Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
КВАРТЕТ З'ЯСОВУЄ СТОСУНКИ
Серед великої кількості матчів, які останнього вік-енду відбулися на футбольних полях Європи, центральними, без сумніву, були два протистояння в англійській Прем'єр-лізі.

Сперечалися лідери футболу, котрі, крім того, дружно пробилися до чвертьфіналу нинішньої Ліги чемпіонів, що додавало цим зустрічам додаткової напруженості.

Англія
З-поміж двох поєдинків, у яких «Манчестер Юнайтед» приймав «Ліверпуль», а «Челсі» — своїх земляків із «Арсеналу», вагомішою була зустріч на «Олд Траффорді». Манкуніанці й мерсисайдці є найтитулованішими клубами туманного Альбіону, крім того, будь-який матч чемпіона й водночас лідера першості буде важливішим за суперечки претендентів.
Гра почалася спокійно, лише зрідка суперники завдавали один одному неприємних ударів. Небезпечнішими були випади господарів поля: в одному з епізодів Кріштіану Роналду влучив у штангу, згодом Хосе Рейна після навісу Гіггза ледь не заніс м'яч у власні ворота. Під завісу тайму манкуніанці збільшили оберти, що дало свої плоди. Хосе Рейна на виході не зміг перервати фланговий навіс Уейна Руні й перешкодити Веслі Брауну переправити шкіряну кулю в порожні ворота. На 44-й хвилині не витримали нерви в аргентинського півзахисника «Ліверпуля» Хав'єра Маскерано, котрий отримав другу жовту картку за розмови з арбітром, за що його справедливо відправили у роздягальню. Отримавши відчутну перевагу, в другій половині господарі поля добили суперника. На 79-й хвилині черговий гол провів Кріштіану Роналду, а через дві хвилини Луїш Нані поставив переможну крапку.
Другим суперматчем вік-енду стало лондонське «дербі» між «Челсі» й «Арсеналом». Головні події відбулися у другому таймі. На 59-й хвилині «Арсенал» вийшов вперед. Відзначився Бакарі Саня. Господарі ринули відіграватися, і в підсумку не лише зрівняли рахунок, а й вирвали перемогу. Головним героєм поєдинку став Дрогба. Спершу івуарійський форвард відновив рівновагу, а на 81-й хвилині повторно розстріляв ворота Альмуньї.
Результати інших матчів 31-го туру: «Евертон» — «Вест Хем» — 1:1, «Тоттенгем» — «Портсмут» — 2:0, «Астон Вілла» — «Сандерленд» — 0:1, «Болтон» — «Манчестер Сіті» — 0:0, «Ньюкасл» — «Фулхем» — 2:0, «Рідінг» — «Бірмінгем» — 2:1, «Блекберн» — «Уїган» — 3:1, «Міддлсбро» — «Дербі» — 1:0.

Італія
У центральному матчі 30-го туру Серії А на полі міланського «Сан-Сіро» зустрілися затяті вороги — «Інтер» та «Ювентус». Господарі потужно провели початок матчу. На 15-й секунді після навісу Майкона небезпечний удар головою наніс Крістіан Ківу. Згодом Ібрагімович ледь не вискочив на ударну позицію — потужного шведського форварда випередив за межами штрафного майданчика голкіпер «Юве» Джанлуїджі Буффон. Гості відповіли двома небезпечними штрафними ударами. Однак «Інтер» продовжував домінувати на полі й мав забивати на 18-й хвилині.
Після подачі зі штрафного у виконанні Луїса Хіменеса зблизька не зумів забити Бурдіссо, але м'яч відскочив на Деяна Станковіча. Сербський хавбек бив по порожніх воротах, та гостей врятувала поперечина. Згодом настав час Буффона. Воротар «Ювентуса» блискуче парирував удар зі штрафного у виконанні Ківу. На 42-й він не дозволив забити Ібрагімовичу.
Другий тайм розпочався з атак «Ювентуса», які завершилися голом на 49-й хвилині. Після довгої передачі Молінаро забив перший гол із положення «поза грою». Суддівська бригада зарахувала це взяття воріт. «Ювентус» грамотно захищався, а на
63-й хвилині завдав другого удару по чемпіонських амбіціях «Інтера». Передачу Дель П'єро невдало перервав Бурдіссо, чим фактично вивів до воріт Трезеге, і французький нападник забив свій 17-й гол у сезоні. На 83-й Маніше скоротив різницю в рахунку, однак фінальний свисток арбітра зафіксував перемогу «Ювентуса». Головний переслідувач «Інтера» — столична «Рома» зуміла вдома вирвати перемогу в «Емполі» (2:1).
Результати інших матчів: «Фіорентина» — «Лаціо» — 1:0, «Торіно» — «Мілан» — 0:1, «Сампдорія» — «Кальярі» — 1:1, «Удінезе» — «Ліворно» — 2:0, «Сієна» — «Парма» — 2:0, «Реджина» — «Наполі» — 1:1, «Аталанта» — «Катанья» — 0:0, «Палермо» — «Дженоа» — 2:3.

