Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
ФУТБОЛЬНІ БУДНІ

Черговий футбольний вікенд у провідних європейських чемпіонатах пройшов якось буденно.

Футбольна спільнота здебільшого обговорювала результати жеребкування Євро-2008 і реформи єврокубків. І все ж, цікавих матчів на полях Старого світу вистачало.

Англія
У межах п’ятнадцятого туру один із лідерів англійської першості «Манчестер Сіті» завітав у гості до «Уїгана», де свій перший матч на посаді головного тренера проводив Стів Брюс. До його приходу «Уїган» примудрився програти вісім матчів поспіль і скотився в підвал турнірної таблиці. На першій хвилині півзахисник гостей Жеованні вискочив віч-на-віч із голкіпером суперника Крісом Кіркландом, якого бразилець упевнено обіграв. Пропущений гол змусив господарів піти вперед. Це дало свої результати. На 25-й хвилині. Навіс Кумаса з лівого флангу головою замкнув Шарнер. Більше рахунок у цій зустрічі не змінювався. У підсумку — цілком справедлива нічия.
«Челсі» в столичному «дербі» на рідному стадіоні здолали «Вест Хем». Перший тайм запам’ятався грубою грою з боку обох команд. Щодо ігрової частини, то «Челсі» провів її в атаці, але ніяк не міг уразити ворота Гріна. Досягти мети «аристократам» пощастило лише на 76-й хвилині. Голкіпер «Челсі» Карло Кудічіні вибив м’яч від своїх воріт, Калу зробив передачу на Джо Коула, той втік від захисників, обіграв голкіпера і спрямував шкіряну кулю у «дев’ятку». Цей гол виявився переможним.
Ще один претендент на нагороди «Ліверпуль» приймав вдома «Болтон». Рахунок було відкрито на 17-й хвилині: після подачі штрафного у виконанні капітана господарів Стівена Джеррарда найспритнішим виявився Самі Хююпя, котрий головою спрямував м’яч у сітку воріт. Під завісу тайму господарі подвоїли перевагу. Джеррард кинув у прорив Фернандо Торреса, а іспанський нападник зробив усе, що має робити класний форвард, елегантно спрямував м’яч у кут воріт. На початку другого тайму «Ліверпуль» отримав право пробити пенальті. До позначки підійшов Стівен Джеррард і впевнено реалізував стандарт. Господарі продовжували атакувати і наприкінці зустрічі забили четвертий м’яч. Відзначився Райан Бабель.
Результати інших матчів: «Портсмут» — «Евертон» — 0:0, «Блекберн» — «Ньюкасл» — 3:1, «Рідінг» — «Міддлсбро» — 1:1, «Сандерленд» — «Дербі» — 1:0, «Астон Вілла» — «Арсенал» — 1:2, «Тоттенхем» — «Бірменгем» — 2:3, «Манчестер Юнайтед» — «Фулхем» — 2:0.

Італія
У центральному поєдинку 14-го туру італійської першості «Мілан» на стадіоні «Сан-Сіро» приймав «Ювентус» і не зміг досягти першої домашньої перемоги в сезоні. Гра завершилася нульовою нічиєю, хоча в другому таймі обидві команди мали чимало стовідсоткових гольових шансів. Головними «винуватцями» безгольового матчу стали воротарі Нельсон Діда та Джанлуїджі Буфон. Важко повірити, але «Мілан» після 14 турів нинішньої першості жодного разу не перемагав на своєму стадіоні.
Цікавим було і протистояння «Фіорентіни» та «Інтера».
Матч почався з атак господарів поля, але чемпіон, спокійно спостерігаючи за грою суперника, відповів гольовою атакою. На десятій хвилині Хіменес увірвався до штрафного майданчика і невідпорно пробив у кут воріт. Незадоволені таким поворотом подій, «фіалки» кинулися в атаку. В одному з моментів Муту чотири рази завдавав удару по воротах, але захисники накривали всі його удари. Наприкінці тайму «Інтеру» вдалося ще раз засмутити суперника. Ібрагімович ідеальним пасом вивів Круза на побачення з голкіпером, і аргентинець скористався своїм шансом.
У другій 45-хвилинці намагання господарів змінити перебіг зустрічі наштовхувалися на захист гостей. Натомість «Інтер» діяв обережно й втримав переможний рахунок.
Результати решти матчів: «Рома» — «Удінезе» — 2:1, «Аталанта» — «Наполі» — 5:1, «Катанья» — «Палермо» — 3:1, «Сієна» — «Лаціо» — 1:1, «Парма» — «Емполі» — 1:0, «Кальярі» — «Ліворно» — 0:0, «Торіно» — «Дженоа» — 1:1, «Сампдорія» — «Реджина» — 3:0.

Іспанія
У 14-му турі іспанської першості мадридський «Реал» завдяки відмінній грі свого лідера Рауля здолав «Расинг». На четвертій хвилині поєдинку 30-річний нападник «вершкових» результативно завершив контратаку, а ще за шість хвилин подвоїв результат. У середині другої половини гри Рауль показав партнерам, як потрібно виконувати штрафні, забивши третій м’яч. Наприкінці гри «Расінг» провів гольову атаку, яку завершував Педро Мунітіс.
«Барселона», чудово відігравши більшу частину матчу з «Еспаньолом», не здобула перемоги. Забивши на шостій хвилині зустрічі (відзначився Іньєста), гості не змогли перетворити свою перевагу ще в один гол, за що їх покарали в середині другого тайму. Ферран Коромінас відновив рівновагу.
Чергової поразки зазнала «Валенсія». В історичному протистоянні проти «Атлетико» «кажанів» розгромили в рідних стінах. У середині першої половини зустрічі Йєсте відкрив лік голам. На 60-й хвилині Ліоренте змінив рахунок на 0:2. На останній хвилині основного часу він же поставив переможну крапку.
Результати решти матчів: «Бетіс» — «Атлетико» — 0:2, «Рекреативо» — «Сарагоса» — 2:1, «Мальорка» — «Мурсія» — 1:1, «Гетафе» — «Леванте» — 2:1, «Депортиво» — «Осасуна» — 1:2, «Альмерія» — «Севілья» — 1:0, «Вальядолід» — «Вільярреал» — 2:0.

Німеччина
У центральному протистоянні 15-го туру німецької бундесліги «Вердер» на своєму полі приймав «Гамбург». На 15-й хвилині бременці повели в рахунку — гол забив Бубакар Саного. У середині другого тайму Рафаель Ван дер Ваарт скористався помилкою Крістіана Фандера і зробив рахунок нічийним, однак через три хвилини Петрі Пасанен став головним героєм поєдинку після того, як м’яч після його прострілу рикошетом від суперника залетів у сітку воріт.
У Більфельді місцева «Армінія» приймала лідера — мюнхенську «Баварію». У цій зустрічі все вирішив один м’яч, він на рахунку півзахисника гостей Франка Рібері.
Результати решти поєдинків: «Герта» — «Байєр» — 0:3, «Шальке-04» — «Бохум» — 1:0, «Енергі» — «Карлсруе» — 2:0, «Вольфсбург» — «Айнтрахт» — 2:2, «Ганза» — «Ганновер» — 0:3, «Штутгарт» — «Боруссія» — 1:2, «Дуйсбург» — «Нюрнберг» — 1:0.
також у паперовій версії читайте:
  • «ДНІПРО» — ЗИМОВИЙ ЧЕМПІОН
  • СВЯТО — НЕ ДЛЯ НАС

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».