Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
ЗНАЙДЕНО ГОДИННИК МАРІЇ АНТУАНЕТТИ

Чверть століття тому безцінну історичну реліквію разом з іншими тридцятьма дев'ятьма не менш важливими експонатами викрали з музею в Єрусалимі. Поки охорона спала, грабіжники проникли через вікно всередину й винесли найцінніше. Раритети належали до колекції зі ста годинників, заснованої сером Девідом Лайонелом Саломонсом, котрий походив з родини єврейських торговців і був свого часу мером Лондона. Продати відомі предмети мистецтва після того, як про пограбування стало відомо, злочинці не могли, тому поліція вирішила, що злочин скоєно на замовлення одного з колекціонерів.
Знайшлися годинники так само несподівано, як і пропали. Одного з годинникарів Тель-Авіва запросила жінка-адвокат для оцінки вартості годинників своєї клієнтки з Великої Британії. Власниця колекції старовинних хронометрів, спадкоємиця покійного чоловіка, мала намір їх позбутися. Годинникар упізнав у запропонованих йому для оцінювання речах крадене і повідомив директорові музею в Єрусалимі.
Хазяйка годинників погодилася продати їх на умовах анонімності. Музей виплатив їй гроші, які раніше отримав від страхувальників. Однак виявилося, що п'ять експонатів уже не підлягають відновленню. Злодії розібрали їх, розглядаючи як джерело коштовного металу. Ще чотири вироби можна відремонтувати. Інші, зокрема й годинник Марії Антуанетти, уникли сумної долі й повернуті в музей неушкодженими.
Марія Антуанетта — дружина короля Людовіка XVI, закінчила своє життя на гільйотині 1793 року під час Великої французької революції.


НОВЕ СХОДЖЕННЯ «ЛЮДИНИ-ПАВУКА»
Французький спортсмен-екстремал Алан Робер, відомий усьому світові унікальною здатністю підійматися на хмарочоси без страховки, нині відзначився в Китаї, повідомляє власкор Укрінформу в Пекіні.
Якщо півроку тому його зі скандалом депортували з країни після несанкціонованого «штурму» 420-метрової вежі «Цзіньмао» в Шанхаї, то цього разу влада міста Чжанцзяцзе (центральна провінція Хунань) спеціально запросила скелелаза продемонструвати свою майстерність з метою реклами об'єктів екотуризму.
Алан Робер видерся на вершину живописного піка, де знаходиться одна з найбільших у світі наскрізних карстових печер — «Тяньмень» («Небесні ворота»). Для сходження по складній 200-метровій прямовисній ділянці скелі йому знадобилося сорок хвилин. «Людина-павук», як завжди, не скористалася жодним спорядженням.
Свою майстерність скелелазіння й спуску з використанням троса глядачам також продемонстрував 54-річний місцевий житель Су Сюелі. Альпіністських навичок він набув, збираючи рідкісні види грибів і лікувальних трав, які ростуть у місцевих горах.
Природний заповідник поблизу міста Чжанцзяцзе — один з найкрасивіших у Китаї. Нині він стає дедалі популярнішим у туристів.

також у паперовій версії читайте:
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • ЗІ СВІТУ ТВАРИН
  • МАНДРИ
  • ДИВА
  • РЕКОРДИ
  • НОУ-ХАУ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».