Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
НАЙДОРОЖЧІ ТОРГОВЕЛЬНІ ВУЛИЦІ СВІТУ

На другому місці — гонконгівська Causeway Bay, на третьому — Єлисейські поля в Парижі. Далі у списку — лондонська New Bond Street і токійська Ginza.
Тверська вулиця в Москві посіла 18-е місце, тут оренда одного квадратного метра торговельної площі коштує 2226 євро на рік.
Нинішнього року вперше до рейтингу потрапила празька вулиця «На Пршикопе», де розташовані найвідоміші й найдорожчі магазини і бутики чеської столиці (двадцяте місце). Оренда одного квадратного метра в краницях тут коштує 2040 євро на рік. Нещодавно на цій вулиці відкрили свої магазини такі марки, як «Intersport», «Yves Rocher» і «MAC».
Інші східноєвропейські міста пропонують в оренду торговельні площі за нижчими цінами, ніж Прага. Будапешт у рейтингу — на 28-му місці, Варшава — 36-му, а Братислава — на 38-му.


НАЙВИЩА ЯЛИНКА — В БРАЗИЛІЇ
Бразилія подала заявку до Книги рекордів Гіннесса, щоб плавучу ялинку на озері Родріго-ді-Фрейтас у Ріо-де-Жанейро визнали найвищою у світі. Про це розповів Жоржі Нассер, виконавчий директор із питань маркетингу фінансової фірми «Брадеско Сегурос», яка відповідає за конструкцію, повідомляє Укрінформ із посиланням на «Reuters».
За його словами, штучна «лісова красуня» «вже з 1999 року фігурує на сторінках видання», де зібрано найнезвичніші досягнення планети. Нині бразильська ялинка ще вища, ніж у попередні роки. Її висота — 85 метрів проти 82 метрів 2006-го.
Збільшилися й інші показники новорічної красуні, що тішить жителів і гостей Ріо під Новий рік вже удванадцяте. Вага ялинки, встановленої на 11 плавучих блоках загальною площею 810 кв метрів,— 530 тонн. Щодня аж до початку січня на ній з настанням темряви запалюватимуть 2,9 млн лампочок, розміщених на 37 тис. метрах електричного дроту.

ПОБУДУВАЛИ «СОЛОДКИЙ БУДИНОК»
У Японії спорудили унікальний іграшковий будинок, на виготовлення якого знадобилося 13 тис. штук печива, слоєк із кремом й безе. Висота їстівної будівлі сягає 2 метри 70 сантиметрів, передає Укрінформ із посиланням на АР.
27-річний кондитер Тосіюкі Тада, котрий брав участь у створенні «солодкого будинку», повідомив, що під час підготовки «будматеріалів» він не використовував масло, зате рясно приправляв їх корицею. Це забезпечило споруді довгий термін зберігання, стверджує Тосіюкі.
До 25 грудня в токійському тематичному парку «Намко нандзя таун» за символічну плату кожен зможе подивитися казковий будиночок.

також у паперовій версії читайте:
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • ЗІ СВІТУ ТВАРИН
  • РЕКОРДИ
  • ДИВА
  • НОУ-ХАУ
  • ФАКТ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».