Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
«ЧОРНИЙ» ВІВТОРОК З БІЛОЮ ПЛЯМОЮ
Баскетбольний клуб «Київ» стає фахівцем з тренерських відставок у складах команд-суперниць. У першому турі Кубка УЛЕБ підопічні Томо Махорича допомогли визначити долю наставника італійського «Бенеттона» з Тревізо — Алессандро Рамальї, цього тижня вимушено попрощався з французькою командою «По-Ортез» Олів’є Кузен. На жаль, успіх столичних «вовків» став цього тижня єдиним для наших чоловічих клубів на міжнародній арені — ще чотири вітчизняні представники своїм суперникам поступилися.

Кубок УЛЕБ: плюс один, мінус один...
Зустріч колишньої і теперішньої команд капітана БК «Київ» Артура Дроздова (за його плечима шість сезонів у місті По) додавала інтриги спочатку: як же форвард збірної України зіграє проти команди, у складі якої провів багато років і кілька разів ставав чемпіоном Франції? Проте вже в дебюті поєдинку «вовки» наочно продемонстрували, що недаремно є лідерами своєї групи, тож чинник якихось особистих стосунків жодного впливу не справлятиме. До того ж саме Дроздов став ініціатором першого спурту своєї команди, ще до великої перерви записавши на свій рахунок 10 очок.
Кияни одразу довели, хто фаворит звітного протистояння: агресивно зіграли в позиційному захисті проти швидкого складу суперника і чудово поборолися за підбирання. Господарі вже до кінця стартової десятихвилинки отримали дуже солідний гандикап — 29:16.
Після того як на другу чверть замість тандема Кравцов— Дроздов наставник киян випустив Джекоба Джекса і Джошуа Девіса, французи взагалі втратили можливість боротися під щитом! За умов тотального домінування своєї команди ще до великої перерви тренерський штаб українського клубу потроху став довіряти молодим. На паркеті Палацу спорту з’явився Владислав Подолян, який чергував самостійне керівництво ігровою п’ятіркою з діями на позиції другого номера.
Третій ігровий відрізок сміливо можна називати бенефісом Манучара Маркоїшвілі, який просто-таки тероризував оборону суперника. Саме після ефектного слем-данка Ману очковий багаж БК «Київ» став рівно вдвічі більшим, ніж в опонентів — 74:37. За всю третю чверть деморалізовані французи не змогли поповнити командну скарбничку навіть десятьма пунктами (9:28)!
За такої шаленої переваги більшість ігрового часу в завершальній чверті отримали перспективні українці. І молодь змагалася гідно, довівши поєдинок до розгромної перемоги — 91:55.

Після матчу наставники визнали справедливість результатів.
Олів’є Кузен (тепер уже екс-тренер «По-Ортеза»): «Ми знали, що в Києві на нас очікує дуже грізний опонент: Томо Махорич зібрав відмінну команду, яка добре змінює ігрові схеми в нападі, а в захисті може щільно «прихопити» від середини майданчика.
Той факт, що останнім часом «По-Ортезу» довелося зіграти чимало поєдинків, безумовно, позначився на моїх гравцях — втрати, відсутність належного атлетизму, програний щит. Та маю визнати — БК «Київ» абсолютно заслужено здобув чергову перемогу.
Томо Махорич (головний тренер БК «Київ»): «Безумовно, цей матч був дуже важливий для нас, причому не лише з турнірного, а й з психологічного погляду. Минулий тиждень видався для нас нещасливим: через травми команда тимчасово залишилася без двох гравців передньої лінії — Марко Маравича і Райана Стека. Причому Райан дістав ушкодження в понеділок увечері, а перебудовувати свої ігрові схеми за такий короткий проміжок часу — справа непроста.
І все-таки ми показали хороший баскетбол, особливо це стосується захисту. Найбільш оптимістичним є те, що протягом всіх сорока хвилин ігрового часу мої баскетболісти були сконцентровані і дотримувалися ігрової дисципліни».
Цікаво, що серед 54 учасників Кубка УЛЕБ тільки шість команд після трьох турів мають стовідсотковий результат. Серед цих фаворитів — і БК «Київ». Інші матчі другого туру в групі Н завершилися так: «Бенеттон» — «Лукойл-Академік» 89:82, «Артланд Драгонс» — АСК «Рига» 73:71. Німецькі «дракони» мають у трьох матчах дві перемоги, ще чотири колективи здобули по одному виграшу в трьох іграх.
На жаль, чинні чемпіони України — баскетболісти маріупольського «Азовмаша» на виїзді програли іншому французькому клубу — «Нансі» майже так само безнадійно, як «По-Ортез» у Києві. Рахунок 57:80 сам про себе говорить. Навряд чи достатнім виправданням буде те, що Сергій Ліщук і ще кілька сильних гравців нині травмовані.

