Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
ЧОТИРИ ГРАНДИ — ДВА М’ЯЧІ
Головна подія футбольного вікенду — два суперпротистояння в Англії. У межах 17-го туру зустрічалися «Ліверпуль» — «Манчестер Юнайтед» і «Арсенал» — «Челсі». Ці поєдинки мали принциповий характер, адже всі чотири команди перебувають у верхній частині турнірної таблиці.

Англія
Багаторічне протистояння «Ліверпуля» та «Манчестера» вважають найбезкомпроміснішим суперництвом англійського футболу. Три роки мерсисайдці ніяк не можуть здолати свого заклятого ворога, а Рафаелю Бенітесу лише одного разу з шести зустрічей вдалося не програти.
Обидві команди почали поєдинок з розвідки. Намагаючись створити щось небезпечне, протягом тривалого часу використовували лише дальні удари, влучність яких бажала бути кращою. Зазвичай у такій грі особливе значення мають стандартні положення. У підсумку так і вийшло. У середині тайму «Ліверпуль» ледь не відкрив рахунок під час розіграшу кутового. Едвін Ван дер Сар помилився на виході, а удар Гаррі К’юелла з лінії воріт вибив Андерсон. За кілька хвилин, подаючи штрафний, знову помилився голландський голкіпер гостей, котрий врізався у власних захисників. М’яч, вдарившись об плече Торреса, полетів у бік воріт, але Патріс Евра вчасно ліквідував загрозу. Наприкінці тайму черговий стандарт допоміг манкуніанцям відкрити рахунок. Гіггз від кутового прапорця відкотив м’яч Руні, який пробив по воротах, шкіряну кулю підкоригував Тевес і вона опинилася в сітці «Ліверпуля». У другому таймі «Манчестер Юнайтед» грав на втримання рахунку, але у середині тайму гості могли подвоїти свою перевагу, коли в контратаці Кріштіану Роналду вивіреною передачею створив момент для Вейна Руні, однак нападник із вигідної позиції примудрився не влучити у ворота. До завершення матчу особливо небезпечних моментів не виникало. Отже, «Манчестер Юнайтед» другий рік поспіль з однаковим рахунком перемагає на «Енфілді».
Єдиний гол вирішив долю лондонського «дербі», в якому «Арсенал» приймав «Челсі». Каноніри, котрі очолюють Прем’єр-лігу, за останні два тури набрали лише очко. Причому за останні десять зустрічей з урахуванням усіх турнірів «Челсі» жодного разу не програв своєму принциповому суперникові. У складі «синіх» на поле вийшов Андрій Шевченко.
Матч на «Емірейтс Стедіум» розпочався цікаво. Високі швидкості, які задали команди з перших хвилин, тривали протягом усієї гри. Перевагою володіли каноніри, однак надійно діяв захист «Челсі», а тому моментів було небагато. «Аристократи» загрожували воротам Мануеля Альмуньї дальніми пострілами. На початку гри іспанський голкіпер упорався з ударом Райта-Філіпса, а ближче до перерви спокійно прийняв м’яч після удару Шевченка. На 38-й хвилині Авраам Грант змушений був замінити свого капітана Джона Террі. Можливо, саме Террі не вистачило гостям у компенсований час першого тайму, коли після навісу Фабрегаса від кутового прапорця Чех не дотягнувся до м’яча, а Вільям Галлас уразив ворота колишньої команди.
У другій половині зустрічі «Арсенал» двічі вражав ворота Петра Чеха, але обидва рази судді скасовували взяття воріт. Спочатку гарну комбінацію Адебайор-Росіцкі-Ван Персі було анульовано через офсайд, а м’яч Адебайора не зарахували через фол проти Джо Коула. Крім того, Чех кілька разів рятував команду, здавалося б, у безвихідних ситуаціях. Здобути нічийний результат двічі міг Андрій Шевченко, однак обидва рази українець програвав протистояння Альмуньї. Спочатку після удару головою з семи метрів, а потім після удару зі штрафного. У підсумку «Арсенал» переміг із рахунком 1:0.
Результати решти матчів: «Фулхем» — «Ньюкасл» — 0:1, «Портсмут» — «Тоттенхем» — 0:1, «Манчестер Сіті» — «Болтон» — 4:2, «Вест Хем» — «Евертон» — 0:2, «Сандерленд» — «Астон Вілла» — 1:1, «Бірменгем» — «Рідінг» — 1:1, «Дербі» — «Міддлсбро» — 0:1, «Уїган» — «Блекберн» — 5:3.

