Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СОЦІАЛЬНА ПОЛІТИКА
ЗАХИСТ ЖІНКИ-МАТЕРІ

До редакції звертаються молоді мами, котрі запитують, чи входить період догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку до страхового стажу і чи має право роботодавець звільнити їх з роботи і за яких обставин.

Відповідно до ст. 11 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» жінки, котрі доглядають дитину до досягнення нею трирічного віку і одержують допомогу, підлягають загальнообов’язковому державному соціальному страхуванню. Внески за них сплачує держава.
Відповідно до ч. ІІІ ст. 184 Кодексу законів про працю звільнення вагітних жінок і жінок, які мають дітей віком до трьох років, з ініціативи власника або уповноваженого ним органу не допускається, крім випадків повної ліквідації підприємства, установи, організації, коли допускається звільнення, але з обов’язковим працевлаштуванням. Обов’язковому працевлаштуванню такі жінки підлягають також у разі їхнього звільнення після закінчення строкового трудового договору. На період працевлаштування за ними зберігається середня заробітна плата, але не більше трьох місяців від дня закінчення трудового договору.
Роботодавець має попередити жінку, що після закінчення строкового трудового договору вона не буде допущена до роботи, а на період пошуку підходящої роботи може перебувати вдома і повинна з’явитися на підприємство, коли з’явиться можливість її працевлаштування.
Якщо жінка відмовиться від працевлаштування за спеціальністю без поважних причин, її можуть звільнити з роботи на підставі п. 2 ст. 36 КЗпП.
також у паперовій версії читайте:
  • ЯКЩО СІМ’Я ВТРАТИЛА ГОДУВАЛЬНИКА
  • ЩОБ ЛЮДИ МАЛИ ЖИТЛО
  • ЯК ВИКОНУЮТЬСЯ ЦІЛІ ТИСЯЧОЛІТТЯ?

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».