Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА ЩО? ДЕ? КОЛИ?
У ФІНЛЯНДІЇ ОГОЛОСИЛИ ЖАЛОБУ
Учора вся країна тужила за загиблими під час стрілянини в одній зі шкіл. Державні прапори були приспущені на знак жалоби за загиблими у навчальному центрі Йокела. 18-річний ліцеїст убив із пістолета вісьмох осіб, зокрема директора школи, а потім вистрілив у себе. Від отриманого поранення він помер у лікарні в Гельсінкі. Поранено і травмовано ще 12 осіб.

Президент країни Тар’я Халонен, висловлюючи співчуття тим, хто постраждав, і близьким загиблих, назвала інцидент величезним потрясінням. А прем`єр-міністр країни додав, що подія «глибоко ранила фінське суспільство».
Місцева преса повідомляє, що 18-річний злочинець використовував для стрілянини пістолет, який був законно придбаний і зареєстрований на його ім`я. Очевидці події розповіли, що юнак вів безладну стрілянину по викладачах і учнях, рухаючись коридорами школи. За день до страшної події на місцевому популярному молодіжному сайті учень сповістив про свій намір відкрити стрілянину в навчальному закладі. Операція зі звільнення школярів і вчителів тривала кілька годин, у ній брали участь близько ста поліцейських. Правоохоронці протягом цього часу не зробили жодного пострілу.

ЄВРОПА ГОТУЄТЬСЯ ДО РІЗДВЯНИХ СВЯТ
Тисячі лондонців прийшли в середу ввечері на знамениту торгову вулицю британської столиці Оксфорд-стріт, щоб першими побачити різдвяну ілюмінацію. Після того, як усі, хто зібрався, хором відлічили п’ять секунд перед початком цього дійства, всі дерева, з яких ще не облетіло листя, засвітилися синіми вогниками.

Попри те, що до Різдва залишилося понад півтора місяця, в Сполученому Королівстві підготовка до свята йде повним ходом. Минулого вікенду до Лондона прибув Санта-Клаус. До універмагу «Херродс», де він спинився, батьки приводять своїх дітей, щоб ті поговорили з ним і замовили подарунки. У Великій Британії досі існує традиція надсилати різдвяні листівки колегам, родичам і друзям в інших містах і країнах. Тому Королівська пошта щороку в листопаді виготовляє спеціальні марки з різдвяними мотивами. Цьогоріч у продаж надійшли шість знаків поштової оплати, на чотирьох із них зображено різдвяних ангелів, виконаних італійським художником Марко Вентура в стилі епохи Відродження. На двох інших марках — Мадонна з немовлям.
На ратушній площі австрійської столиці Відня головну різдвяну ялинку встановили у вівторок. За традицією, що бере початок з 1959 року, дерево для свята надає одна з федеральних земель. Цього разу 120-літня лісова красуня прибула із Зальцбурга. Її довжина — 27 метрів, вага — 5 тонн. На ялинці 17 листопада засвітиться тисяча лампочок. Цього ж дня запрацює віденський різдвяний ринок.
також у паперовій версії читайте:
  • ВОДОМЕТАМИ — ПО ДЕМОКРАТІЇ
  • ЧИ СТОЯТИМЕ «ДАІШНИК» У КОМСОМОЛЬСЬКУ?
  • СУТИЧКИ НА АЙ-ПЕТРІ
  • НЕСПОДІВАНІ ГОСТИНЦІ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».