Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА ЩО? ДЕ? КОЛИ?
У ЄВРОПІ ВІДКРИВАЮТЬСЯ РІЗДВЯНІ ЯРМАРКИ
Європейці готуються до Різдва. Один із найвідоміших святкових ярмарків розпочав роботу у вихідні в Нюрнберзі. Щороку з усього світу туди з'їжджаються понад 200 тисяч гостей. Фантастичні декорації, знамениті місцеві імбирні пряники та старовинні будинки, собор Богоматері біля місця, де проводять ярмарок, створюють особливу атмосферу наближення Різдва. Уперше цей ярмарок згадується в історичних джерелах (1626 р.). У XVIII ст. був cкладений список ремісників, які мали почесне право тут торгувати. З кінця XIX до 30-х років XX ст. святковий базар не проводили. Традицію відновили 1933-го.

Ярмарок відкривають 1 грудня закликом, що проголошує один із найромантичніших персонажів німецького Різдва — золотокрилий ангел. Цю роль виконує дівчина, котру жителі міста обирають раз на два роки. Нею може стати будь-яка жителька Нюрнберга віком від 16 до 19 років.
У Бельгії різдвяний сезон традиційно починають парадом. Участь у ньому беруть переважно артисти цирку, переодягнені в іграшкових солдатиків, а також в інших костюмах і на ходулях. В оточенні сотень глядачів вони йдуть вулицями міста й влаштовують невелику виставу або на прохання перехожих співають пісні. Процесія прибуває на площу Гран-пляс і урочисто відкриває ярмарок.

НАДИВИВСЯ ТРИЛЕРІВ
У американському штаті Небраска від рук озброєного 20-річного вбивці загинуло дев'ятеро осіб і ще п'ятеро отримали поранення різних ступенів тяжкості. Трагедія сталася у торговельному центрі міста Омаха.

Тіло чоловіка, якого підозрюють у скоєнні злочину, було знайдено на третьому поверсі центру. Правоохоронці вважають, що він покінчив життя самогубством. Мати зловмисника знайшла у нього вдома передсмертну записку, де йшлось про те, що хлопець вирішив «померти стильно». За деякими повідомленнями, нападник уживав антидепресанти й у минулому був засуджений за кілька правопорушень.
Відомо, що у місті з робочою поїздкою перебував президент США Джордж Буш, але він залишив Омаху за годину до інциденту. Місцеві засоби масової інформації сповіщають, що наприкінці минулого тижня поблизу торговельного центру було знайдено гранату. Небезпечний предмет виявили в одному з автомобілів на місці для паркування біля центру.
також у паперовій версії читайте:
  • ПРИЧИНИ ВИБУХІВ З'ЯСОВУВАТИМУТЬ ЕКСПЕРТИ
  • ЯЗИК ДОВЕДЕ Й ДО ІНДОНЕЗІЇ
  • ВЕНЕСУЕЛЬЦІ НЕ ХОЧУТЬ «ВІЧНОГО» ЧАВЕСА
  • ФАШИЗМ ПРОПАГУЄТЬСЯ АБО...?
  • ДЕ ПОКУШТУВАТИ СПРАВЖНІЙ КОЗАЦЬКИЙ КУЛІШ?

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».