Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
СИНТЕТИЧНЕ ДИВО РОСІЙСЬКОГО ФУТБОЛУ
Коли в Україні не перестають шукати причин бляклого виступу команди Олега Блохіна у відбірному циклі чемпіонату Європи-2008, у кількох інших футбольних державах уже готуються замовляти квитки і бронювати готелі в Австрії та Швейцарії. Першими із завданням вийти до фінальної частини чемпіонату Європи впоралися німці, для цього «бундестім» знадобилося ще в суботу зіграти на виїзді внічию (0:0) з командою Ірландії. А в середу до збірної Німеччини приєдналися команди Чехії, Греції і Румунії. Тим часом у кількох групах ситуація, навпаки, стала надміру заплутаною.

Група Е
Ще перед матчами середи здавалося, що в групі Е фаворити є очевидними — хорвати після перемоги над ізраїльтянами (1:0) впевнено очолювали змагання (10 ігор, 26 очок), а англійці (10 ігор, 23 очки) навряд чи поступляться росіянам (9 ігор, 18 очок), яких не так давно декласували на власному полі з рахунком 3:0. Нашим північно-східним сусідам для того, щоб претендувати на вихід до фінальної частини Євро-2008, слід було виграти в трьох матчах, і насамперед — саме в англійців.
Завдання, погодьтеся, не менш реальне, ніж для команди Олега Блохіна — виграш у Шотландії.
Поєдинок на синтетичному газоні відомого московського стадіону «Лужники» (трав'яний газон росіяни обіцяють розстелити лише до фіналу Ліги чемпіонів) розпочався атаками господарів, та до певного часу успіхів кавалерійські наскоки команди голландського фахівця Гууса Хіддинка успіху не мали. Ба більше, на 29-й хвилині англійці реалізували свій чи не єдиний момент у першому таймі: Майкл Оуен поборовся на другому поверсі і віддав передачу точно на ногу Вейну Руні, який невідпорно пробив — 0:1. Заради справедливості варто сказати, що Руні в момент пасу перебував у мінімальному офсайді.
Справи росіян здавалися зовсім уже кепськими, та футбольна фортуна в особі іспанського рефері Луїса Медіни Канталехо повернулася до них обличчям на 69-й хвилині, коли Руні затримав руками Зирянова, який міг вийти на ударну позицію. Порушення було перед лінією штрафного майданчика, Зирянов упав у штрафному майданчику; Медіна Канталехо без жодних вагань показав на одинадцятиметрову позначку.
До м'яча підходить Роман Павлюченко, який за кілька хвилин до того був на лаві для запасних. Голкіпер Пол Робінсон ледь не парирував пенальті, та «ледь» у футболі не рахується — 1:1.
Форварду московського «Спартака» судилося стати головним героєм матчу — минуло всього чотири хвилини після першого голу, і Роман Павлюченко першим встигає на добивання після потужного удару Олексія Березуцького — 2:1! Росіянам вдалося втримати переможний рахунок, тож тепер саме вони стали фаворитами в боротьбі за другу путівку на Євро-2008 (першу напевне заберуть хорвати, яким 17 листопада достатньо не програти в Македонії). Англійці все ще випереджають команду Росії на два очки, та мають на одну гру більше. До того ж росіянам залишилося зіграти в Ізраїлі й Андоррі, натомість підопічні Стіва Макларена в останній ігровий день прийматимуть лідерів групи — хорватів.

Група А
У найбільшій за кількістю команд групі (одразу вісім учасників) на дві путівки в Альпи все ще претендують чотири команди. Вони вже зіграли 12 матчів і проведуть ще по два поєдинки. Поляки мають 24 очки, португальці — 23, серби — 21, фіни — 20. Усе може вирішитися в останньому турі, коли серби прийматимуть поляків, а португальці — фінів.
Результати останніх матчів такі: Казахстан — Португалія 1:2, Бельгія — Вірменія 3:0, Азербайджан — Сербія 1:6.

Група С
Збірна Греції, здобувши виїзну перемогу над турками з рахунком 1:0, гарантувала собі подорож на Євро-2008. Команда Отто Рехагеля після 10 матчів набрала 25 очок і стала недосяжною для турків, в активі яких після стількох же проведених зустрічей залишилося 18 пунктів. Між першою і третьою командами групи розмістилися норвежці (20 очок, у середу скандинави переграли на виїзді Боснію і Герцеговину). Про те, хто складе грекам компанію, стане відомо, вочевидь, 17 листопада, коли збірна Норвегії прийматиме турецьку команду. Хакана Шукюра і компанію влаштує тільки перемога.

Група D
Тут є вже всі відповіді — до Австрії та Швейцарії їдуть німці й чехи, які набрали в десятьох зустрічах по 23 очки. Чехи стали недосяжними для ірландців (16 очок, 11 зустрічей) і кіпріотів (14 очок, 10 матчів) після того, як у гостях з рахунком 3:0 розгромили... німців, яким очки не потрібні ще від минулої суботи.

Група F
Очевидними фаворитами в боротьбі за право поїхати на фінальний турнір чемпіонату Європи є шведи (23 очки після десяти матчів) та іспанці (22 очки після стількох же зустрічей). По 17 очок набрали збірні Данії і Північної Ірландії (до речі, зігравши внічию — 1:1 з північноірландцями, шведи змарнували шанс достроково офрмити путівку на Євро-2008). 17 листопада лідери групи зіграють між собою в Іспанії.

Група G
У цій групі ситуація подібна до становища в попередній. Єдина відмінність — збірна Румунії не змарнувала нагоди достроково вибороти право на виступ в Австрії і Швейцарії. У середу румуни виграли на виїзді в команди Люксембуга (2:0) і за два тури до фінішу змагання гарантували собі спокіне завершення відбірного циклу — 26 очок після 10 матчів. Практично немає сумніву, що компанію румунам складуть голландці (23 очки, перемога в останньому матчі зі словенцями — 2:0), оскільки на завершення календар подарував збірній Нідерландів побачення з аутсайдерами — Люксембургом і Білоруссю. Шанси болгарської команди (19 очок) — суто теоретичні.
також у паперовій версії читайте:
  • БЛОХІН — НЕ СУВОРОВ, І В АЛЬПИ НЕ ПІДЕ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».