Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
НЕСТАБІЛЬНІ ЛІДЕРИ
Футбольний вік-енд у провідних європейських чемпіонатах був насичений неабиякими подіями. Цікавого було чимало: чергова поразка мадридського «Реала», перемога лондонського «Тоттенхема» в Кубку англійської ліги, не притаманно результативний для італійської Серії А тур і втрата очок мюнхенською «Баварією».

Англія
У драматичному фіналі Кубка англійської ліги столичний «Тоттенхем» у додатковий час здобув перемогу над іншим лондонським клубом — «Челсі». Футболісти «шпор» із перших хвилин заволоділи ініціативою, але на 37-й пропустили гол. Дрогба зі штрафного уразив ворота Робінсона. У другому таймі «Челсі» вирішив грати на втримання рахунку, проте ця тактика не спрацювала. На 68-й хвилині «Тоттенхем» відігрався. Бридж зіграв рукою у власному штрафному майданчику, а Бербатов реалізував пенальті. Після цього «Челсі» намагався вирвати перемогу в основний час, та зробити це не вдалося. У додатковий час більше пощастило «шпорам»: на третій хвилині Вутгейт проштовхнув м’яч у ворота Чеха. У час, що залишився, гравці «Тоттенхема» билися запекло і в підсумку втримали рахунок.
«Ньюкасл» для «Манчестер Юнайтед» — традиційно зручний суперник, що вкотре продемонстрував матч 27-го туру. Кріштіану Роналду зняв усі питання про переможця в першу годину ігрового часу. На 25-й хвилині після чудового прострілу португальського хавбека ударом зблизька рахунок відкрив Руні. На останній хвилині першого тайму після довгої передачі Майкла Керріка португалець реалізував вихід віч-на-віч. На 56-й хвилині після помилки захисника Роналду знову вискочив до воріт і забив 21-й гол у сезоні. На 67-й хвилині під овації вболівальників «МЮ» Роналду залишив поле, але гольова феєрія тривала. Спочатку Абдулайє Файє відіграв один м’яч, але через хвилину Руні теж оформив дубль. Остаточний рахунок на табло на першій доданій хвилині встановив Луї Саа. Крім задоволення від перемоги над «Ньюкаслом», манкуніанці мали ще одну причину для радості — лідер першості «Арсенал» у гостях не зміг обіграти «Бірмінгем».
Початок поєдинку став справжнім шоком для «канонірів». Команда Арсена Венгера на третій хвилині втратила (до закінчення сезону) хорватського форварда Едуардо да Сілву: після фолу у виконанні Мартіна Тейлора його винесли з поля з переломом ноги. Захисника «Бірмінгема» вилучили з поля, але гравці «Арсеналу» тривалий час перебували в шоковому стані. Як наслідок, у першому таймі після удару зі штрафного Джеймса Макфаддена «Бірмінгем» вийшов уперед. У другій половині гри «каноніри» таки прийшли до тями й заволоділи цілковитою перевагою. Завдяки дублю Тео Волкотта лондонці не лише відновили рівновагу, а й вийшли вперед. Однак на останній хвилині компенсованого часу «Арсенал» втратив перемогу. На рівному місці помилку допустив француз Гаель Кліші. Захисник у простій ситуації практично подарував м’яч Стюарту Парнабі. Останній увірвався у штрафний майданчик, де його збив той самий Кліші. Макфадден холоднокровно реалізував пенальті.
Результати інших матчів: «Ліверпуль» — «Міддлсбро» — 3:2, «Портсмут» — «Сандерленд» — 1:0, «Фулхем» — «Вест Хем» — 0:1, «Уїган» — «Дербі» — 2:0.