Іспанія
У межах 29-го туру іспанської першості мадридський «Реал» на своєму полі програв «Валенсії» з рахунком 2:3. Команда Бернда Шустера провела непоганий матч, але від неї відвернулася фортуна. На гол Давида Вільї «королівський» клуб відповів дублем Рауля. «Реал» продовжував домінувати на полі, але через дивне пенальті (Сілва впав після єдиноборства з Фабіо Каннаваро) рахунок став 2:2. Наприкінці матчу лише фантастичний сейв голкіпера «кажанів» Тімо Хільдебранда не дозволив Гонсало Ігуаіну вирішити долю протистояння на користь своєї команди. У наступній атаці забила «Валенсія» — з гострого кута ворота Касільяса уразив Хав'єр Арісменді. Отже, слідом за перемогою над «Барселоною» у півфіналі Кубка Іспанії «Валенсія» обіграла ще одного гранда іспанського футболу. Тепер Рональд Куман найближчим часом може не хвилюватися про свою можливу відставку. «Реал» дозволив «Барселоні» (яка завдяки дублю Бояна Кркіча розгромила на своєму полі «Вальядолід» — 4:1) до чотирьох очок скоротити відставання. Поступово до «Реалу» наблизився «Вільярреал», який після перемоги над «Леванте» (2:1) відстає від лідера лише на шість пунктів.
Результати інших матчів: «Мурсія» — «Еспаньол» — 4:0, «Осасуна» — «Бетіс» — 0:1, «Сарагоса» — «Альмерія» — 1:1, «Расинг» — «Рекреативо» — 2:0, «Атлетик» — «Гетафе» — 1:0, «Севілья» — «Атлетико» — 1:2, «Мальорка» — «Депортиво» — 1:0.

Німеччина
Мюнхенська «Баварія» в центральному матчі 25-го туру зуміла перемогти вдома леверкузенський «Байєр» і зміцнити позиції лідера. Ще в першому таймі нападник «Баварії» Лука Тоні після передачі Мірослава Клозе відкрив рахунок. На 59-й хвилині італійський форвард після прострілу Філіпа Лама забив другий гол. Після цього команда Оттмара Хітцфельда кілька разів зобов'язана була доводити рахунок до розгрому, але не реалізувала чимало стовідсоткових моментів. У підсумку на 83-й хвилині росіянин Дмитро Буликін відновив інтригу в матчі. Щоправда, шансів на те, аби зрівняти рахунок, «Байєр» практично не мав.
Завдяки цій перемозі «Баварія» на сім очок відірвалася від «Гамбурга», який не зумів здолати «Вольфсбург» (1:1). «Байєр» залишився на третьому місці, відстаючи від мюнхенців на дев'ять очок.
Результати інших матчів: «Нюрнберг» — «Бохум» — 1:1, «Штутгарт» — «Ганза» — 4:1, «Боруссія» — «Карлсруе» — 1:1, «Дуйсбург» — «Ганновер» — 1:1, «Айнтрахт» — «Енергі» — 2:1, «Герта» — «Шальке-04» — 1:2, «Армінія» — «Вердер» — 1:1.

Росія
У центральному матчі другого туру першості Росії зійшлися дві «українські» команди. Клуб Олега Блохіна ФК «Москва» приймав чемпіона країни пітерський «Зеніт», капітаном якого є Анатолій Тимощук. У цій суперечці сильнішими виявилися пітерці, котрі обіграли суперника з рахунком 2:0. Чемпіони Росії зуміли приголомшити команду Блохіна з перших хвилин. Під час першої масованої атаки пітерців Олег Кузьмін біля власного штрафного майданчика порушив правила проти Зирянова, і Андрій Аршавін чудовим ударом відправив м'яч у ворота «городян». Надалі моменти виникали біля воріт «Зеніта» і «Москви». Проте у другій половині зустрічі м'яч знову опинився у воротах господарів поля. На 60-й хвилині Анюков, одержавши м'яч у штрафному майданчику, завдав потужного удару по воротах Жевнова. Цей гол зняв усі питання про переможця зустрічі.
Результати інших матчів: «Спартак» — «Томь» — 1:0, «Шинник» — «Локомотив» — 1:2, «Крила Рад» — ЦСКА — 0:2, «Рубін» — «Луч-Енергія» — 1:0, «Сатурн» — «Терек» — 3:1.

Михайло МИХАЙЛІВ
також у паперовій версії читайте:
  • ТРАДИЦІЯ МІРЧІ ЛУЧЕСКУ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».