Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
З ІНТРИГОЮ, АЛЕ БЕЗ СЕНСАЦІЙ
Стартував новий сезон у чоловічій баскетбольній Суперлізі. За короткий проміжок часу більшість команд встигла зіграти по дві зустрічі. А розпочалася першість з поєдинку між львівською «Політехнікою-Галичиною» та БК «Київ». «Вовки» від перших хвилин заволоділи ініціативою і контролювали перебіг матчу до фінального свистка. У підсумку перемогли гості — 92:75.

Ще один столичний клуб — «Будівельник» приймав южненський «Хімік». Напередодні гри головний тренер «Хіміка» Дмитро Базелевський зізнався, що очікує на напружену боротьбу до останніх секунд матчу. Чи то наставник «хіміків» лукавив, чи то виявився не надто прозорливим, але в гостей від самого початку гри не виникало жодних проблем. Останню десятихвилинку обидві команди догравали молодіжними складами, що не змінило співвідношення сил на паркеті — 67:88 на користь гостей. Чинний чемпіон України маріупольський «Азовмаш» легко здолав у гостях БК-93 «Пульсар» — 115:88.
Під час другого туру ледь не сталася сенсація: львівські «політехи» дали справжній бій грандові — маріупольському «Азовмашу». Львівські «студенти» на першу перерву пішли з перевагою в одинадцять очок. Однак чемпіон швидко оговтався від такого ляпасу, й майже зрівняли рахунок перед великою перервою — 43:45. Львів'яни не мали наміру складати зброю. Лідером «Політехніки» в цьому поєдинку був Володимир Голубєв, який з 20 очками став найкращим снайпером цієї зустрічі. Втім, попри старання гостей, «Азовмаш» таки схилив шальки терезів на свою користь — 77:73.
Близькими до сенсації були й одеські баскетболісти. Вони вдома поступилися БК «Київ» лише на один пункт — 72:73. Після першої десятихвилинки господарі мали гандикап у дев'ять очок. Однак уже до великої перерви підопічні Томо Махорича не тільки зрівняли рахунок, а й вирвалися вперед — 39:32. У третій чверті активнішими були одесити, які повернули втрачену ініціативу, проте, як виявилося, ненадовго. В останній частині гри київська команда показала характер. Особливо відзначився Райян Стек, який, здобувши 23 очок, став найрезультативнішим гравцем. «Насамперед хочу привітати своїх гравців, які знайшли в собі сили змінити перебіг дуже важкого поєдинку. Та мушу визнати — сьогодні ми грали погано»,— сказав після гри наставник киян Томо Махорич.
Южненський «Хімік» у рідних стінах впевнено переміг МБК «Миколаїв». Гості чинили опір лише в першій чверті, яка закінчилася внічию — 18:18. Та в наступній десятихвилинці южненці на 14 пунктів випередили суперника. Після великої перерви господарі збільшували відрив. У підсумку — 81:54 на користь «Хіміка».
«Черкаські мавпи» на виїзді здолали «Кривбаскет-Люкс» — 90:83. Перша половина гри минула в рівній боротьбі, тож перед великою перервою гості мали перевагу в п'ять очок, а по перерві збільшили її до восьми пунктів. Баскетболісти «Кривбаскету» перехопили ініціативу лише в останній частині зустрічі, але цього виявилося недостатньо. Тим часом команда «Сумихімпром» у запеклій боротьбі на рідному майданчику поступилася баскетболістам «Дніпра» — 77:79. А київський «Будівельник» здобув першу перемогу в новому сезоні. Команда Євгена Мурзіна на власному паркеті здолала рівненський «Пульсар». Фінальна сирена зафіксувала успіх «Будівельника» — 80:62.
також у паперовій версії читайте:
  • ДІДА «ШАХТАРЕВІ» НЕ ЗАШКОДИТЬ
  • ГРАНТУ ПОТРІБЕН КАКА
  • ПОЛЬОТИ НА РІЗНИХ ВИСОТАХ
  • УКРАЇНА ПОЧИНАЄ З ПЕРЕМОГИ
  • ЧЕМПІОНСЬКІ МРІЇ ХОЛІФІЛДА
  • ІТАЛІЄЦЬ У «ДИНАМО»

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».