Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
АНГЛІЙСЬКІ СЮРПРИЗИ
Мабуть, головною подією футбольного вікенду в провідних європейських чемпіонатах стали перші в сезоні поразки в рамках внутрішньої першості англійських «Ліверпуля» та «Арсеналу». Таким чином, у турнірній таблиці Прем’єр-ліги не залишилося жодної команди, яка має нуль бодай в одній колонці.

Англія
Мало хто гадав, що першої поразки в сезоні «Арсенал» зазнає у двобої з аутсайдером нинішньої першості «Міддлсбро», адже господарі «Ріверсайду» не знали смаку перемог від першого вересня.
З перших хвилин «Міддлсбро» мав перевагу, яку втілили в забитий гол уже на четвертій хвилині. Екс-нападника «канонірів» Жеремі Аліадьєра збив Коло Туре в штрафному майданчику, за це головний арбітр зустрічі призначив пенальті. Стюар Даунінг його успішно реалізував. Гості впродовж першого тайму не створили жодного по-справжньому небезпечного моменту.
На початку другої 45-хвилинки «Міддлсбро» міг подвоїти перевагу: Санлі втік на «рандеву» з Альмуньєю, але пробив поряд зі штангою. Підопічні Арсена Венгера почали нервуватися і знову пропустили. Мануель Альмунья відбив далекий постріл Боатенга, але на добиванні першим виявився Тункай Санлі. Усе, на що спромоглися підопічні Венгера,— гол престижу. Але м’яч, що його забив Томаш Росіцкі на четвертій додатковій хвилині, не міг нічого змінити.
Першої поразки в чемпіонаті зазнав і «Ліверпуль». Кривдником мерсісайдців став скромний «Рідинг». Перший тайм минув за невеликої переваги гостей, які й створили перший небезпечний момент. Фернандо Торрес пробив з близької відстані, але голкіпер «Рідинга» встиг зорієнтуватися і перевів шкіряну кулю на кутовий. Гості відповіли пострілом Інгімарссона здалеку, а згодом відкрили рахунок завдяки одинадцятиметровому удару: Стівен Хант своїм шансом скористався. Проте через дев’ять хвилин гості відновили рівновагу — відзначився капітан «Ліверпуля» Стівен Джеррард.
Після перерви «Рідинг» здивував, мабуть, усіх. На 60-й хвилині господарі вдруге вийшли вперед. Після розіграшу штрафного Кевін Дойл непомітним дотиком переправив м’яч у сітку. Ще через сім хвилин Боббі Конві відмінною передачею кинув у прорив Джеймса Харпера, той утік від Ріісе, обіграв Рейну й закотив м’яч у порожні ворота. Як не намагався «Ліверпуль» урятувати двобій, однак так і не відігрався. У підсумку — перша поразка в чемпіонаті.
Чемпіон країни «Манчестер Юнайтед», приймаючи на своєму полі головного аутсайдера Прем’єр-ліги — «Дербі Каунті», не мав жодних проблем із суперником. Захист гостей протримався сорок хвилин, після чого «МЮ» продемонстрував, якою великою є різниця в класі між цими клубами. Райан Гіггз, Крістіану Роналду та двічі Карлос Тевес забивали у ворота гостей. Суперник манкуніанців відповів лише голом престижу. Його на свій рахунок записав Стів Ховард.
Здобув перемогу й лондонський «Челсі», який приймав на своєму полі «Сандерленд». Цього разу знайшлося місце в стартовому складі Андрієві Шевченку, який нарешті скористався шансом вийти на ігрове поле. У середині тайму Калу виконав навіс на далеку штангу, й українцеві нічого не залишалося, окрім як спокійно вразити неприкритий кут. У другому таймі Френк Леопард подвоїв перевагу «аристократів».
Результати решти матчів: «Евертон» — «Фулхем» — 3:0, «Ньюкасл» — «Бірмінгем» — 2:1, «Астон Вілла» — «Портсмут» — 1:3.»Блекберн» — «Вест Хем» — 0:1, «Болтон» — «Уїган» — 4:1, «Тоттенхем» — «Манчестер Сіті» — 2:1.

