Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА ЩО? ДЕ? КОЛИ?
НАДАНО СТАТУС ПОСТРАЖДАЛИХ
Державна комісія з техногенно-екологічної безпеки ухвалила постанову про надання статусу постраждалих у техногенній аварії мешканцям зруйнованого вибухом газу будинку в Дніпропетровську. Про це вчора повідомив журналістам у Дніпропетровську міністр з питань надзвичайних ситуацій Нестор Шуфрич. За його словами, це рішення ухвалено у межах розслідування кримінальних справ щодо вибуху в Дніпропетровську.

За словами міністра, конкретизовано суми, які будуть виділені з доброчинного фонду «Ощадбанку» жителям усіх квартир зруйнованого будинку. Зокрема, сказав він, мешканцям квартир першого і другого уцілілих під’їздів буде видано по 5 тисяч гривень на кожну квартиру, четвертого під’їзду — по 10 тис. грн, зруйнованого третього під’їзду — по 20 тис. грн.
Пан Шуфрич уточнив, що зазначені кошти надійшли із Фонду розвитку України.
Як повідомлялось, внаслідок вибуху побутового газу, що стався 13 жовтня в 10-поверховому житловому будинку на вулиці Мандриківській, 127 у Дніпропетровську, за останніми даними МНС, загинуло 17 осіб (із них п’ятеро дітей), шпиталізовано 16 осіб (із них двоє дітей). У розшуку, за заявами родичів, перебувають шестеро осіб (із них двійко дітей).

УКРАЇНУ ОЧІКУЄ ЕПІДЕМІЯ ГРИПУ
Захворюваність на грип в Україні зросла вдвічі впродовж останнього місяця, що свідчить про епідеміологічний підйом захворювання, повідомив директор українського центру грипу Міністерства охорони здоров’я України Аркадій Фролов. Якщо на початку вересня в опорних зонах, де проводить дослідження центр, чисельність хворих становила 20–25 тис. осіб, то минулого тижня недужих побільшало до 44,6 тис. У лабораторії центру вірус грипу поки не встановлено, а захворювання, що виявляються, належать до парагрипу і гострих респіраторних інфекцій, які зазвичай супроводжують і передують грипу.

Серед інфекційних хвороб, що реєструють органи системи охорони здоров’я в нашій країні, грип і гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) становлять більш як 90 відсотків. Торік цей показник дорівнював 96 відсоткам. По медичну допомогу минулого року до лікарів офіційно звернулося 16 відсотків населення країни. Більшість людей хворіє вдома або «на ногах», наражаючись на неприємності, які приховує грип, повідомив Фролов. У 2006 році в Україні зареєстровано шість летальних випадків, спричинених ускладненнями грипу.
Цьогорічний сезонний пік захворюваності на грип, на думку медика, припаде на другу декаду січня — початок лютого, після новорічно-різдвяних канікул. Кількість хворих майже вдвічі перевищить інтенсивність минулорічної епідемії й становитиме приблизно чотири мільйони.
Цього року на території України поширюватимуться три штами вірусів — два штами вірусів грипу підтипу А і один підтипу В, причому один, який виник на Соломонових островах, раніше не реєстрували в Україні. Тому уникнути важкого перебігу недуги можна лише за допомогою вакцинації.
також у паперовій версії читайте:
  • СВІТ — ПРОТИ БІДНОСТІ
  • ОПУБЛІКОВАНО РЕЙТИНГ СВОБОДИ СЛОВА
  • АМК ПОРУШИВ СПРАВУ...
  • УКРАЇНЦІ ЇЗДИТИМУТЬ ДО ПОЛЬЩІ БЕЗКОШТОВНО... ПОКИ ЩО

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».