Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
«ШАХТАР» УТОНУВ НА БЕРЕЗІ
Української футбольної євровесни в нинішньому сезоні не буде. Такий жорстокий вердикт винесла в Донецьку португальська «Бенфіка», яка в шостому турі Ліги чемпіонів УЄФА завдала «Шахтареві» поразки з рахунком 2:1. Палким уболівальникам гірників, вочевидь, прикріше, ніж прихильникам інших вітчизняних представників у єврокубках, адже донеччани до останніх хвилин останнього матчу зберігали шанси на продовження виступів на міжнародній арені.

У разі перемоги підопічні Мірчі Луческу виступали б навіть не в Кубку УЄФА, адже «Мілан» на стадіоні «Сан-Сіро» переграв шотландський «Селтик». У середині другого тайму Філіппо Індзагі забив єдиний в матчі м’яч, побивши рекорд результативності в єврокубках, який дотепер належав легендарному німецькому форварду Герду Мюллеру. Новий орієнтир для бомбардирів — 63 м’ячі.
Щодо «Шахтаря», то кінець його сподіванням поклав не італійський і не німецький нападник. Оскар Кардосо представляє в найпрестижнішому клубному турнірі світу Парагвай. Саме він до середини першого тайму оформив відрив, який дав змогу за підсумком дев’яноста хвилин зустрічі святкувати виїзну перемогу. Помилка, якої припустилися на шостій хвилині захисники господарів,— елементарна, «шкільна». Все розпочалося із «безневинної» передачі назад у виконанні Маріуша Левандовськи. Метрів за п’ять до штрафного майданчика м’яч опинився у трикутнику між голкіпером Андрієм П’ятовим і захисниками Дмитром Чигринським й Олександром Кучером. Чигринський мав би супроводжувати м’яч до воротаря, який міг вибити його в поле. Дмитро вирішив, що з цим завданням П’ятов упорається без його допомоги, але вийти за межі штрафного майданчика голкіпер не наважився, а даремно. З-за спини Дмитра Чигринського вискочив герой матчу Кардосо, котрий без проблем оббіг із м’ячем П’ятова й забив у порожні ворота.
Як оптимістично все розпочиналося! «Шахтар», який не мав жодних проблем зі складом (порожній лазарет, Фернандіньйо відбув дискваліфікацію), на третій хвилині міг вийти вперед. Кілька швидких і точних передач поблизу штрафного майданчика дозволили вивести на ударну позицію все того ж Фернандіньйо, лише майстерність голкіпера Кіма врятувала «Бенфіку» від неприємностей.
Після пропущеного м’яча господарі пішли в атаку великими силами, і португальці отримали можливість грати у комфортний контратакувальний футбол. На 22-й хвилині Развана Раца не виявилося на лівому фланзі захисту під час виконання навісу. Центральний захисник Чигринський не встиг заблокувати передачу, а Кучер і Левандовськи програли позицію герою матчу Кардосо, який безперешкодно пробив головою — 0:2.
На 30-й хвилині грецький суддя Кірос Вассарас побачив у штрафному майданчику гостей порушення правил проти Крістіано Лукареллі. Сам потерпілий і виконав одинадцятиметровий (1:2).
На цьому можна завершити розповідь про матч — протягом решти ігрового часу «Шахтар» марно намагався створити щось подібне до небезпеки, «Бенфіка» переконливо відбивалася. Сплеск активності донеччан припав на перші 15–20 хвилин другого тайму, а далі не вистачило «фізики».
Це дивує ще більше, коли згадати, що саме задля підготовки до вирішального матчу гірники перенесли зустріч чемпіонату України проти луганської «Зорі», а «Бенфіка» у шестиденному «вікні» між поєдинками Ліги чемпіонів зіграла в центральному протистоянні першого кола національного чемпіонату з «Порту» (підопічні Хосе Антоніо Камачо програли з рахунком 0:1 і збільшили відставання від чемпіона до семи очок).
Попри ганебний результат, який викликав різку (треба визнати, адекватну) реакцію вболівальників, головний тренер «Шахтаря» Мірча Луческу залишився на своїй посаді. Таким є рішення президента клубу Рината Ахметова. Що ще має відбутися, аби це рішення було іншим?
також у паперовій версії читайте:
  • ПЕРЕМОГА = ВІДСТАВКА?
  • ПЕКІН: ГАНДБОЛ ВИКРЕСЛЮЄМО
  • КОНТІОЛАХТІ — ХОХФІЛЬЦЕН: СТАРТОВИЙ ТРАНЗИТ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».