Італія
Міланський «Інтер» зробив ще один крок до завоювання втретє поспіль чемпіонського титулу, забивши у ворота «Торіно» чотири голи, на які суперник не відповів жодним. У першому таймі Златан Ібрагімовіч заробив і реалізував пенальті. На 50-й хвилині Хуліо Крус забив другий гол, а невдовзі Луїс Хіменес довів рахунок до розгромного. Крапку у двобої на 76-й хвилині поставив захисник Іван Кордоба. Після п’ятнадцяти турів «Інтер», який досі жодного разу не програв у чемпіонаті, відірвався на п’ять очок від «Роми», котра у звітному турі в гостях зіграла з «Ліворно» внічию — 1:1. На три очки від римлян відстає туринський «Ювентус», який на останніх хвилинах обіграв «Аталанту» завдяки голу ветерана Павла Недведа.
Результати решти матчів: «Удінезе» — «Сампдорія» — 3:2, «Емполі» — «Кальярі» — 4:1, «Дженоа» — «Сієна» — 1:3, «Наполі» — «Парма» — 1:0, «Палермо» — «Флорентина» — 2:0, «Лаціо» — «Катанья» — 2:0.

Іспанія
Каталонська «Барселона» й далі переслідує мадридський «Реал» у турнірній таблиці. У 15-му турі «гранатові» обіграли «Депортиво» з рахунком 2:1. Гості відзначилися першими. На третій хвилині Крістіан з тридцяти метрів спрямував м’яч у ворота господарів. Проте до кінця тайму «Барселона» відігралася завдяки Роналдіньо. Бразилець лише чітко реалізував пенальті. У другій 45-хвилинці Хаві вивів господарів уперед. Цей гол став вирішальним.
Лідер чемпіонату мадридський «Реал» здобув одинадцяту перемогу. Цього разу жертвою «вершкових» став «Атлетик» з Більбао. На 55-й хвилині перемогу «вершковим» приніс Рууд Ван Ністелрой. Для голландського голеадора «Реала» це вже сьомий гол у нинішньому чемпіонаті.
Результати інших двобоїв: «Атлетико» — «Гетафе» — 1:0, «Севілья» — «Мурсія» — 3:1, «Вільярреал» — «Бетіс» — 0:1, «Сарагоса» — «Еспаньол» — 3:3, «Расинг» — «Мальорка» — 3:1, «Леванте» — «Рекреативо» — 0:2, «Альмерія» — «Вальядолід» — 1:0, «Валенсія» — «Осасуна» — 0:0.

Німеччина
Невдалим виявився 16-й тур для трьох лідерів німецької Бундесліги. З дев’яти можливих балів вони набрали лише два. Мало хто міг припустити, що «Баварія» вдома не здолає «Дуйсбург», проте на табло після фінального свистка сяяли нулі. Своїм шансом наблизитися до мюнхенців не скористався «Вердер». У нижньосаксонському «дербі» «музики» в гостях поступилися «Ганноверу» з хокейним рахунком 3:4.
Не скористався невдачею конкурентів і «Гамбург». У домашньому двобої з «Енергі» господарям так і не вдалося зламати захисні редути одного з аутсайдерів першості.
Результати решти матчів: «Айнтрахт» — «Шальке-04» — 2:2, «Бохум» — «Карлсруе» — 2:2, «Боруссія» — «Армінія» — 6:1, «Байєр» — «Ганза» — 3:0, «Нюрнберг» — «Герта» — 2:1, «Штутгарт» — «Вольфсбург» — 3:1.
також у паперовій версії читайте:
  • У НОВИЙ РІК — З НОВИМ ТРЕНЕРОМ
  • ОЛЕКСІЙ САВЧЕНКО:«Я ХОЧУ БАЧИТИ «ДЕСНУ» У ВИЩІЙ ЛІЗІ»

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».