Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
ШУСТЕР ПРАГНЕ ПЕРЕМОГ
Минулими вихідними після різдвяно-новорічних свят поновилися ігри чемпіонату Іспанії. Крім того, після трьох поспіль турів упродовж останніх дев’яти днів англійські команди зіграли матчі Кубка Англії.

Іспанія
Під час вісімнадцятого туру основна увага вболівальників була прикута до матчу за участі лідера — мадридського «Реала», який удома приймав «Сарагосу». Cудячи із заяв тренерського штабу мадридців, те, що «Барселона» наступає на п’яти, в «Реалі» нікого не бентежить. «Поки що зарано оприлюднювати будь-які висновки,— сказав напередодні останньої гри наставник «вершкових» Бернд Шустер.— Чемпіонат навіть не перетнув екватора. Усе, що мене тепер непокоїть, це гра моєї команди. Наша мета закінчити нинішній сезон на тому ж місці, як і попередній, тобто на першому. Тому потрібно й далі перемагати,— додав тренер «Реала».
Не спіткнувся «Реал» і цього разу, хоча перемога вийшла не надто переконливою. Дії «Сарагоси» здавалися впевненішими протягом першої години матчу. Рікардо Олівейра та Дієго Міліто завдали двох небезпечних ударів, однак Ікер Касільяс зіграв на «відмінно». «Реал», навпаки, за перші 45 хвилин гри не створив жодного небезпечного моменту біля воріт суперника. Глядачі, які зібралися на стадіоні «Сантьяго Бернабео», проводжали своїх улюбленців на перерву гучним свистом. «Прокинулися» господарі лише в середині другого тайму, після того як ледь не пропустили гол у власні ворота. Діого бив з близької відстані, але знову свою команду врятував Касільяс. Упевненість воротаря, напевне, передалася нападникам господарів, і на 66-й хвилині «Реал» повів у рахунку. Робиньо пройшов по правому флангу, обіграв захисника і зробив простріл на Руда ван Ністелроя. Голландець з шести метрів не промахнувся. Через десять хвилин Робіньо відзначився сам, пробивши після відмінної передачі Баптішти. Невдовзі ван Ністелрой міг довести рахунок до розгромного, але не влучив у порожні ворота. Тож «Реал» здобув дев’яту перемогу в дев’яти домашніх поєдинках і, судячи з усього, зупинятися на досягнутому не збирається.
Серед інших матчів слід відзначити виїзну перемогу мадридського «Атлетико» над «Депортиво» з рахунком 3:0. Головний переслідувач «Реала» — «Барселона» на виїзді переграла «Мальорку». Перемогу гостям принесли влучні удари Маркеса та Ето’О. Відрив «Барси» від «Реала», як і раніше, сім очок.
У ще одному поєдинку зустрічалися команди, які претендують на зону УЄФА. «Вільярреал» приймав «Еспаньол». Дивно, але підсумок цього протистояння був визначений в першому таймі. На дев’ятій хвилині захисники з команди гостей не змогли розібратися з двома нападниками господарів Раулем Тамудо та Луїсом Гарсія. Тамудо отримав бездоганну передачу від партнера по команді і влучно пробив у кут воріт Вієри. Луїс Гарсія взяв участь і в другій результативній атаці своєї команди. Після його удару зі штрафного м’яч влучив у поперечину. Першим на добивання встиг Вальміро Вальдо — 2:0. Невдовзі Тамудо міг зробити дубль, але промахнувся з близької відстані. Однак невдовзі господарі знову відзначилися: на 36-ій хвилині після розіграшу кутового забив Тамудо. Як виявилося, це був останній м’яч у цій зустрічі.
Результати решти матчів туру: «Гетафе» — «Вальядолід» — 0:3, «Севілья» — «Бетіс» — 3:0, «Валенсія» — «Леванте» — 0:0, «Рекреативо» — «Альмерія» — 1:1, «Расинг» — «Атлетик» — 1:0, «Мурсія» — «Осасуна» — 2:0.

