Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СВІТ: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ЖЕРТВИ ТОРНАДО
Щонайменше 55 осіб загинуло й кілька сотень поранено через серію торнадо, що пронеслися південно-східними американськими штатами Арканзас, Теннессі, Міссісіпі, Кентуккі та Алабама.

Стихія пошкодила лінії електропередач і зруйнувала чимало будинків. Рятувальники нині розбирають завали й кажуть, що кількість жертв може зрости. До ліквідації наслідків буревіїв залучили також пожежників і військових фахівців.
Найбільше постраждав штат Теннессі, де загинуло 24 особи. В одному з місцевих університетів у місті Джексон поривами вітру зруйновано два студентських гуртожитки. Понад 50 молодих людей потрапили до лікарні з ушкодженнями різних ступенів тяжкості.
За даними агентства з надзвичайних ситуацій, у штаті Арканзас загинуло 13 людей у шести округах. Серед них — родина з трьох осіб у місті Аткінс, яке сильно постраждало від торнадо.
Шторм заблокував кілька автотрас, наслідки аварій допомагають ліквідовувати підрозділи Національної гвардії США.
Руйнування стихія принесла також у штати Кентуккі та Міссісіпі. В багатьох округах оголошено надзвичайний стан, обірвано лінії електропередачі. Рятувальники продовжують розбирати руїни. Місцева влада та представники агентства з надзвичайних ситуацій не виключають, що кількість жертв може зрости.

СКАНДАЛ?
У середу 6 лютого Кабмін своїм розпорядженням відсторонив голову ФДМУ Валентину Семенюк та її заступників, окрім Дмитра Парфененка, від виконання обов’язків. Першим заступником голови ФДМУ було призначено Андрія Портнова, який мав виконувати обов’язки голови фонду доти, доки Верховна Рада не затвердить його на цій посаді. Були також призначені нові заступники голови Фонду держмайна.

«Сьогодні призначені нові заступники, і ФДМУ працює на повну потужність»,— наголосила Юлія Тимошенко.
Прем’єр також повідомила, що Кабмін ухвалив рішення про створення спеціальної групи для проведення службового розслідування роботи фонду. Ця комісія має перевірити його роботу на предмет порушення Конституції, законів України і наявності корупційних дій з боку пані Семенюк.
«Ми працюємо з Генпрокуратурою і всі випадки, де порушено закон, будуть окремо розслідувані»,— заявила Прем’єр-міністр.
Того ж дня Валентина Семенюк заявила на прес-конференції, що не виконуватиме рішення Кабінету Міністрів про відсторонення її від обов’язків голови фонду.
За її словами, відбувається рейдерське захоплення фонду з метою перерозподілу об’єктів державної власності. Як зазначила В. Семенюк, рішення Кабінету Міністрів не відповідає українському законодавству, зокрема, положенню про Фонд держмайна, згідно з яким він не є органом виконавчої влади, а голову фонду не можна звільняти без згоди парламенту.
Валентина Семенюк також наголосила, що не є законним і призначення Андрія Портнова на посаду першого заступника голови фонду, оскільки його попередник знаходиться на лікарняному із 30 січня цього року.
Натомість вчора Президент Віктор Ющенко своїм указом зупинив дію розпоряджень Кабінету Міністрів щодо відсторонення В. Семенюк від виконання повноважень голови Фонду держмайна та звільнення її заступників.
Ураховуючи, йдеться в указі, що згідно із Законом «Про приватизацію державного майна» і Тимчасовим положенням про ФДМУ Фонд державного майна України визначено державним органом, що здійснює державну політику у сфері приватизації державного майна, зазначені розпорядження Кабміну не відповідають Основному закону, який відносить до повноважень Кабінету Міністрів вирішення кадрових питань стосовно керівників центральних органів виконавчої влади.
також у паперовій версії читайте:
  • УРЯД ЗАБОРОНИТЬ ЧИНОВНИКАМ ДОВГО ХВОРІТИ
  • ГУМАНІТАРНА КРИЗА
  • У КИТАЇ — НОВОРІЧНІ СВЯТА
  • СМІЛИВІ ЛЮДИ ЖИВУТЬ У ЧЕРНІВЦЯХ
  • ТАЄМНІ МАТЕРІАЛИ СБУ НАРЕШТІ РОЗСЕКРЕЧЕНО

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».