Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА БУДЬТЕ ЗДОРОВІ!
ЖУЙКА — ПІДСОБНИЦЯ КАРІЄСУ
Безневинні на вигляд подушечки і пластинки жувальної гумки завдають радше шкоди, ніж користі. Американські вчені-фармакологи запропонували військовим замість зубної пасти і щітки набити рюкзак жуйкою і подорожувати так по гарячих точках, не побоюючись карієсу.

Але російські фахівці впевнені, що з таким спорядженням уся американська армія за рік-два буде уражена гастритом, виразкою шлунка та іншими неприємними хворобами, передає Укрінформ з посиланням на РІА «Новини».
Російські стоматологи ставляться до жувальних гумок дещо скептично. Вони впевнені, що цей виріб не лише не рятує від карієсу, бактерій і зубного нальоту, а навпаки, додає проблем із зубами, яснами та іншими життєво важливими органами. Доктор медичних наук Олександр Корешков вважає, що через непрофесійну рекламу жувальних гумок люди дедалі частіше звертаються до медиків.
«Рекламні ролики, які кожного дня показують по телебаченню, не несуть у собі правдивої інформації. Справді, коли людина жує гумку, активна частина зубів очищується від нальоту. Але це чисто механічне явище, причому очищується тільки так звана ріжуча частина зубів — нижня опукла частина. Зверху, біля ясен, наліт, навпаки, нагромаджується. Він забивається в міжзубні щілини і погано впливає на тканину ясен. Таким чином, можна говорити про те, що жувальні гумки тільки посилюють пародонтоз і карієс»,— вважає медик.
Олексій Корешков упевнений, що жуйка шкодить не тільки ротовій порожнині, а й усьому травному процесу. Давно доведено, що коли людина починає жувати, шлунок рефлекторно починає виділяти шлунковий сік, готуючись до прийняття і перетравлення їжі. Не отримуючи її, він починає перетравлювати «сам себе». Активні секреторні компоненти роз’їдають стінки шлунка, що призводить до виникнення гастритів, виразок і дуоденітів.
Проте деякі медики рекомендують жувати протягом 30–40 хвилин після їжі для поліпшення травлення. Річ у тім, що завдяки жуйці виділяється більше слини, необхідної для здорового перетравлювання їжі. Зрештою, можна зауважити ще один плюс. У любителів «пожувати» міцні кісткові і м’язові тканини щелепно-лицьової ділянки.
також у паперовій версії читайте:
  • ХУДНЕМО ПО-ФРАНЦУЗЬКИ
  • АЛЕРГІЯ НАСТУПАЄ...
  • ТАБЛЕТКИ, ЯКІ «ОБМАНЮЮТЬ» ШЛУНОК
  • БАВОВНА — ВОРОГ ШКІРИ?
  • ВТОМИВСЯ? ПОПРАЦЮЙ!

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».