Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
НОВЕ ОБЛИЧЧЯ ПЕРШОЇ КОМАНДИ
Національна футбольна збірна України провела другий поєдинок під керівництвом Олексія Михайличенка. У лютому після матчу з кіпріотами (1:1), аргументуючи непереконливість гри і результату, можна було нарікати на міжсезоння і травми лідерів.

У березневому поєдинку проти сербів на київському стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановського ці аргументи були непереконливими: у національному чемпіонаті зіграно вже чотири тури, до складу повернулися раніше травмовані легіонери з туманного Альбіону Андрій Шевченко і Андрій Воронін.
Щоправда, не обійшлося і без некритичних втрат. У першій команді країни мав дебютувати молодий форвард, київський динамівець Артем Кравець, та через травму гру в синьо-жовтій формі довелося перенести на пізніший термін. З аналогічних причин не з’явилися в таборі збірної голкіпер Олександр Шовковський і півзахисник Руслан Ротань. Замість відсутніх на короткий тренувальний збір довикликали голкіпера «Дніпра» В’ячеслава Кернозенка і нападника «Динамо» Артема Мілевського.
Серби до Києва прилетіли без двох провідних форвардів — Матеї Кежмана з турецького «Фенербахче» і Марко Пантелича з німецької «Герти». Решта зірок балканської команди (капітан Деян Станкович з «Інтера», Неманья Відич з «Манчестер Юнайтед», Браніслав Іванович з «Челсі» та інші) на стадіоні «Динамо» зіграли.
Стартовий склад української збірної був таким: В’ячеслав Кернозенко у воротах; захисники Андрій Несмачний, Віталій Мандзюк, Дмитро Чигринський, Олег Допілка; півзахисники Анатолій Тимощук, Олег Гусєв, Денис Голайдо, Сергій Назаренко; нападники Андрій Воронін й Андрій Шевченко. За формування «основи» Олексій Михайличенко заслуговує на схвальний відгук: він не нарікає на брак молодих талантів, як його попередник, а поступово оновлює склад. Тому поруч з Дмитром Чигринським, який має дещо багатший досвід виступів у головній команді країни, з’являється в центрі захисту Віталій Мандзюк, а на правому фланзі оборони — Олег Допілка. Разом з досвідченими збірниками Тимощуком, Назаренком і Гусєвим на поле вийшов і гравець сімферопольської «Таврії» Денис Голайдо (лівий півзахисник).
До речі, таке оновлення позитивно позначилося на налаштованості збірної на боротьбу: за часів Блохіна товариські поєдинки найчастіше перетворювалися на похмурі, прохідні видовища, оскільки грали в них переважно ті футболісти, які у своєму місці в команді були впевнені, їм не потрібно було нічого й нікому доводити. Мандзюк, Допілка, Голайдо (та й Чигринський теж) ще не стали «залізними» футболістами основного складу, тому й старалися так, ніби цей поєдинок — останній. Зрештою, у кожного, хто в середу одяг синьо-жовту форму, були свої резони: нашим «британцям» Шевченкові й Вороніну потрібно було продемонструвати, що їх даремно не ставлять до складу «Челсі» й «Ліверпуля», Кернозенко і Назаренко намагалися реабілітуватися за не надто успішні матчі за клуб...
Перший тайм матчу Україна — Сербія минув без особливих загострень, хоча нецікавою гру назвати було не можна: ініціатива переходила то до одного, то до іншого суперника. Враження, що на полі стадіону «Динамо» зійшлися рівні суперники, підтвердив і рахунок 0:0.
Не можна сказати, що по перерві з’явилися стовідсоткові нагоди для взяття воріт: їх у цій зустрічі було обмаль. Українці на 54-й і 58-й реалізували напівмоменти.
Спочатку після подачі кутового і невдалого виносу м’яч вдало впав на ногу Дениса Голайда, який майстерно пробив. Можливо, голкіпер сербів Владімір Стойкович і парирував би цей удар, та в потрібному місці в слушний час опинився Андрій Шевченко, який мінімально змінив траєкторію,— 1:0.
Гості не встигли оговтатися, а рахунок став уже 2:0. Після флангового прострілу Андрій Воронін поборовся з сербським захисником, м’яч відскочив до Сергія Назаренка, який з-поза меж штрафного майданчика без роздумів пробив у лівий від себе нижній кут — голкіпер був безсилий.
Згодом здалеку небезпечно пробивали також Шевченко, Тимощук, Несмачний, та довести рахунок до розгромного не вдалося. Та навіть 2:0 — результат переконливий.
«У першому таймі ми припустилися кількох помилок,— розповів на післяматчевій прес-конференції Олексій Михайличенко.— Позначилося те, що два дні на підготовку до матчу — дуже малий термін, цього замало, щоб футболісти встигли «притертися». Тим більше, що в команді нові гравці, нові поєднання. Ми намагалися грати у два нападники, що створювало певні проблеми в середині поля, адже серби — технічні футболісти, котрі вміють гарно контролювати м’яч і гостро атакувати. Та, як на мене, навіть у першому таймі наша лінія оборони зіграла надійно. Можливо, тут свою роль відіграв той факт, що Допілка, Мандзюк і Чигринський свого часу грали в молодіжній збірній України, і таке поєднання не було абсолютно новим, хлопці непогано знають одне одного. Але матч національних збірних — це вже зовсім інший рівень. Тому радію, що наша команда не припускалася в обороні грубих помилок. Щодо другого тайму, то взагалі не можу пригадати жодного гострого моменту, створеного поблизу українських воріт. Вважаю, що вся команда — від Шевченка до Кернозенка — зіграла досить надійно».
У середу товариські матчі проводили і наші майбутні суперники у відбірному турнірі чемпіонату світу-2010. Англійці на виїзді поступилися французам з рахунком 0:1, а Девід Бекхем у своєму ювілейному, сотому матчі за збірну відзначився хіба що жовтою карткою. Хорвати в Шотландії зіграли внічию — 1:1. Привертає увагу результат матчу в Румунії, де місцева команда розгромила росіян — 3:0 (голом відзначився екс-нападник «Шахтаря» Чипріан Марика). Іспанці з рахунком 1:0 переграли італійців, а бразильці з таким самим результатом завершили матч проти шведів.
Суттєвою ложкою дьогтю в позитивній картині футбольної середи став результат молодіжної збірної: на виїзді підопічні Володимира Мунтяна на доданих арбітром хвилинах поступилися норвезьким одноліткам — 0:1.
також у паперовій версії читайте:
  • ФІГУРНЕ КАТАННЯ: МИНУВ СЕЗОН РОЗЧАРУВАНЬ
  • ЛІДЕР ПОПРИ ШТРАФ
  • ЛІСОГОР РЯТУЄ ЧЕСТЬ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».