Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
«ВОВКИ» І «ЛЕВИ»: РАЗОМ І ОКРЕМО
Багатим на події видався останній баскетбольний тиждень. Добігло кінця перше коло змагань у чоловічій суперлізі, «на десерт» гурмани отримали матч лідерів. У Кубку УЛЕБ відбулися зустрічі сьомого туру, а в груповому турнірі Єврокубка ФІБА наші представники зіграли другі поєдинки.

Зустріч БК «Київ» і «Азовмаша» стала справжньою окрасою одинадцятого туру національної першості. Щоправда, перевага однієї з команд була очевидною: в останній чверті господарі — столичні «вовки» були попереду на двадцять і навіть більше очок. На останніх хвилинах матчу приазовським «левам» вдалося скоротити відставання до пристойнішого — 76:87. Перемігши головного конкурента на внутрішній арені, кияни без жодної поразки завершили половину регулярного чемпіонату. Два невдалих результати в пасиві чинних чемпіонів України. Далі в турнірній таблиці розмістилася львівська «Політехніка-Галичина» (8 перемог в 11 матчах), а за нею южненський «Хімік» (7) і «Сумихімпром» (6).
Після головного матчу на внутрішній арені наші провідні клуби вирушили в гості до своїх суперників у Кубку УЛЕБ. Зважаючи на останні результати «Азовмаша» (дві поспіль поразки в суперлізі, дві натужні перемоги над аутсайдерами групи D Кубка УЛЕБ), навряд чи хтось серйозно сподівався на успіх у виїзному протистоянні з російськими «Хімками». Підмосковний клуб до зустрічі з маріупольцями виграв усі шість кубкових матчів. Підопічні литовця Кестутіса Кемзури не збиралися переривати свою серію і в матчі з чемпіонами України, про що виразно заявили в першій чверті, яку виграли з рахунком 23:13. Та вже наприкінці другої десятихвилинки «леви» вперше вирівняли становище, хоча на велику перерву баскетболісти «Хімок» пішли лідерами — 49:42.
Після відпочинку маріупольці не тільки зрівняли рахунок, а й навіть вийшли вперед — 66:65 перед останньою чвертю. Коли на останній хвилині рахунок став 83:80 на користь «Хімок», «левів» міг врятувати тільки влучний триочковий. І такий кидок вдався Томасу Делінікайтісу (найкращому бомбардиру в цьому матчі — 27 очок)! В овертаймі з'ясувалося, що міцніші нерви і прихильність фортуни — на боці чемпіонів України, які святкували перемогу з рахунком 102:100.
В інших матчах групи зафіксовані такі результати: «Памеса» — «Нансі» 93:92, «Анвіл» — «Скайлайнерс» 87:64. «Памеса» і «Хімки» мають по шість перемог, далі «Азовмаш» (4), «Нансі» (3), «Анвіл» (2).
У групі Н непросту виїзну перемогу над АСК «Рига» здобув БК «Київ» — 81:72. Протягом всього матчу команди боролися на рівних, і лише фінішний спурт гостей (13:3) розставив усі акценти. Інші матчі завершилися так: «Артланд Дрегонз» — «Лукойл-Академік» 76:91, «Бенеттон» — «По-Ортез» 88:60. Болгарські «академіки» й українські «вовки» мають по п'ять перемог, «Бенеттон» й «Артланд Дрегонз» — по чотири, АСК «Рига» — дві, «По-Ортез» — одну.
У Єврокубку ФІБА южненський «Хімік» переграв на виїзді латвійський «Баронс» — 84:78, а «Черкаські мавпи» в Бельгії поступилися «Дексії» — 67:72.
також у паперовій версії читайте:
  • БІАТЛОН: ВІД СТАРТУ — ДО КЛАСИКИ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».