Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА ЩО? ДЕ? КОЛИ?
В ОБМІН НА ВІЗУ — ВІДБИТКИ ПАЛЬЦІВ
Комітет Європарламенту з питань громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ підтримав проект директиви щодо надання фотокарток та відбитків пальців особами, які отримують візи до шенгенської зони. Відповідне рішення було ухвалене 20 листопада.

Водночас депутати запропонували деякі поправки, наприклад, не вимагати відбитків у дітей віком до 12 років, а також дозволити подавати скановані фотокартки (Єврокомісія пропонувала запровадити обов'язкову особисту присутність). Крім того, депутати висловили думку про те, що країни можуть дозволити не поширювати вимогу щодо відбитків пальців на власників дипломатичних паспортів. Парламентарі, крім того, підтримали пропозицію щодо можливості створення спільних консульських центрів за кордоном, щоб зменшити витрати на обладнання для збирання відбитків пальців, а також щодо можливості скористатися послугами аутсорсингових компаній.
Єврокомісія запропонувала внести зміни до спільної консульської інструкції навесні.

ФРАНЦІЯ: СТРАЙКУЮТЬ УСІ...
Тристоронні переговори щодо розв'язання соціальної кризи між владою, адміністрацією залізниць та профспілками, які тривали в ніч проти четверга в офісі національного управління залізниць в Парижі, завершилися першими домовленостями. Хоча діалог і відбувався в діловій атмосфері, остаточного компромісу досягти не вдалося. Представники французьких профспілок мають намір і далі страйкувати. Водночас вони заявили, що рішення про припинення акцій протесту ухвалюватиметься під час голосування на загальних зборах працівників транспорту, повідомив Укрінформ з посиланням на агентство Франс-прес.

Долю страйку, який паралізував Францію і триває вже вісім днів, сторони спробували вирішити під час першої зустрічі. Ситуація ускладнилася, коли до працівників транспорту приєдналися французькі держслужбовці. Усього в акції бере участь близько 30 відсотків працівників бюджетної сфери. Транспортники незадоволені планами скасувати пенсійні пільги. Працівники пошти, вчителі, авіадиспетчери, медперсонал лікарень протестують проти скорочення зарплат і робочих місць.
Економісти підрахували, що збитки для національної економіки Франції внаслідок страйку щодня сягають 300 млн євро.
Проте президент країни Ніколя Саркозі заявив, що не відмовиться від економічних реформ. Французька влада також має намір покарати винних у саботажі на залізниці.
також у паперовій версії читайте:
  • ПОЗБАВИТИ ВОДІЙСЬКИХ ПРАВ МОЖНА... ТЕОРЕТИЧНО
  • ДНІПРОПЕТРОВСЬК — ЛІДЕР ІЗ СНІД
  • У БУДАПЕШТІ — МІТИНГИ ПРОТЕСТУ
  • ТЕСТ НОМЕР ОДИН ДЛЯ УКРАЇНЦЯ
  • ФРАНЦІЯ: СТРАЙКУЮТЬ УСІ...
  • ОБЕРЕЖНО: МІНИ!
  • ХМАРИ НАД ШИРАКОМ ЗГУЩАЮТЬСЯ?

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».