Післяматчеві коментарі були такими.
Жан-Люк Моншо (головний тренер «Нансі»): «Це була хороша гра. Як і раніше, ми перебуваємо на шляху, який веде до наступного раунду Кубка УЛЕБ. Вся команда чудово сконцентрувалася на грі в другій її половині, при цьому ми непогано атакували з периметра. Підсумковий рахунок для нас був дуже важливим, оскільки різниця закинутих і пропущених очок може бути визначальною за деяких умов».
Ріккардо Грір (форвард «Нансі»): «Гадаю, що наша команда виконала неймовірно важливу роботу. Багато хлопців дуже вдало ввійшли в гру з лави запасних. Сьогодні після двох поразок нам дуже потрібен був цей виграш, адже ми розуміли, що перемога над «Азовмашем» підвищить наші шанси на шляху до наступного раунду».
Альгірдас Бразіс (головний тренер «Азовмаша»): «Нині ми маємо надто багато проблем. Роберт Арчибальд фізично не зовсім був готовий, тож я вимушено надміру використовував Кріса Ленга, який тренувався з нами лише раз. Індивідуально він підготовлений добре, однак у командному захисті виникали проблеми. Ми будемо зовсім іншою командою, коли зустрінемося наступного разу в Маріуполі».
Єгор Мещеряков (форвард «Азовмаша»): «Ми знаємо, що в суперників хороша команда. Навіть не знаю, чому ми стартували добре, але потім несподівано в другій чверті все розладналося. «Нансі» забагато забив після швидких проривів, при цьому і в позиційному нападі суперника мав успіх. Можливо, ми виявилися психологічно неготовими до такого перебігу гри».
Після трьох матчів у групі D російська команда «Хімки» та іспанська «Памеса» мають по три перемоги. «Нансі», «Азовмаш» і польський «Анвіл» здолали суперників по одному разу, тільки поразки на рахунку німецького клубу «Скайлайнерс».

Крах у Кубку Європи ФІБА
У Кубку УЛЕБ вітчизняні клуби вже грають в основній стадії змагань, тож навіть у разі невдалого старту групового турніру все ще можна виправити під час десятиматчевої турнірної дистанції. У Кубку Європи ФІБА все не так оптимістично: перші матчі другого кваліфікаційного раунду, коли боротьба йде з вибуванням, принесли три невтішні результати. Майже немає шансів виправити становище в южненського «Хіміка», який у Боснії розгромно програв клубу «Ігокеа» — 80:102. Дещо приємнішою є картина в «Черкаських мавп» — на Кіпрі місцевий «Апоель» був сильнішим з рахунком 90:74. Дніпропетровський «Дніпро» на власному майданчику програв одинадцять очок ще одній кіпрській команді — АЕЛ (53:64). Втім, позитивний досвід боротьби після домашньої поразки з двозначною різницею дніпропетровці вже мають — у попередньому раунді після десятиочкового програшу румунському клубу в Тімішоарі підопічні Георгія Ступенчука реабілітувалися з одинадцятиочковою перевагою. На це наставник «Дніпра» сподівається й цього разу: «Уже не вперше ми демонструємо слабку реалізацію кидків. До того ж зазнаємо багато втрат,— нарікає Георгій Ступенчук.— Мене також не задовольнив своєї грою Панченко: знову незрозумілі проходи під кільце, невиправдані кидки. Не стежимо за правилом 24 секунд, через що багато атак є поспішними. А під кінець матчу хлопці, можливо, втомилися. Утім, раунд складається з цих двох ігор. Ми розберемо гру, проаналізуємо помилки, і, можливо, на виїзді вдасться виправити ситуацію».
Усі п’ять українських клубів наступні поєдинки проведуть 27 листопада. Для БК «Київ» і маріупольського «Азовмаша» це буде четвертий тур Кубка УЛЕБ, для наших представників у третьому за престижністю євротурнірі — момент істини. У разі поразки доведеться сконцентруватися на вирішенні питань на внутрішній арені.
До речі, в національному чемпіонаті особливих несподіванок не зафіксовано — «Азовмаш» і БК «Київ» мають по сім перемог у семи іграх, третє— сьоме місця ділять команди, в активі яких по чотири виграші,— «Черкаські мавпи», «Хімік», «Політехніка-Галичина», «Дніпро» і МБК «Миколаїв».
також у паперовій версії читайте:
  • БЕЗ КОРІДЗЕ ЄВРО НЕ КОРИТЬСЯ
  • БІАТЛОН, КОНТІОЛАХТІ: СНІГУ ВДОСТАЛЬ!

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».