Англія
Відбулися матчі 1/32 Кубка англійської Прем’єр-ліги. «Астон Вілла» в Бірмінгемі зустрічалась з «Манчестер Юнайтед». На грі був присутній новий головний тренер національної збірної Англії Фабіо Капелло. Його інтерес до поєдинку є цілком зрозумілим, адже в складах обох команд на поле вийшло дев’ять кандидатів до національної команди. Упродовж останніх семи років ці клуби тричі зустрічались на стадії 1/32 фіналу Кубка, й «Астон Вілла» в усіх трьох випадках припиняла боротьбу за почесний трофей. Не стала винятком і четверта зустріч.
Перші сорок п’ять хвилин матчу могли змусити Капелло пошкодувати про своє рішення приїхати до Бірмінгема. Гра була нудною і повільною. Єдиний цікавий епізод стався на останній хвилині тайму, коли ветеран «МЮ» Гіггз не спромігся добити м’яч у порожні ворота після того, як воротар «Вілли» Карсон невпевнено відбив дальній удар Роналду. Як виявилося, все найцікавіше суперники приготували до другого тайму. Перший небезпечний момент біля воріт Карсона виник на 56-ій хвилині. Неманья Відич підправляв м’яч після удару Гіггза з кутового, але не влучив у ворота. Після цього команди обмінялися кількома небезпечними атаками, проте рахунок не відкрили. За двадцять хвилин до фінального свистка сер Алекс Фергюсон випустив на поле Вейна Руні, який не грав у двох попередніх матчах через застуду. І це принесло необхідний манчестерцям результат. На 79-й хвилині в Руні була добра нагода відкрити рахунок після чудової передачі Роналду, але Руні пробив вище від воріт. Уболівальники ще не встигли забути цей епізод, як на 81-й хвилині Гіггз віддав передачу Роналду, і той вразив ворота Карсона. Воротар «Астон Вілли» після цього встиг відбити два небезпечних удари Карріка, але й він був безсилим допомогти своїй команді. На 89-й хвилині Вейн Руні завдав сильного удару з двадцяти метрів, і м’яч влетів у дальній від голкіпера кут воріт. Таким чином «Манчестер Юнайтед» вийшов до наступного етапу Кубка Англії.
У Лондоні відбулася зустріч найбагатших британських футбольних клубів. «Челсі» на «Стемфорд Бридж» приймав «Квінз Парк Рейнджерс». Вболівальники «рейнджерів» прийшли на гру з плакатами «Ми багатші за вас!». А сам матч найкраще характеризує той факт, що єдиний гол у ньому забив воротар гостей Лі Камп у власні ворота на 28-й хвилині. У складі «аристократів» міг відзначитися Шон Райт-Філіпс, однак його удар з 25-ти метрів Камп відбив. А самі «рейнджери» майже всі дев’яносто хвилин стримували атаки «Челсі». Не зміг забити і Дідьє Дрогба, який вийшов на заміну після тривалої відсутності через травму коліна.
Фіаско закінчилася домашня зустріч «Блекберна», що поступився команді другого дивізіону «Ковентрі Сіті» з рахунком 1:4. Після першої половини зустрічі господарі програвали 0:1. На 36-й хвилині ворота Фріделя вразив гравець національної команди Мальти Міфсуд. У цілому ж «Блекберн» діяв досить пристойно, і ніщо не віщувало розгрому. Однак все змінилося у другій половині гри. На 63-й хвилині після сильного удару Табса м’яч влучив у поперечину воріт Фріделя, Хізанішвілі штовхнув у спину Беста, який намагався добити м’яч у ворота. Арбітр призначив пенальті, який чітко реалізував Вард. На 83-й хвилині Адебола довів рахунок до розгромного, а через кілька хвилин знову відзначився Міфсуд. Господарі змогли забити лише гол престижу (його автор — Бентлі).
Зустріч «Вест Хема» і «Манчестер Сіті» закінчилася з рахунком 0:0. Перегравання матчу відбудеться сьогодні. «Болтон» поступився «Шеффілд Юнайтед» (0:1), «Мідлсбро» здолав «Брістоль Сіті» з рахунком 2:1, «Портсмут» виявився сильнішим за «Іпсвіч» (1:0), «Віган» розгромив «Сандерленд» (3:0), «Тоттенхем» і «Рідинг» розійшлися миром (2:2), «Бірмінгем» програв «Хаддерсфілду» 1:2, а «Олдхем» завдав поразки «Евертону» (1:0).

Михайло ГЕРАСИМЕНКО
також у паперовій версії читайте:
  • КРОК УПЕРЕД, ДВА КРОКИ НАЗАД

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».