Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА ЩО? ДЕ? КОЛИ?
БІ-БІ-СІ СВЯТКУЄ ЮВІЛЕЙ
Всесвітня служба Бі-Бі-Сі відзначила свій 75-річний ювілей від дня першого виходу в ефір. Деякий час ця служба називалася імперською. Її засновник лорд Рейт вважав, що передачі англійською мовою для країн, які входили тоді до складу Британської імперії, «не будуть особливо цікавими». 1938 року запрацювала перша служба арабською мовою, а невдовзі мовлення велося десятьма мовами. Українська редакція Бі-Бі-Сі цьогоріч відсвяткувала своє п'ятнадцятиріччя. Нині служба пропонує свою продукцію 33 мовами. Загальна кількість слухачів усіх відділень, які входять до Всесвітньої служби, перевищує 180 млн осіб на тиждень по всьому світу.

Головна резиденція Всесвітньої служби розташована в центрі Лондона у будівлі Буш-хаус, звідки транслюються і українські передачі. Побудував цей будинок Ірвінг Буш, власник американської компанії «Bush Terminal». Будівля послужила прототипом «Міністерства правди» у відомому романі «1984» англійського письменника Джорджа Оруелла, котрий працював на Бі-Бі-Сі під час Другої світової війни.
Згадана служба керується у своїй діяльності Королівською хартією, яка гарантує їй повну незалежність від держави, уряду і приватного бізнесу. Колишній Генеральний секретар ООН Кофі Аннан назвав ВВС «найбільшим подарунком Британії світовій цивілізації у ХХ столітті».

ПУТІН ЗВИНУВАТИВ США
Американський журнал «Time» оголосив російського президента Володимира Путіна «Людиною року» за зміцнення стабільності й підвищення ролі Росії у світі.

У відповідь в інтерв'ю журналу Володимир Путін заявив, що США винні в поділі України на «прозахідну» і «проросійську».
«Чомусь Сполучені Штати вирішили, що в Україні є частина політичної еліти, яка є проамериканською, а частина є проросійською. І вирішили підтримати ту частину, яку вони вважали проамериканською, так званих «помаранчевих» революціонерів,— зауважив він.
Російський президент вважає неправильним такий поділ. Політик, який претендує на популярність у себе в країні, має захищати національні інтереси і бути в хорошому значенні слова українським націоналістом,— зазначив Путін.
«Так ось, вони насправді такими і є: вони не проросійські, не проамериканські, не проєвропейські, вони проукраїнські»,— стверджує президент.
За його словами, США не тільки ініціювали такий поділ в Україні, а й підтримали деяких політиків в антиконституційних діях, що породило недовіру різних політичних сил і груп населення один до одних усередині самої України.
«Цими діями ви почали руйнувати Україну, її територіальну цілісність і підривати її суверенітет. Ось що зробили Сполучені Штати в Україні»,— сказав Володимир Путін.
Він нагадав, що Росія впродовж 15 років низькими цінами на енергоносії щороку субсидувала економіку України на 3–5 мільярдів доларів.
На переконання російського лідера, незважаючи на ментальну близькість України, бажання приєднувати її до РФ немає. «Ми не хочемо більше нікого включати до складу Росії, тому що для нас це тільки додаткове економічне навантаження»,— стверджує він.
На думку Володимира Путіна, нав'язування якихось нових державних утворень є абсолютно безглуздим без волі народу тієї або іншої країни.
також у паперовій версії читайте:
  • У ТУРКМЕНІСТАНІ — ГЕНДЕРНА РІВНІСТЬ
  • НОВИЙ ПРЕЗИДЕНТ ПІВДЕННОЇ КОРЕЇ
  • ЗАМОВЛЯЙТЕ ПОДАРУНКИ — І ВИ ЇХ ОТРИМАЄТЕ
  • І ДИПЛОМ ТЕЖ МОЖНА КУПИТИ
  • АВАРІЯ ПОТЯГА У ПАКИСТАНІ: 58 ЗАГИБЛИХ
  • КОРУПЦІЙНИЙ СКАНДАЛ У НОРВЕЗЬКІЙ АРМІЇ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».