Італія
Чинний чемпіон італійської першості «Інтер» знову зумів збільшити відрив від суперників — це головний підсумок 16-го туру. Тепер підопічні Роберто Манчіні випереджають найближчого переслідувача (столичну «Рому») на сім очок. «Інтер» у Кальярі здобув дванадцяту перемогу і залишається єдиним у Серії А клубом, який не знав гіркоти поразки. Двобій проти аутсайдера першості став для команди Манчіні легкою прогулянкою. Створивши велику кількість моментів біля воріт суперника, міланці двічі зуміли їх вразити. Голами відзначилися Хуліо Крус і Давід Суасо. Столична «Рома», яка вкотре грала без свого капітана Франческо Тотті, не змогла на виїзді бодай раз уразити ворота «Торіно». «Фіорентина» знову розчарувала своїх шанувальників, зігравши внічию зі «Сампдорією» (2:2).
Результати решти матчів: «Аталанта» — «Палермо» — 1:3, «Сієна» — «Наполі» — 1:1, «Парма» — «Реджина» — 3:0, «Емполі» — «Дженоа» — 1:1, «Лаціо» — «Ювентус» — 2:3, «Катанья» — «Удінезе» — 2:0.

Іспанія
У межах 16-го туру національної першості Іспанії каталонська «Барселона» завітала на «Месталью» до «Валенсії». На другій хвилині камерунець Ето’О міг відкрити рахунок. Проте успіх прийшов до африканця на 12-й хвилині. Мессі обіграв двох захисників «кажанів» і віддав м’яч під удар Ето’О. Згодом гості подвоїли перевагу. Знову відзначився Ето’О. Після перерви Джованні Дос Сантос віддав м’яч на Гудйонсена, який забив третій гол у ворота Канісареса. Надалі рахунок не змінився — 3:0 на користь гостей.
Лідер першості мадридський «Реал» приймав «Oсасуну» і не мав у цій зустрічі жодних проблем. Рууд Ван Ністелрой та Веслі Снайдер по разу розписалися у воротах суперника.
Результати інших поєдинків: «Вальядолід» — «Севілья» — 0:0, «Депортиво» — «Сарагоса» — 1:1, «Мальорка» — «Атлетик» — 0:0, «Мурсія» — «Расинг» — 2:1, «Бетіс» — «Альмерія» — 3:1, «Еспаньол» — «Леванте» — 1:0, «Рекреативо» — «Атлетико» — 0:0, «Гетафе» — «Вільярреал» — 1:3.

Німеччина
У німецькій бундеслізі завершилося перше коло змагань. Перед зимовою перервою на чолі турнірної таблиці — двовладдя. Поряд із «Баварією» розмістився «Вердер». У 17-му турі мюнхенці втратили чергові два очки в гостьовому матчі зі столичною «Гертою». Гості мали кілька нагод для взяття воріт, але огріхи захисників господарів виправляв голкіпер «Герти» Дробни. Попри нічийний результат, «Баварія» завдяки кращій різниці забитих і пропущених м’ячів здобула право називатися зимовим чемпіоном. Тож у другому колі на вболівальників очікує цікава боротьба.
Бременський «Вердер» у останньому матчі нинішнього року продемонстрував відкритий і видовищний футбол. Поєдинок проти леверкузенського «Байєра», футболісти якого відмінно виступали в останніх зустрічах, почався для «музик» з неприємностей. «Фармацевти» на шостій хвилині зусиллями Барнетти вийшли вперед. Пропущений гол лише розлютив «музик». Зрівняти рахунок могли Класніч, Боровські, Дієго. У середині першого тайму кількість перейшла в якість — Боровські вміло обробив м’яч і пробив, Адлер парирував удар, але на добиванні першим виявився Класніч, котрий забив свій перший гол у нинішньому сезоні. На початку другого тайму господарі видали ударну двадцятихвилинку, протягом якої «Байєр» було нокаутовано. «Вердер» знайшов слабке місце в захисті гостей — лівий фланг, звідти провели свої м’ячі Дієго та Фрітц. Розгром продовжив Класніч, а п’ятий гол у ворота бідолахи Адлера забив Розенберг. Справу зроблено, і «музики» дозволили Кісслінгу скоротити розрив у рахунку — 5:2 на користь бременців.
Наступний тур відбудеться 1 лютого 2008 року.
Результати решти матчів: «Шальке-04» — «Нюрнберг» — 2:1, «Карлсруе» — «Гамбург» — 1:1, «Армінія» — «Штутгарт» — 2:0, «Вольфсбург» — «Боруссія» — 4:0, «Енергі» — «Ганновер» — 5:1, «Ганза» — «Бохум» — 2:0, «Дуйсбург» — «Айнтрахт» — 0:1.
також у паперовій версії читайте:
  • НОВА ВЕРШИНА КАПЕЛЛО
  • ЧЕМПІОНАТ РЕКОРДІВ
  • ФАВОРИТИ НЕ ЗУСТРІЛИСЯ
  • «МІЛАН» — ЧЕМПІОН, КАКА — НАЙКРАЩИЙ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».