИЧНОМУ РІВНІ
  • ЗАСМАГА ПРОТИ ДІАБЕТУ
  • ПОЧУТТЯ ТРИВОГИ ПРОДОВЖУЄ ЖИТТЯ?
  • ГОРМОНАЛЬНА ВАКЦИНА ПРОТИ ГІПЕРТОНІЇ
  • МЕТАСТАЗИ — ПІД УДАРОМ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».