Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА БУДЬТЕ ЗДОРОВІ!
ЧИМ «ПОЧИСТИТИ» ОРГАНІЗМ ПІСЛЯ СВЯТ?
За довгі святкові дні ми з’їли стільки смачного і некорисного, що тепер саме час допомогти печінці і ниркам позбутися негативних наслідків. Як відомо, ці органи виконують у нашому організмі роль природних фільтрів, тобто беруть участь у процесі самоочищення організму. Печінка забирає з крові шкідливі речовини і знешкоджує їх. Нирки також виконують видільну й очисну функції, а ще регулюють кислотно-лужний баланс і водно-сольовий обмін.

Роботу печінки і жовчного міхура неабияк погіршує переїдання, особливо шкодять жирні, смажені, мариновані і копчені продукти; алкоголь розрихлює тканини печінки; малорухливий спосіб життя призводить до застою жовчі.
Поступово жовч переповнюється токсинами, стає густішою і через це не в змозі нормально циркулювати і виконувати свої функції. Для профілактики добре вживати лікарські збори з брусницею, журавлиною. Це своєрідна «дієта» для нирок. Є й інші перевірені часом рецепти.

Для нирок
Столову ложку насіння льону засипати в термос і залити склянкою окропу, закоркувати і настоювати протягом ночі. Уранці в желе, що утворилося, долити склянку гарячої води. Настій розділити на три порції і випити протягом дня. Курс — один тиждень.
Три столові ложки листя смородини залити 0,5 л окропу, настояти 15–20 хвилин. Потім листя віджати і викинути. Настій підігріти майже до кипіння і, всипавши у нього дві столові ложки свіжих або висушених ягід смородини, ще раз настояти.
Змішати льняне насіння, гарбузове насіння (неочищене), траву звіробою в рівних пропорціях. До 4-х столових ложок цієї суміші додати столову ложку квітів ромашки, заварити в 0,5 л окропу, настоювати 30–40 хвилин і процідити. Порцію розділити на чотири частини і випити протягом дня, споживати за годину до їди. І так упродовж п’яти днів.

Для печінки
Очистити кілька буряків і варити доти, доки буряк не стане однорідною масою. Отриманий відвар пити по три четверті склянки кілька разів на день протягом 2-х тижнів.
Кукурудзяні приймочки заварювати і пити як чай протягом місяця.
Половину склянки капустяного розсолу змішати з половиною склянки натурального томатного соку. Пити тричі на день після їди впродовж двох тижнів.
Добре впливає на печінку і напій, приготовлений зі свіжих овочів — моркви (210 г), петрушки (60 г), селери (150 г). Пити його треба щодня протягом місяця вранці натщесерце.

Тетяна НОВІКОВА, Укрінформ


також у паперовій версії читайте:
  • «ШПИЧКИ В НОГАХ»
  • МАНДАРИНИ ЗАХИЩАЮТЬ ПЕЧІНКУ
  • МОРКВА Й КАПУСТА: І ЇМО, І ЛІКУЄМОСЯ
  • НАВІЩО НАМ ЦЕЙ ГЕМОРОЙ?

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».