Італія
Центральним матчем 24-го туру, безумовно, було протистояння в Римі, де «Рома» приймала «Фіорентину». Обидві команди перебувають у верхній частині турнірної таблиці, що, звісно, давало привід для сподівань побачити видовищну гру. Проте часто буває так, що коли на кону фактично шість очок, то на перший план виходять думки про захист власних воріт. Багато боротьби, напруження до фінального свистка та мінімум гольових моментів — такий короткий опис подібних поєдинків. Їхню долю здебільшого вирішує єдиний гол. Щасливчиками виявилися гравці «Роми». На 53-й хвилині Сісіньо уразив ворота гостей.
Головний конкурент столичного клубу в боротьбі за друге місце — туринський «Ювентус» — несподівано в гостях поступився «Реджині». Франко Брієнца на 32-й хвилині вивів господарів поля вперед, але на 71-й хвилині помилка голкіпера Андреа Кампаньоло дозволила Алессандро Дель П’єро відновити рівновагу. На останній хвилині «Реджина» вирвала важливі три очки, коли екс-нападник «Ювентуса» Нікола Аморузо холоднокровно реалізував пенальті.
Якщо «Стара сеньйора» зазнала поразки на останній хвилині, то найкращий клуб світу — «Мілан» — вирвав потрібну перемогу в доданий арбітром час. «Россо-нері» приймали на своєму полі «Палермо» і на дев’ятій хвилині австралійський півзахисник Марко Брешіано вивів сицилійців уперед, але ще в першому таймі господарі поля відігралися завдяки голу Массімо Амброзіні. Майже всю другу частину матчу «Мілан» безуспішно намагався зламати захист гостей, та домігся свого лише в компенсований час завдяки точному удару головою невгамовного Індзагі.
Влучний удар Ернана Креспо допоміг міланському «Інтеру» уникнути першої поразки в чемпіонаті. Аргентинський нападник на 76-й хвилині ударом головою завершив передачу Деяна Станковіча і звів нанівець зусилля «Сампдорії», яка на 65-й повела в рахунку через гол Антоніо Кассано. Отже, «Інтер» продовжив безпрограшну серію в італійській першості до 30 матчів.
Вісім голів побачили глядачі в Турині, де місцеве «Торіно» приймало «Парму» — нічия 4:4. В Удіне вболівальники теж побачили вісім м’ячів, однак йшли зі стадіону розчарованими: їхні улюбленці — гравці «Удінезе» — поступилися «Дженоа» з рахунком 3:5.
Результати інших матчів: «Кальярі» — «Лаціо» — 1:0, «Ліворно» — «Наполі» — 1:2, «Аталанта» — «Сієна» — 2:2, «Емполі» — «Катанья» — 2:0.

Іспанія
У межах 25-го туру іспанської першості «Севілья» провела найкращий матч у сезоні, за всіма статтями розгромивши на своєму полі «Сарагосу» з рахунком 5:0. У першому таймі дубль оформив найкращий бомбардир чемпіонату Луїс Фабіано, котрий забив 19-й м’яч у 18 матчах, а захисник «Сарагоси» Роберто Айяла скерував м’яч у власні ворота. На початку другого тайму Фабіано допоміг Карлосу Діого організувати другий автогол у ворота «Сарагоси». Уругвайський захисник настільки розізлився, що через чотири хвилини одержав червону картку за грубий фол проти Дієго Капеля. Не дивно, що в час, який залишився, «Севілья» змогла забити ще один гол, автором якого став Сейду Кейта.
Найголовнішою сенсацією була перша домашня поразка мадридського «Реала» від «Гетафе», колишнього клубу свого нинішнього головного тренера Бернда Шустера. Єдиний гол було забито на 64-й хвилині за комічних обставин. Суддя не зарахував гол Роббена, а поки гравці «Реала» святкували успіх, «Гетафе» провів стрімку контратаку, котру вдало завершив нігерійський форвард Ікечукву Уче. У час, що лишився, «Гетафе» вміло захищався та зберіг важливу для себе перемогу. Осічкою «Реала» скористалася «Барселона», яка розгромила «Леванте» з рахунком 5:1 і скоротила відставання від мадридців до двох очок.
Результати решти матчів: «Атлетик» — «Вільярреал» — 1:2, «Осасуна» — «Атлетико» — 3:1, «Депортиво» — «Еспаньол» — 2:0, «Мальорка» — «Бетіс» — 1:1, «Расінг» — «Альмерія» — 1:0, «Мурсія» — «Вальядолід» — 0:1, «Валенсія» — «Рекреативо» — 1:1.

Німеччина
Лідер першості мюнхенська «Баварія» приймала на своєму полі «Гамбург» і не змогла перемогти — нічия 1:1. Несподіваної поразки зазнав бременський «Вердер», який з рахунком 0:1 поступився «Айнтрахту».
Результати інших двобоїв: «Штутгарт» — «Карлсруе» — 3:1, «Вольфсбург» — «Герта» — 0:0, «Армінія» — «Дуйсбург» — 0:2, «Боруссія» — «Ганза» — 1:0, «Бохум» — «Ганновер» — 2:1, «Вердер» — «Айнтрахт» — 0:1, «Нюрнберг» — «Енергі» — 1:1, «Байєр» — «Шальке» — 1:0.

Михайло ГЕРАСИМЕНКО
також у паперовій версії читайте:
  • УКРАЇНСЬКИЙ ФУТБОЛ: СВЯТО НАБЛИЖАЄТЬСЯ!

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».